Senaste nytt

Den lilla röda hönan

I fablernas land

Projektet I fablernas land har tillsammans med debattören och författaren Johan Norberg gjort en pedagogisk kortfilm om varför fördelningspolitik hämmar innovation.

I kortfilmen som utspelar sig på en bondgård – kanske en referens till George Orwells Djurfarmen – får vi följa den lilla röda hönan som hittar ett par vetekorn. Den lilla röda hönan föreslår för de andra djuren att de tillsammans med henne hjälps åt att förädla dessa vetekorn till bröd. Men ingen av djuren är intresserade av att hjälpa den lilla röda hönan.

Den lilla röda hönans väg ifrån förädlande av vetekornen till bröd kantas av ointresse, hån och högmod ifrån de andra djuren. Men när hönan väl helt själv lyckats att förädla vetekornen till bröd vill genast de andra djuren ta del av det hönan producerat. Men detta vill inte hönan och likt vårt samhälle existerar det på bondgården en aktör som intervenerar….

Telason Getachew

Steg för steg liberal med intresse för internationella frågor.

%d bloggare gillar detta: