Senaste nytt

Kronprinsessan Victoria har fått barn

Det har idag framkommit att Kungafamiljen fått ett tillskott. Blivande drottningen Kronprinsessan Victoria har vad som verkar varit vid kvällskvisten fött sitt andra barn. Enligt medierna bekräftar Hovet att så är fallet, så här skriver till exempel Schibstedägda Omni:

Vi tycker att det är skönt att Kronprinsessan Victoria födde ett barn och inte något annat, vad det nu skulle kunna varit. Om Kronprinsessan hade fött något annat, återigen vad det nu skulle kunna varit, så hade det varit väldigt obehagligt för både Kungahuset och dess undersåtar.

Nedan kan ni se en sketch ifrån Yrrol om hur det kan te sig när det mest oväntade sker

Telason Getachew

Steg för steg liberal med intresse för internationella frågor.

  • marlies

    Ja, helt otroligt, hur en fisk med gälar kan bli en prins. Det har funnits kungar som placerats i slott som 9 åringar. Vi får se hur det mångkulturella artar sig. Den lär säkert få en Cadillac med fenor, samt ett dussin till. En far som gillar fart.

  • marlies

    Idag som förr palatsen reser sig ståtligt och grant i våningar efter gators kant. Då Herrhagen rykte, fabriker i mängd. På Galgbergets topp, ett kyrktorn mot skyn. Vid Salttorgets statyprydda plats stod grosshandlarens och börsens palats och Karlstad teater och Grand Hotel lystes upp elektriskt varje kväll.. Spårvagnar ilade och , ångslupar gick, hyrkuskar svära åt näsor blå och stadsbuden där. de sågs lata stå. Allt ordnas på finaste vis, affärer, äktenskap, skuld och kurtis. De rika fina behövde inte knipa en måg, med snaror och tåg.
    Flickor gjorde själva sitt val bland rika grossörer i hundratal. Pigorna i hatt, snörliv. Riddaren av disken krusade sin lock och var ett mönster i dans och bock. Skvallret satt som nu på sin tron, och växte till ofantlig dimension. Av tandlösa munnar som nu det tuggas om, ett hundrade tusens moral.

  • marlies

    Ett barn jag fick såg ut som en apa, långa hårstrån på öron och rygg,
    En kolsvart kalufs. Vilken söt docka sa personalen, rund och glad, perfekt längd och vikt.. Självklart prinsessa ändå, med skyddshår borta. Alla barn har sitt skydd. Men våra fria att göra vad de vill utan press. Andra smala långa ute på ett kick, självständiga från start.
    Med rådgivare i flock.

  • marlies

    Jag ska beskriva en annan morsa. Den bruna Kivin Nya Zeelands nationalsymbol. Fjädrarna påminner om päls, den kan inte flyga utan bor i hålor. Den har bra luktsinne och morrhår längst ut på näbben.
    Ägget hon lägger är enormt, det största i fågelvärlden. den kan därför inte äta under ägglossningen.. Deras ben är inte ihåliga utan fyllda med märg som hos däggdjur. De är nattdjur, och har näsborrarna längst ut på näbben. De gräver bon med klor i marken. Ägget väger 430 gram,
    15 % av honans vikt.. Ruvningen sköter hannen. Efter 4 veckor kan hon lägga ett nytt ägg. Ungarna är färdigutvecklade och klarar sig själva i boet vid kläckning, och letar egen mat. De har minskat med 90 %. ursprungsbefolkningen Maorierna vördade fågeln, för de trodde den stod under skogsguden Tane Mahutas beskydd. Fiender är hermeliner, hundar och katter, så bara 5 % av ungarna överlever.
    Manteln hövdingar bar var av fågelns hudar. Idag är de fredade.
    De kan bli 60 år, men i frihet 15 år. Det är den minsta strutsfågeln.
    Längd 40 cm, vikt 2,8 kg hona, hannen 2,2 kg. Viktigt med sådant.
    Ruvningstid 80 dagar. Starkt hotad.

  • marlies

    Orsak till minskning är skogsskövling, men även rovdjur som människan fört dit. Kroppstemperatur som våran 37, 38 grader. Andra fåglar 40 grader. och små fötter. Bäst chans har de utanför Nordöns kust, på öar.

  • marlies

    Jag tycker det är intressant med sociala arv. Kungahuset har ett spann av sådant historiskt väl representerat . De har helt anda förutsättningar till att forma sina liv. Då hårdare kontrollerat.
    Än idag finns gamla arv kvar. En parodi på det. Det var en gubbe han hade en kärring som var helt hispig, en riktig skvallerkärring. Gubben var en rejäl karl med i styrelser och jobba jämt. Kärringen hans var sur och tvär. Hon knega med. Kärringen hade bra hand om ungarna, och hushållet. Hon hade andra kärringar likadana. Ja, hans var helt galen. Kunde vara hemifrån i timmar. Gubben och hans vänner visste inte vad de skulle göra med kärringarna. De brukade ses ta en rejäl sup ja och diskutera affärer. Kärringarna var inte kloka. De äkte över gränsen och fyllde bilarna med sprit. Gubbarna blev tokiga på dem.
    De hötte med näven och sa att nu fick det vara nog med dumheter.
    De tyckte de borde in på psyk. Gubben var så trötter och låg mestadels i soffa och gäspade över eländet. Unga de for som vantar och störde. Han begrep inte hur kärringen orkade tjate. Ibland fick han ta te barsker röst och lugna ner na. Då skrek ho fula ord. Men gubben hade tur. Kärringa bröt benet fick kallbrand och dog. Han krama en citron över kista.

    • marlies

      Forts. parodin När kärringen var döder, låg dubben i soffan och tänkte ,tack gode gud jag slapp na. Men unga växte opp blev helt galne, slogs och härja och gubben han gormade. Så en dag tog unga kommandot, kasta gubben ut genom fönstret. Rakt ner i tulpaner. Gubben fatta aldrig varför.

  • marlies

    En annan parodi. En piga jobbade som hemsamarit. Hon stånkade i trappor till fru Fisförnäm. Den kärringen hade diplomer på väggen sin.
    En barockspegel i hallen och karmstol. Hon skröt om gubben som var döder med snoken i vädret. Hon skulle ha hjälp med allt. Toffler och morronrock, kamma hår med lock. Hon hade kittel på spisen med sin skitiga tvätt. Hon var så nöjder med sitt liv. Gubben varit så snäller och gett na praliner på lördagar och gott om kläder. De hade varit på kusten varje år och kallbadat, bott på pensionat. Hon spelade bridge med sina vänninor varje onsdag och drack te. Kärringen skulle ha smyck i passande modell och färg. Hon hade en väska fylld med glasögon till olika dräkt. Hon gillade inte utländska pigor som inget begrep. Hon hade makt att få som hon ville. Wienerbröd och kakor strass från bageriet hon beställde, hade fotpall i röd sammet. Hon skulle ha socker på fat och kaffegrädde, en tidning var morgon och hemmets Joyurnal. Hon var otroligt intresserad av kungahuset och hade bilder på toan. Plastblombuketter överallt. Kärringen hade kemtvätt för allt det fina. Hon var så tacksam och snäll.

  • marlies

    Ju mer du ger, desto mer du får ? tillbaka vad ? det är en lögn. Oftast vill knasar bara ha mer. Och nyser du om det, kommer du på kant, med dem som är lata. I stort och i smått ska man förhandla. Endast då kan man förvandla och själv må gott. Kärleken är blind och teckenspråk för döva. Bara bra att visa folk röva.

  • marlies

    En drottning bodde i ett slott med en sjuker man. Hon hade vättar som kom att sköta om. Drottningen var pedant och noga. Alla vättar besiktigades noga på hennes breda trapp. Hon var så trevlig, och hjälpte till med den stackars mannen. Ibland röt hon i så vättarna försvann. Ibland skulle mannen åka släde med vättarna bak, komma ut i luften. Mannen var så tyster bara blinkade snällt. Han litade fullt på sin trupp. Då och då skulle han tippas för balans, och för att se lite varstans. Så en dag han satt i sin släde och hälsade på Sankte Per

  • marlies

    Det finns otroligt många kronprinsessor, en del osynliga.

  • marlies

    En dialog.- Hej, hälsning från kungen till min Drottning. Hoppas allt är bra med dig.- Ja, ser fram mot jordekorren – var har du varit hela dagen ? – Inte hos dej ? – Jo, du varit i mitt hjärta, eller hur ? – Ja, jag sitta i ditt minne på din pinne, om den börjar vika, jag börjar spika, och sitta kvar.- ja, precis.- Jag vet du jobba mycket, hoppas du vilar och bli pigg – Jab dob. – Säkert ? – Ja, jag säkrad på stubin – 100 % ? – Ja på patent – Du hålla föredrag ?- – Ja, nu, på stand up. – Blir bra du koma ikväll ? – Ja, hjärngympa låg nivå ? – Jag tycka vi byta om – Ja, du börjar – Ok, ja nu slutar.

  • marlies

    Dialog – God dag ! jag vill titta på en klänning. – Varsågod, till vänster.
    – Jamen jag ser så dåligt – Ursäkta men jag tar en kund före – Herregud, har ni ingen respekt – Jag är ensam i butiken.- har ni inget biträde, jag måste betona med käppen på disken att jag varit kund i 40 år här. – Men har ni inga glasögon – Jo, i väskan – Ta hit så hjälper jag er- Oj, så mycket plånböcker och näsdukar men här en rutig ask. –
    Nej, det är min mans, den ska vara gul.- då går vi och tittar, vad har ni tänkt – En blå, med prickar som jag hade på min 50 årsdag – Okej, vi har faktiskt en sådan – får jag känna på tyget, har ni plast på kläder här? – Det tar vi bort, så, prova nu . jamen, har ni ingen fostran människa, vad kostar den ? – 475 kronor- Ni är galen, så mycket, en hel hyra, får jag tala med föreståndaren – Nej, tyvärr han är ledig idag
    – Ja, ja, jag provar sedan får min man bestämma – Då går jag till kassan – Titta, så folk skräpar, påsar på golvet, hu ja, men den blir bra
    – Hur passade klänningen – Inte alls, fel sömnad och utan krage.
    Det var ju tråkigt – Nej inte alls, den var för billig för mej.
    – Tack så mycket – Tack, och adjö.

  • marlies

    Är någon välkommen in i kungafamiljen som uttalas vara älskad måste man även lova att acceptera denne samt bakgrund.
    Att bli förbannad och sätta gränser ingår i fostran. När ungar blir äldre testar de att fostra kamrater och vuxna. Vi föds med ego, JAG KAN SJÄLV, samt att när jag blir stor ska jag TA HAND om dej. Då är DU liten. Även en sked har gräns. STANDARD.

  • marlies

    Vi har alla olika fördelar, en del större. Skillnaden är att vi gör vad vi måste, och inte kan strunta i resten. Som enskilda har vi inget behov och inget ansvar att representera oss själva globalt. Mer ett kungahus av tradition som en allmän bild av Sverige, som inte är verklig., men en dröm för många redan som små. Samma glädje, samma sorg.

  • marlies

    Ett sms skockas på mobil. Dialog. – Jobbigt med gamla kvinnor med kontakt och samarbetsproblem, svartsjuka och ologiska. – Du måste ha skickat fel nummer.- Det tror jag med, Viktoria är välkänt. – Kan du sluta skicka sms.tack. – Ja Tack.!

%d bloggare gillar detta: