Senaste nytt

Socialdemokrat: Det luktar ifrån liket i garderoben

Bild: Socialdemokraterna Skövde

Jag har vid ett flertal tillfällen varnat för konsekvenserna för alla partier men inte minst mitt eget socialdemokratiska parti, med faran I att dess förtroendevalda och särskilt ministrar får toppjobb inom näringslivet.

Nu börjar det rapporteras systematiskt i frågan. Expressen har sammanställt hur före detta ministrar och politiska sekreterare har fått jobb på Investor eller på lobbyingföretag med tiotals miljoner kronor I arvoden och lön

Något som ännu inte kommer att få många av mina kära partikollegor att vakna upp ur sin förstelnade rädsla att säga ifrån och agera för att detta stoppas. Glädjeyran över några få procents uppgång, samtidigt som socialdemokratin som fått ett halverat antal röster och medlemmar de senaste cirka 15 åren, kommer att fortsätta krystas fram. Den glädjeyran har inget med verkligheten att göra, men är bekvämare än sanningen om vad som hänt med partiet i modern tid.

Att vara socialdemokrat och tjäna enorma mängder pengar får aldrig bli fel. Men att tjäna en enda krona eller mycket mer på ett sätt som ger goda skäl att misstänka att andra intressen än partiets bästa är avgörande, leder till vår undergång.

Och glöm allt snack om ”högersossar” och ”vänstersossar”. Vi måste ha en stor bredd av åsikter inom partiet. De skall debatteras och formas genom fungerande interndemokrati. Och det visar sig konstant att även de som profilerar sig med traditionella vänsteråsikter ständigt tillåter sig stora förmåner bara de får chansen. Vi socialdemokrater vet om det. Väljarna vet om det. Tyvärr lär det komma fler katastrofer innan vi vaknar som parti.

Thabo ‘Muso, socialdemokrat och aktiv i antirasist sajten Motargument

 • marlies

  Ja, så fort sossar blir för trinda ska de manglas rejält, stärkelsespray innan, så de står fast vid fortsatt nyttjande. De ska ångas så smuts försvinner. Kvalitet viktigt så de inte nöts av påverkan. Av bakgrund blir de lätt skrynkliga, tappar stabilitet.

 • marlies

  Hade de varit smarta hade de haft rejäla debatter ihop med SD, för att särskilja partiernas partiprogram. Man måste vara en hänsynsfull fajter i politik, inte lamslås i gamla teorier som vinns tillbaka senare.
  Har man tackat ja, till framgång, har man tackat nej också till annat.
  En dödsångest obefogad. Det får inte bli som en story. Kalla personer kan te sig såhär. En sjuk streber i slutskedet hade besök av en bror.
  Denne sökte igenom garderob. Sa – Dina stövlar och Kostym behöver du inte längre, de tar jag. Den sjuke sa, – Inte är det kul hos Sankte Per. Brodern sa, – En man försökte hänga sig i en garderob. Stod på en stol. Men repet var för långt. – JO JO, det såg man i mjöldammet spåret där han sprang runt. Sicken idiot, Han hade fullt med vapen i sitt skåp. Sedan somnade denne in med jordgloben i sin hand.

%d bloggare gillar detta: