Senaste nytt

LUF Stockholms ställningstagande onödig symbolfråga

Tillåt incest och nekrofili.” Rubriken är slående och Aftonbladet har naturligtvis gjort den så klickvänlig som möjligt. Under det senaste dygnet har en hel del personer försvarat LUF Stockholms årsmötesbeslut. Men hur liberal jag än anser mig vara förstår jag det inte.

Syftet är att minska inskränkningar och begränsningar, något som jag i sig är helt med på. Men hur stort eliminerande av frihetsbegränsningar skapas genom detta? ”Den här lagstiftningen skyddar ingen just nu” säger LUF Stockholms ordförande Cecilia Johnson. Med andra ord är det ett ställningstagande som inte betyder särskilt mycket i praktiken.

Jag har förstått att LUF vill dra friheten till sin spets. Det gjordes tydligt inte minst genom kongressens beslut att rösta för motionen om tidelag i fjol. Det ska enligt en knapp majoritet av LUF-kongressens ombud vara ok att ha sex med djur så länge djuret i fråga inte skadas. Hur vet man att djuret inte skadas? Måste det komma blod eller hur avgörs det? Jag tycker det är märkligt att ett ungdomsförbund som är för en samtyckeslag mellan människor tycker det är ok med sex mellan djur och människa, ”så länge djuret inte skadas”. Ett djur kan inte samtycka.

Att incest är lagligt i vissa andra europeiska länder tycker jag inte är mycket till argument. Jag skulle gå så långt som att erkänna att det i mina ögon är det likvärdigt med att säga att ”vi borde inte ta emot så många invandrare, andra europeiska länder gör ju inte det”. Nu vet jag att LUF är för en mycket generös invandringspolitik! Just därför tycker jag det är konstigt att de använder sig av den typen av retorik.

Jag är för dödshjälp. Jag tycker att en döende människa som fortfarande är vid sina sinnens fulla bruk ska få välja att avsluta sitt liv på sina egna villkor. Men att testamentera sin kropp för att ha sex med, efter sin död? En död människa har knappast möjligheten att ändra sig. En död människa är inte likvärdigt med en levande människa.

LUF sysslar med många bra och vettiga frågor. Detta utspel, samt att avkriminalisera tidelag hör, enligt min mening, inte dit.

Andrea Daleflod är medlem i Liberalerna och har en kandidatexamen med inriktning på professionell svenska och lingvistik. Politiska hjärtefrågor är integration, skola, jobb och företagande.

 • marlies

  Antar att de själva inte haft sex med vuxna som barn. Tror inte att djur hoppat på dem och krävt sex heller. Ämnet är sådant som inte väcks förrän enskilda själva söker det.
  Barn omogna har ingen vuxen sexdrift. Djur har inte heller en drift som söker efter människa. De drivs reflexmässigt, som hundar, katter. ett kroppsligt signalsystem.
  Ett stolsben duger, eller rulla runt och kana på mattor. De sprider ämnen till eventuella partner. Aldrig till vuxna mänskliga individer. Vad artikeln beskriver är ett makt och ägandebehov, där barn och djur är försvarslösa. Kulturer finns där två åringar utnyttjas, en gräns mycket gammalt. Där fadern har ett markerat ägande om alla döttrar. Detta är högst ovanligt i nutid. Enstaka kulturer har en mandomsprovsperiod,
  Där vuxna män introducerar dem innan de gifter sig, då i mer än sex. Andra har introduktion för flickor av samma orsak men inte i vuxenutförande. Vi använder inte hängning och stupstock heller längre, som kanske också behöver återinföras för makt och egenupptagna män.

 • marlies

  Det finns otroligt mycket myter i och med att pedofiler har fått napp i barnporrindustrin.
  Omskärelser som ett tag stod spaltmeter om. Största anledningen är att kunna hålla sig hygienisk ren, i länder med knappa vatten resurser i en miljö med sand och annat som skulle kunna ställa till problem. Tanken finns kvar i byar utan information och exakt lika miljö. Att det skulle vara bättre om flickor vore helt plana och släta var sed.
  Hos oss tas delar av förhud bort om huden är trång och inte flyttbar, av samma orsak.
  Flickor riktas det uppmärksamhet till idag då lidande hör till deras begränsningar.

 • marlies

  Idag har vi fått kamera och video på våra laptop . Vi filmar och fotar och sänder ut våra barn i kalas, födelsedagar mm till släkt och vänner. Barn tycker därför det är naturligt att visa upp sig. Inte minst att få max uppmärksamhet. Man ska vara medveten i användandet. Bild, adress telefonnummer allt finns i burken.

  • marlies

   Vad gäller gamla seder så hade naturligtvis befolkningen haft antingen medicin som bedövar, om tillgång hade funnits. Hade inte deras miljö haft ett riskinnehåll, samt haft tillgång till vatten hade detta inte funnits.
   Inte klokt att sprida felaktig information om medveten grymhet. Männen har samma begränsningar på grund av det.
   Lika dumt som att kvinnor vill ha jättepenisar, när livmodertappen är känslig och kan smärta. Porren en allmän tragedi.

 • marlies

  Att leka med dödsfrågor är riskabelt. Vem som helst helt frisk kan önska att försvinna från jordens yta.. Idag har vi en vård med smärtstillande, samt morfin så svårt sjuka slipper plågas. Är man svårt sjuk så är varje stund av medvetenhet utan smärta en större upplevelse av livets kvaliteér, än för friska. I grunden vill vi leva och hoppet och lusten är det sista vi överger. Dessa sjuka har personal och anhöriga nära sig dygnet runt, som gör allt som den sjuke orkar med. Vi har fött barn i smärta och ändå önskat livet, även individer under tortyr önskar leva utan bedövning. Vissa i koma kan vakna upp helt återställda efter flera år. Kände en person väl i långt gående skelettcancer, en av de mest smärtsamma sjukdomar. Denne var maxdrogad utan smärta, glad och pratsam vid besök. Förflyttningar skonsamt. Jag kan tänka att det jobbigaste för människan är svårigheter i att kunna andas. Där ligger panikångest automatiskt i dödsångest. Idag finns bra hjälpmedel för detta.

 • marlies

  Då jag själv var sjuk, tyckte jag att det jobbigaste var att se ångesten i anhöriga, deras rädsla, tårar och ibland uppspelad munterhet. Relationer blir då inte som vanligt.
  Jag minns att jag hade skuldkänslor. Att det var jag som var orsaken till deras påverkan i lidande. I början såg jag dem därför inte. Vi måste inse att döden finns närvarande för alla, inget vi kan bestämma, då i olyckor. Är man sjuk kan man ta kommandot, bestämma att bli frisk, även om marginalerna är små. Men det finns gränser som är individuella för vad kropp fysiskt och psykiskt orkar med.

 • marlies

  Det är tillåtet att ha knivar, även vapen med licens. Det betyder inte att vi får handskas med det hur som helst. Kvinnor föder inte barn som leksaker till vuxna män. Inte har vi djuravel för mäns egotrippande heller. Med min hjälp åker de in i finkan, för behandling., för en normal relation när de är färdigbehandlade.
  Har någon läst biografier från barns uppväxt med utnyttjande som inslag, ingen vidare läsning. Vad enskilda i EU har för sig, är inget av värde.

 • marlies

  Jag skrev om urgamla traditioner en tid sedan. Då om Kina, där en grupp specialtroende fick för sig att ogifta, och oskulder inte fick komma till Paradiset.
  Dessa tog de upp på kyrkogårdar och ordnade bröllop, så att de också fick samma
  möjlighet. Självklart kunde de omöjligt ha sex som döda. Enbart en ritual.

 • marlies

  Dom kanske var likstela på årsmötet, med nekrofila inslag-
  Ungdomar håll undan !

 • marlies

  Värst så förut ,mjukade de blev stackarna i Expressen. Inte lätt att hålla stånd mot vuxna. Alfons saga kunde inte heller lugna dem, ett fåtal barn tyckte lille lille , lille Alfons var otäck. Vad ska de då tycka om stora Alfons. Antar att håret i sig under armar inte har någon talan, utan både män och kvinnor i feminist partiet. att de kämpar för sitt betyder inte att varken de eller Luf har rätt att kräva att få jämställda i löner så länge inte politiker bestämmer sig för det. En lögn i att män och kvinnor klarar altl biologiskt lika bra som män tvärtom. Hur ekonomin fördelas mellan
  kön avgör manualerr.

 • marlies

  Chokladbollar låter otrevligt i vissas öron, som bajsbollar, harbollar, som heter Polly.
  Negro är exotiskt av en kaka som älskade. Färgnamn för svart, som ockra för gult.
  Det är VI som ska ÄNDRA BETEENDE, inte folk namn.

 • marlies

  Tänk att vi inte får heta svenskar, för andra säger svenne nedlåtande. Blir det bättre om vi heter kalle ? De talar bara om att NAMNET INTE DUGER. Mobbing och kränkning kan fortsätta ? Lite kunskapslyft i varför namn byts allmänt. Rasist ???
  Zigenare, idag romer, vackra som attan. Jobbigt ? Zig deras språk, ursprung Indien.
  Avmålade, sambor med svenskar, barn tattare som de sköt efter, kasta sten på dom,
  sålde barnen ihop med boskap. Erkänn folk, som andra ! Jobbigt ?

 • marlies

  Självklart tas de mest upprörande frågor upp i artikeln. Vissa religioner förbjuder onani. De intalar barn att de blinda och förståndshandikappade av det. Att pojkar pillar på det tydligt synliga är inte konstigare än att de pillar och plockar med allt annat.
  Det har ingenting alls med vuxen sexlust att göra. Samma med flickor. Män ett fåtal är galna. Ser en hel individ som ett litet avgränsar område. Föräldrar tror att barnen blir tidigt sexgalna av det. Helt vansinnigt !

 • marlies

  Sedan har vi vissa som kräver oskuld vid giftermål. De borde kunna sjunga en trall som alla andra utan att utsätta barn och djur. Skenheliga som attan. Men vi ska ha klart för oss att utan sexualupplysning så kommer kulturer att krocka. Sverige som har lagar som gäller precis alla har ingen som helst rättighet att göra undantag. Så paragrafen är ogiltig i artikeln. Kan inte vuxna sköta sitt föräldrar ansvar blir barnen omhändertagna av polis och sociala myndigheter, på direkten, Föräldern hamnar i fängelse med psykiatrisk behandling. Dessa avdelningar ligger avsides från övriga, eftersom de är hatade av andra män. Att hamna i det brottsregistret begränsar möjlighet till vissa arbeten.. Ett ofattbart trauma då ibland försäljning av bostad hus,
  ingår samt ibland byte av förskola, skola. Ibland måste någon köpas ut.
  Men att barn sinsemellan gosar och sover ihop är en helt annan sak, men inte i åldersskillnader om en är könsmogen och pysslar i hemlighet.
  De utsatta blir hänvisade till barnpsykolog.
  Ett mycket allvarligt brott, då barn inte är psykiskt mogna för sex och inte för att bli gravida.. Alla som har problem med egen sexualitet kan kontakta psykolog.

 • marlies

  Vi har ett fängelse i Norrköping för detta, samt i Skogomes, Göteborg. Kanske fler i dag.

 • marlies

  Slutligen vill ja påpeka att föräldrar har ett ansvar i klädsel av barn. För år tillbaka var det väldiga skriverier angående HM s barn kollektion, i små linnen som bodys, trosor med förtecken som åt vuxna. Flickor har kläder som vuxna kvinnor, i strumpbyxor, skor, smink, frisyrer. Vissa saker är fetisch lockelse för män, olika för smak. Att förstärka kvinnliga drag på barn, är inte lämpligt. Barn är barn en kort tid, ska ha fri rörlig klädsel som de får smutsa ner, fläcka till vardags. Fina med familj på helgen.
  En del ser ut som små pinupor, med fest och strass, glitter. Ett tag haremsmode, med bara magar och fransar. Man har själv ansvar att skydda barn, inte bjuda ut dem., som internet, ett jätteproblem idag som vardagsvana.. Ett tag skulle barn ha mjuka skor eftersom fötter växer. Även tonåringar visar nästan allt. Som man ropar får man svar.
  Barn kan klä upp sig hemma med alla närvarande. SKIT I Barnplågarland USA.

 • marlies

  Naturligt att känna oro för barn. Man ska ha koll på onödiga extra leksaker, pengar,
  godis, klädsel, man ska tänka efter lite, ibland nervösa eksem, toaskräck stamning,
  drömmare, barn ska aldrig lämnas hem ur en förälders önskan.

 • marlies

  Jag tycker inte det är lämpligt att rikta kommentarer mot flyktingar i artikeln. Pedofiler och övrigt finns alla länder. Många EU länder är betydligt mer barnkära än vi i Sverige.
  Barnen får mer uppmärksamhet även utanför familjen De pratar skojar och leker med dom. Även utanför EU. Något som vi reagerar på, för vi är inte vana att någon annan hissar våra barn i luften och busar. I en tid med HIV har barnen blivit konsumentvara.
  De är lyx på vissa ställen. De har inget egenvärde, utan drogas. Om de dör spelar ingen roll.. Barn stympas även på fåtal ställen i en fruktansvärd fattigdom, hämtas upp i lastbilar, återlämnas på morgonen. De säljs fortare, eftersom det är synd om dom.
  Barnporr i det grövsta.. En sak med fantasi i allt möjligt som människor har , men spärrar till vad vuxna föräldrar, och andra får göra privat ska vi själva lära dem hemma. Barn pratar inte om sådant, men man kan ha enkla metoder att ha något hemma där något ska läggas. En hemlighet som inte ska vara upprörande..

 • marlies

  Vi ska ha klart för oss att udda finns i alla samhällsklasser, alla partier, alla yrken.
  Domaren kan själv vara kvinnomisshandlare, pedofil, främlingshatare, precis som läraren,, polisen. Men i yrken, offentligt har de spärrar.
  Det handlar om individuella begränsningar.

 • marlies

  Jag kan verkligen undra vilka motiv Kongressen har att överhuvudtaget hålla en sådan motion om tidelag i sin hand. Den borde aldrig tagits upp, utan kastats i soppåsen.
  Politiker har galna storebröder som vill utöka makt på oskyldigas bekostnad.
  Så en tydlig VARNING !! Vi har redan varningar om barn och ungdomars rättigheter i Sverige från FN. Inte ens BRIS har vi respekt för.

 • marlies

  Stora rika svin kan sätta på varandra, droga ner sig, knapra psykpiller, ösa i sig antibiotika, käka senaste trenden, torkade insekter, äta upp maten som inte tillhör dom tills de spyr av 300 kg övervikt.. Lik har dom alltid velat ha till efterrätt.

 • marlies

  Självklart får helt friska ta livet av sig, men att så många gör det i ett litet land som Sverige, flest i förhållande till befolkning är en stor politisk skam. Är man viktig, har vänner och inriktning vill alla leva. ÄR DE OVIKTIGA, BARN OCH UNGDOM ?

 • marlies

  Idag ska vi ha strängare begränsningar i VÄLLUSTSVERIGE VAD GÄLLER VÅR PRIVATA TILLVARO. Snart får individer i alla åldrar behandlas hur som helst.
  SLAVAR PÅ DAGEN; SLAVAR PÅ NATTEN. Snart ses detta som FULLT NORMALT.
  Jag beundrar polis och bevakning. En lönehelg värsta kön i kortkorta kjolar, höga stövlar nästan bara bröst, sexstinna män, irriterade i kösystemet. En ambulans och polispiket utanför. Men fortfarande de flesta jättetrevliga, glada som är ute.
  Bevakningen som sådan talar om hur samhället ser ut idag. Vi var i biljarden tvärs över,passar oss för köer, och folk som vandrar utanför, i jakt på pengar, sälja droger.
  Internet dagens inkörsport för allt för nöje. OSYNLIGT !
  Smidigt maktkapital, lättforcerat. Ett HELVETE i utredningar ! Så krama polis och bevakning, ett hästjobb. Varför SNÅLA PÅ DESSA ????? !!!!!!!

 • marlies

  Att löst folk vet vart de ska ta vägen, är inget nytt. Utanför i närhet vad det än gäller.
  Förbudsskyltar på dessa platser för viss verksamhet, tillfälligt vid lämpliga tillfällen avskräcker. Ett redskap för skärpning. Man ska skrämma folk lite varstans. ” Hårdbevakat område ! ” Även internet.

 • marlies

  Själv skulle jag vara civilklädd, med gemensam id hemlig märkning..

%d bloggare gillar detta: