Senaste nytt

Alina Koltsova: Skärpning, moderater!

Under sista veckan år 2015, har jag nåtts av ett obehagligt besked från Gävle kommun. Det borde egentligen inte vara obehagligt att just Moderaterna tar över ordförandeklubban, men de gör det med Sverigedemokraternas stöd. Allt detta sanktionerat av förstnämnda partis högsta ledning.

Nu kommer ni säkert att vända till mig med faktumet att den rödgröna regeringens beslut om id-kontroller faktiskt också var med stöd av Sverigedemokraterna. Det är för det första alldeles sant. För det andra gav jag beslutet hård kritik förra veckan. Svaret på frågan varför är inte särskilt svårt att begripa. När det frihetliga ersätts av det auktoritära ryter jag ifrån. Så enkelt är det.

Men, åter till ämnet. Moderaterna är ett parti vars politiker gärna flaggar för frihet och liberalism. Partiet har tidigare markerat tydligt avstånd från Sverigedemokraternas auktoritära icke-liberala politik, särskilt i migrationsfrågan. Under Fredrik Reinfeldts ledning i partiet och dåvarande alliansregeringen mötte man två vägskäl år 2010, när Sverigedemokraterna väl kom in i riksdagen.

Antingen var det att samarbeta med dem, eller med ett annat parti utanför Alliansen. Reinfeldt valde den frihetliga vägen, och det blev Miljöpartiet man kompromissade med i migrationspolitiken. Överenskommelsen ledde till att situationen för papperslösa flyktingar underlättades, att man med hjälp av DNA-teknik lättare kunde återförena familjer och att syriska flyktingar fick permanent uppehållstillstånd.

Såklart var Sverigedemokraterna emot allt detta. Men det är inte bara vad gäller migrationen som detta parti är mindre frihetligt. Detta parti ställer inte upp för HBTQ-personers rättigheter att få gifta sig och skaffa barn. De vill också återinföra sambeskattning, vilket är och har varit en stark kvinnofälla. De vill också fördubbla vårdnadsbidraget, vilket är ännu mer en kvinnofälla. Allra värst  vad gäller kvinnofällor är att de kraftigt vill sänka abortgränsen. Sedan har vi partiets fientliga inställning till muslimer, som gör att en del av Sveriges befolkning skulle exkluderas om detta parti kom till makten.

Alltså, är Sverigedemokraternas politik inte det minsta frihetligt överhuvudtaget. Det spelar ingen roll om de skulle stå för någon form av marknadsliberalism, de är auktoritära i de sociala frågorna. Och så sent som i somras, under Almedalsveckan, deklarerade Moderaterna med Anna Kinberg Batra och Tomas Tobé i spetsen att Sverigedemokraterna inte är det minsta borgerligt, och att ett samarbete inte kommer på tal.

Visst går det att hitta auktoritära drag hos Moderaterna också, det är ingen tvekan om saken. Men ett parti som säger sig slåss för individens frihet kan inte sätta sig med ett parti som vill alldeles tvärtom. Det spelar ingen roll huruvida man är överens om exempelvis miljöskatten. De sociala frågorna är A och O. Ekonomisk frihet betyder ingenting om det inte finns en social frihet också.

År 2015 är nu slut. Det har varit ett år fullt av politiska motsägelser. Antingen har man först kritiserat något för att senare anamma samma sak, eller så har man först kritiserat några för dess ofrihetliga inställning för att sedan hoppa i säng med dem. Oavsett om man är röd, grön eller blå, så är det fel. Må 2016 bli ett år av sans och vett. Och må gävlemoderaterna skärpa sig.

 • marlies

  Sverigedemokraterna är som en egen sekt. Stelbenta konservativa överstepräster i fel planet En planet som bara tillåter dom själva. Nedtryckta till fotknölarna som barn.
  Vuxna tonåringar som trotsar mot ett samhälle utvecklat för existens framåt. De gör intrång i andra samvete i vad som är rätt och helt galet. Lagar som är globala utarbetade under flera generationer, där väst har ansvar att utveckla andra länder.
  Andra partier ändrar åsikt efter hur samhället ändras ibland radikalt som nu med alla krigsdrabbade. Det är nödvändigt att vara formbar och kunna anpassa sig till rådande situation, väga risker och mål i olika hastighet. Idag kan vi inte längre enbart utgå från oss själva. En del som man tycker borde införts för länge sedan, har bieffekter i dagens ekonomi. Hela tiden måste man prioritera i grader. Precis som i den egna plånboken. En del har gått för långt i att lägga resurser på att rädda allt till ett pris som inte är lönsamt. Vi har utmaningar idag i ett större begrepp. Var och en har kunskap i vad, så den utvecklingen tar för stor plats att nämna.

 • marlies

  Jag skulle nog börja med enkelhet som ger snabbast startkapital i nya insatser.
  Nya inkomstgränser för befogat barnbidrag, vårdnadsbidrag, enklare typ av sociala lägenheter till billigare pris, med bättre funktionell standard gemensamt. Samma sak med servicelägenheter, för att nämna slöseri på pengar som kunnat användas för behövlig konsumtion, som i sin tur efterfrågar mer tjänster., Att frigöra hus till bättre vård och service för äldre, att använda för nya krav för nya behovsställda., även som enklare student och ungdoms boeende. Ett omtänk i gamla system blir nödvändigt
  Försvinner laglotten bestämmer folk själva ändamål. Efter det är nya steg tänkbara.
  Detta behov är lavinartat framöver och någonstans måste pengar tas. En del idag har behövt mer i bidrag än de får. Blir det mer trygghet och gemenskap gagnar det även
  företag i mindre brottslighet.

 • marlies

  Man ska pressa moderater och borgliga som föredrar lyx framför hållbarhet för ALLA på sikt. Miljöbilar tjänster i matleveranser som annars äter dyrt på restaurang. Bor så långt ifrån behovstörstande så långt de kan, med smittor, får städ, tvätt barnpassning som i 1800 talets Stockholm, där fattiga trängdes i slummen. Samma urbanisering från landsbygd till eländes städer, som belastades till vansinne. De gnäller även idag på servicefolk för minsta detalj som försummats.

 • marlies

  Får de som nämns under som de vill drar de in alla myndigheter de orkar, samtidigt som de slänger runt trosor och kalsonger överallt i husen, urdruckna halvmögliga nappflaskor under soffor till sin fulla belåtenhet. Självklart har de inte TID. Självklart är inte de flesta så.

 • marlies

  Bra om det läggs fokus på välfärdssjukdomar. Det kostar att leva i överflöd. Vi har stater där delar av befolkning väger mellan 250 och 300 kg. Ska vi ha King Size sängar på sjukhus, och hur ska vi hantera dem i röntgen. Ska vi bygga om ambulanser, taxibilar mm ? Samt all lavinartad diabetes, alzheimer andra ämnesomsättningssjukdomar som vi ännu inte sett. En del som tränar är dom som sist behöver träna, magra som skelett. Man kan tro att folk som ska ha koll på livsmedel och hälsa helt glömt bort hela ide´n med varför och vad man ska äta och hur man ska leva. Vad är det vi vill ha om tjugo år i samhället ? Övervikt, sjuka och filmstjärnor ?
  Kändisgarderober, personliga coacher ? vi kanske ska bo under mark och ha shopping på ytan, med en stor sopbränningsmaskin i ena ändan och påhejare i andra ? Vi är ju själva förbrukningsvaror i trendig förpackning !

 • marlies

  Det finns ju navigationskurser, där man lär sig kompass. Vi kanske inte ska segla i plast, aluminium, tetrapack bland döda laxar, inrullade i dasspapper. Den fina fisken dör först och måste odlas. Den äldsta abborren är anpassad i både sött och salt
  Antar att alla på kryssning kommer att få problem att ankra i botten.
  Rederier är mest intresserade av REN VALUTA.

 • marlies

  Inte begriper jag allt i sambeskattning, men logiskt borde medel räknas under samma tak, som ger lika i vårdnadsbidrag, pension om vi vill ha jämlikhet mellan sammanboende oavsett kön, samt barnbidrag anpassat efter inkomst. Kvinnor jobbar trots att de är sjuka, är hemma med sjuka barn, eftersom familj förlorar på att män är hemma, i låginkomst för kvinnor. Kvinnor förlorar i pension mer genom att inte gå till jobbet i sammanlagda årsinkomster. I vissa länder har mannen försörjningsplikt till kvinnan efter skilsmässa. Idag har de flesta gemensam hushållsekonomi. Då är det självklart att den som tjänar mest betalar mest, för lika summa till var sina intressen.
  Inte klokt att en primitiv ring bestämmer kvinnans värde. Mannen sitter i exakt samma ojämna fälla, att alltid jobba i första hand för lång sikt, inte ta hand om sjuka barn i samma omfattning, även om det skulle vara mer lämpligt för vissa. Ett dyrt bröllop, för att bevisa partnerns värde.

 • marlies

  Det borde räcka med underskrift i boendekontrakt. Jag lovar att vara rättvis ekonomiskt, tills partner har nytt boende. Då tar samhället över ansvar. Inte forntida riter. Best men kom till från förr i brudrov. Mannen valde sin starkaste vän att helt rått bevaka den tänkta brudens föräldrar, då hon hämtades. Bruden hade ett bestämt antal dagar på sig att rymma från mannen, annars var hon hans. Inte alls många år sedan hände det i USA, en gammal man över 90 år rövade en brud, några år äldre, hamnade i fängelse, frisläpptes eftersom den gamla damen blev så lycklig av friandet.

 • marlies

  Därtill kommer frågan om upphävande av laglott. Att trots att ett par är gifta skulle det kunna innebära att ena partnern måste lämna allt till fördel för andra, eller annat, vid dödsfall. Ingen vet hur långt livet är. Därför om det går igenom, behövs en särskild klausul, för enskild trygghet.

 • marlies

  Allmänt behöver inte vuxna morsor och farsor av någon sort. Nödvändigt för alla att kunna tolka sin omgivning och kunna styra sin egen tillvaro varje sekund. Inte klokt att varje detalj ska objekteras i jätteformat, när intelligens betyder en helhetsuppfattning,
  med detaljerna på plats Det brukar finnas i barnsidor i tidningar en helbild med frågan
  Hur många bilder, detaljer ser du i denna helbild. System mellan allt är viktigt. Detaljerna kluras ut vartefter. Idag är många av dessa dolda i politik, samhälle. Avgörande i yrken, kompetens, i kroppen, planering. I läxförhör i skolan, utredningar hos polisen, som vittne, idag inom EU, samt globalt.

 • marlies

  Vad gäller sambeskattning av gemensam inkomst förstår jag inte varför detta skulle vara kvinnofälla. Ekonomin avgörs inom fyra väggar, att dela utgifter procentuellt efter lön, precis som inköp. Det borde gälla lika även när det gäller pensioner. Bor man tillsammans borde de ha samma värde. Mycket arbete är fortfarande obetalt. Där kan var och en sätta sitt pris i vad man gör och hur länge. Tuppar ska ha elaka höns, som fostrar dem Tills eventuella barn fyllt 18 år. Vi kan inte påstå att jämlikhet råder annars. Idag tjänar en del kvinnor mer än män. Att ta över deras snedvridna tradition
  är upp till varje man att sätta P för. Inte meningen att myndigheter ska ta över vuxenansvar.

 • marlies

  Bra om alla förstår att det är vi individer som har makten i samhället över politiska beslut. Det är vi som väljer vilka vi vill ha, i allt innanför satta gränser, som lagar och förordningar. Varje gång vi väljer något vardagligt tar vi beslut i vad som gäller framåt.

 • marlies

  Moderater borde begripa att man inte kan stå och stampa på samma fläck i århundranden. Att ett fåtal ska gotta sig på massans inkomster, medan andra inte är värda skiten under skorna. De duger till att slita ett helt liv till usla pensioner och bidrag, sämre vård och skydd små som stora individer både hemma och utomlands för deras enskilda nöjen. Barn börjar med lego att bygga och tänka i stort så alla bitar passar ihop. De stänger inte ut stora delar för att bygga ett slott åt sig själva, utan bygger tillsammans, diskuterar i ett bygge som ligger framme i ständig utveckling..

 • marlies

  Alla borde gå igenom sin bakgrund, hur vi formats i värderingar, i nutid uppväxt och miljö. Har man bott i Östermalm i rik bakgrund, gått i speciella skolor med likartade i ett förutbestämt urval i kunskaper specialinriktade oavsett intelligensnivå får det följder i framåt tänkande i synen på andra. Värderingar hårda som berget. Att solen enbart går upp för dessa befriade från ansvar i ekonomi. Där ligger problemet i tid, ansvar och utvidgade kontakter i samhällsklasser. De lever i utvalda fasader utanför verkligheten. Självklart finns undantag som förstår sammanhang och utvecklar ständigt. På min moders sida släktnamn Pietsch. Man ska veta vem man själv är och
  veta att vi påverkas utifrån som är avgörande fortsättningsvis i vilka vi möter. Att andra har mycket att tillföra, utanför gamla värderingar.

 • marlies

  Sedan har vi religionen för många en karta i hur vi ska leva, som är stridig i nutida levandet. Har haft egna strider i motsatt uppfattning i Sverige i kristet hem som blandad uppväxt i Sjömanskyrka i Hamburg med allt innefattat. Där har vi utlandsfödda som ska hitta en mellanväg för acceptans i klädsel och värderingar.
  Inget vi kan kräva politiskt på nolltid. Att den enda rätta vägen är nu rådande strategi kan vi glömma. Den har aldrig fungerat i alla fakta vi har runt oss sedan urminnes tider. Samhällen i funktion som blivit för stora, där folk tappat makt har alltid övergivits.

 • marlies

  Politiker ska representera hela folket. Vi har koncept här också i klädsel. Uppsatta kvinnor också i Kavaj byxa, kjol för respekt. Samma sak i min uppväxt. Förbjudet klä sig som slampa både i Hamburg och på landsbygd i kristet hem. Jag tycker vi bör se oss själva i spegeln och fundera på hur vi själva lever och varför. Ett vårdat representativt framträdande i arbete, men fritt i fritid, som det sista inte är självklart för alla på grund av just värderingar som vi får matat i utseende mer än begåvning.

 • marlies

  Vad jag förstår ligger värdegrund genetiskt i allt liv. Att vara tilldragande och att ha ett lockande framförande som är stabilt och pålitligt. Logik ligger i att kunna styra det i rätt inriktning, samt att kunna bestämma vad det ska innehålla. Detta oavsett försvar eller fortlevnad privat, näringsliv, natur , politik, vård,, samhället.

 • marlies

  För oss gäller det att allmänt förstå att fasader rasar hur snygga och lockande de än var i starten, men värdet i innehåll består som grund men utvecklas vartefter, ibland i gemenskap, ibland i splittring som då står för egen vidareutveckling. Där ligger acceptansen i andras tänkande och frihet att få den chansen. Man kan aldrig tvinga andra in i egna system utan starkt motstånd. Den verkligen har vi idag.

 • marlies

  Att ha konstiga uppfattningar om partnerskap och giftermål i olika könstillhörighet, borde begravas. Det har funnits sedan antiken. Har aldrig begripit vad utomstående har i privata sovrum att göra. Till största procent är alla individer i samhället som andra, och bidrar hela sitt liv som övriga. Rötägg har inget med könsorgan att göra. Det är fel ovanför halsen, som hos SD. i denna högst allmänt ointressanta fråga.
  Kanske har de inga egna partner. Bra tips att slopa primitiva ringar och se alla som jämställt värde. Fest kan man ha av många andra anledningar i partnerskap.
  Ett gammalt byråkratiskt övergrepp.

 • marlies

  Jag kan tycka att sänkta abortgränser är tänkbart. Vi lever i ett modern upplyst samhälle idag. Förr sprang män ut under mörker och skämdes för att leta uppsatta kondomapparater på ett fåtal placerade ställen. Idag finns allt framför näsan i livsmedelsbutiker. Livet handlar om att vinna, förlora och vinna igen. Undantag ska finnas där foster bärs inåt mot ryggrad och graviditet upptäcks sent av olika speciella anledningar. Är en sådan själv, men önskade barn. Hemskickad som min mor. Kom tillbaka om ett par månader, en putmage. Dessutom är kvalitet i skyddsmedel avgörande. Förr blev man sjuk av p piller i psyket, överkänslig. Däremot har registrering av ämnet ingen vetenskaplig grund i varför. En privat angelägenhet att bestämma. Det finns hur många foster i burkar som helst att glo på. En hemsk syn som allmän beskådning. Kvinnan har samma genitialer idag som ursprung med samma funktion att utveckla och föda, och för omvårdnad.

 • marlies

  Det är samma sak med överviktiga, svårare att bli gravid, och ibland svårt att upptäcka. Män många har varit tokiga sedan urminnes tider, vad gäller umgänge med kvinnor. De drivs i första hand av egna fantasier som inte fungerar i verklighet.
  Vi är alla individer som helhet i första hand och inga objekt att utreda varken i vård eller privat som allmänt gällande, varken män eller kvinnor.. Så svaret i abortfrågor äger individen ensam med hjälp och stöd. Även umgänget. Moderater kan sluta leka besserwisser. Lagar gäller även för dessa.

 • marlies

  Alla som haft lyckan att ha barn av två kön ser skillnad direkt i fantasier. De är på månen, i hav med hajar på en vanlig matta. Ögat på kaffebryggaren tillhör en farlig tiger. Det finns gastar, och stora kryp överallt. De har flugit på nätterna, viktlösa.
  De blir livrädda för egna vilda fantasier. Flickor har mer tankar om livet, att föräldrar blir bäbisar som de ska sköta när de blir stora, samt en omvårdnad ofta i leken.
  Grabbar kör gummistövlar i dockvagnar racer. Man hoppas ju vuxna män mognar.
  Moderater och SD samt övriga i positioner. Att inte skena iväg utan logisk förankring
  Ilskna grabbar kan säga. – Jag önskar du vore död, som en självklar rättighet..

 • marlies

  Jag kan kalla nedan skillnader för försvarsmekanism som grabbar utvecklar i en för dem skrämmande värld. Att ha vapen som inte är reala. En pinne som pistol. De bygger fästningar mer än kojor. Många ungar har vandrat i mitt hem. Polis och tjuv.
  Trolla, detektiv. Hokus pokus så blir allt perfekt. Eller hur alla bredbenta kostymer ?

 • marlies

  Jag tycker det är tråkigt med begränsade slimmade inriktningar idag. Både politiskt, i samhället, i familj. Ungar ska trimmas till max i idrott, men har studier i första hand viktigare på sikt. En nutida politisk agenda. Att utvinna ur alla max kvalitet för specifika ändamål utan helhetsuppfattning. Allt för deras enskilda vinstintressen i samhället, näringsliv ,som innefattar, livsmedel, vård, byggnation, invandring, utbildningar, stora maxenheter i polis, militär, sociala behov. Snart bor vi i lika fyrkantiga lådor med mindre förstånd arbetandes under fyrkantiga lika direktiv utan sammanhang i logiskt tänkande i små objekt. Antar att jag skriver för det uppväxande släktet. Gamla tas över av unga som myndighet i alla tider. Vi lever som i byrålådor instoppade i olika fack att plockas fram för deras enskilda behov. HEMSKT !!!!!!! Det helt perfekta kan omöjligt utvecklas. Udda är en förutsättning. Artikeln ovan utmärkt exempel.

 • marlies

  En sak är att färger inte finns som enskilt fenomen. En blandning av ljus i spektra i varmt och kallt. Brunt är en blandning, grönt osv. något för nyfikna att testa. Himlen talar om vattnets färg i spegling ute. Så att hålla på med indelningar av människor är en upplevelse även politiskt. Uggla står för klokhet. Absolut inte brun. Man kan se det som ett ljud som dök upp, ett flax. Ingen björktrast och ingen svala tänker vi. Den får heta Berguv. Just nu en enkelhet utan reduktion i tänkandet i små ensidiga marginaler.

 • marlies

  Jag är inte förvånad över att moderater nu köper rättigheter som en ordförandeklubba.. Vi styrs i hur vi upplever omvärlden. Allt som är stort upplevs som mäktigt, farligt, pampigt. Det här fallet SD. Annars Saudiarabien, Kina, förr Sovjetunionen. Samma sak med individer. Små är mesiga, ofarliga, tama. Långa, kraftiga, farliga, hotfulla. Att en spindel kan döda vet vi. Vissa namn representerade i produktion i fordon, militärt. Skorpion, Draken. Pojkar är pojkar, de mäter av.

 • marlies

  Det ä både roligt och skrämmande att se hur vi fortfarande nonchalerar genetiskt och biologiskt ursprung. De svarta pantrarna, IS som kryper upp var som hest som flugsvampar i gräset, precis som avvikelser i vad vi gör. Därför slimmas civila till max för kontroll nu i SD växande. De mänskliga rättigheterna lyfts i retoriken, samt jämställdhet som något som plötsligt skulle kunna slukas av SD, samt miljöpolitiken som aldrig har tagits på allvar. De små spänner musklerna. Örnen är farlig, hajar också. Det är detta jag menar att vi kan dra iväg än utan logisk förankring. Stater kräver in skatter fån skatteparadis. Spargrisen ska hem.

 • marlies

  Kapitalister som är egoistiska, vilka inte alla är, de är fula och nitiska i sin propaganda.
  Med aktivitetsrapporter, FAS 3 ,fri droghandel som ska drickas som kaffe, gamla som inte får sina rättigheter, en underbemannad vård, brister som saknad av sjuksköterskor, en urholkad social bevakning, tvångsdokumentation jämfört med uträttat arbete, ökad skit försäljning av billigt krafs, fackliga utarmningar, Att hajar finns i Stockholm som spridit sig i bostäder, betyder att andra tagit makten. Domstolar har de också i schack. Samt ökade gängbildningar. Allmänt hatar folk begränsningar i levandet, medan andra kan göra precis som de vill.

 • marlies

  En katastrof är allmänna skolor som står för vilken framtid vi ska ha. Där har de varit för jävliga i sina krav på legitimation, låga intagningspoäng för blivande lärare. En diciplin som heter mobbing, som är ursprung överklass. Att slå sig fram i konkurrens.
  Det visar att gamla militärer ger order men inte kan skjuta prick. Diciplin är motsats till kreativitet som de ivrigt vill medicinera.. Att betyg i första hand är en klassbestämning,
  och sällan talar om inneboende outvecklad begåvning är allmänt gällande.

 • marlies

  För att vara rättvis har både Socialdemokrater och borgliga gjort bort sig rejält i 20 år.
  Från ett världsberömt Sverige till en skamfläck på kartan. De har lekt storebror med gemensamt kapital, gjort en ofattbar reklam trots ett BNP är samma som 2007.
  De bygger luftslott till oss, och reala åt sig själva.. De lyfter sig i EU trots nettokund med rabatt. Deras CV.n skulle vara intressanta att beskåda i detalj.

 • marlies

  Även de högsta fackliga företrädarna har helt fått spelet de senaste decennierna i eget
  pengaintresse, inte minst i företagandet utomlands, samt i införandet av individuella löner, ett utslagnings och splittringssystem som både arbetsgivare och köntagare förlorat på i vidareutveckling på hemmaplan. Inkomster höjda för ett fåtal till högre pensioner i årslöner. Samt bonussystem till chefer som driver under snäva ramar.
  De har totalt tappat förståndet till vilka de ska representera. Egna underställda fackliga
  ledare har sockrats i oegentligheter. Vi lever inte på 1800 talet då brännvin utdelades till arbetare i samband med utbetalning av löner, som smärtstillande och humörsförhöjning. Påvarnas tidevarv, med kors runt halsen. Nyfiken på nunnekloster befriad från könsumgänge, arbete under strama tyglar i rum dit påven har allas nycklar. Bön om syndernas förlåtelse tidigt i ottan

 • marlies

  Jag upplever dagens styrande som ett sammansvetsat bortskämt drygt, kaxigt tonårsgäng i urdumt pladder, utan ansvar och genomförande i ålagda betalda uppgifter. Totalt utan logiskt tänkande. Som om de spelar fia, poker, rävspelet.

 • marlies

  Alla har sett komedin Tomten är far till alla barnen. Tomtefar byter bara mask vartefter tiden går. Men tomtenissarna fixar jobbet, ansvarsfördelning och omsorgen själva.
  Snart måste skorstenar byggas om, för de blir fetare och fetare i Stockholmsskogen.
  De har urtidstomtar som Angela och fransostomten som förebild. Som försvar NATO tomtar. Säkerhetstomtar som håller hårt i julklappssäcken, ett fåtal stora som de är rädda för. Det finns spel med namn GAME OVER att utveckla för allmänhetens nöje.

 • marlies

  Att man ibland måste sälja sig för ändamål längre fram bevisar SD. Många av oss har tvingats gå med på motsatt uppfattning, och det svider rejält. Samtidigt triggas man till nya satsningar att ta igen dubbelt. Nu jävlar ! är startsignalen. Mood erater är rätt vingliga ensamma, hämmade av sina pappor. Alltid ute efter fräscha nya fickpengar.
  De har gått i SYNA gogglor redan som små, för att inte missa något av VÄRDE
  Slavar av gängse moral. När de pratar är de ute efter makt, för egen RÄTT, hur
  galet det än är. Käftar som tonåringar. Solklart i debatter. Retar mej på att folkpartiet kallar sig liberaler. Viktigpettrar., som talpedagoger. Våran Cooncosa felstavat borde vara politiker, handling och kan regelverk utantill. Det smäller bara till. Byggherren.
  En ofattbar konstnär. Ingen man tar diskussion med i onödan. Sedan har jag Sami Ramin som annan favorit. Jag hatar ungt folk i gungstolar, som bara snackar och snackar.goja..och tror de vet och kan ALLT, VEM kan DET ???? INTE JAG. Bra att fråga och kontrollera kanske, innan beslut. Liksom ingen nöjesregering. ?????
  Rövarhistorier. I dyr omsättning !!!!

 • marlies

  I Sverige. Alla som får stryk och vantrivs får skylla sig själva. Kan gälla sjuka, missbrukare, fattiga, misshandlade, borderline, och andra utsatta. Jag bröt benet för många år sedan, valde att inte operera, utan gick hos sjukgymnast, samma sak nu. Det läker snabbare utan massor med hjälp. Sa ifrån allt direkt. För det fungerar ändå inte som planerat. Ingen har lust och tid längre. Egen planering utifrån sig själv bäst. Samt ta egna kontakter som fungerar..

 • marlies

  Som det är nu med anhörigas insatser borde det finnas information, vid misstankar om sjukdom. Det normala är hemtjänst i början, med telefonkontroll morgon och kväll.
  Sedan nyckel och tillsyn. Då ingår kontroll av kylskåp, mat, disk, klädsel, ren, räkningar socialt, att ställa frågor om de minns och förstår, senare städ, inköp, dusch, leverans av mat. I längre skeden LAH, lasarettsanknuten vård. I andra fall tränas man på US innan utskrivning, då görs en ny bedömning. Man kan inte ta för givet att anhöriga förstår sådant, inte andra heller. En del blir het lämnade därför.

  • marlies

   Att de som får stryk av någon sort får skylla sig själva, ´blir en fight att försvara sig och ge igen i samma mynt. Det udda anfalls både hos djur och människor.
   I grövsta fall uteslutning.

 • marlies

  Inte klokt att sanering i boenden utförs idag. Har gjort några sådana, där individer levt i smuts, magra i dålig lukt. Packat i bilar, rensat kartongvis och kastat, Skickat in dom till US, smutsiga, undernärda. Jag praktiserade på neurokirurgen där vi badade dem, tvättade hår, klippte naglar. En del har varit ensamma så länge så de blir rädda för folk, och vägrar öppna sina dörrar. Dagens ego Sverige. Själv klarade jag mej hela vägen, troligen inarbetade rutiner efter mitt arbete. Även när jag kom hem, En hjärncysta stor men ofarlig. Så även insatser för kontroll via vårdcentraler går åt.
  Alla skärper sig automatiskt hos läkare., Huvudvärk otroligt vanligt.

 • marlies

  Sänker ni löner blir folk tokiga. Lönen är grundinstrument för sparande, utveckling, placeringar. Samt framtida pensioner i lägre årsinkomster. Löner har redan halkat efter, till fackpampars stora belåtenhet. Ni kan själva bo i forntida fattighus utan personal i framtiden. Trygghetsboende för tryggat sparat kapital. Vi ska ha in mängder med folk i jobb, så vi även har råd med dagens subventionerade avgifter i sjukvård, samt byggnation i framtiden. Ta bort barnbidrag för rika istället. Ofattbart fula fiskar styr och .ställer med inarbetade pengar. Finns det något utan avdrag ? Personal överallt har stryps långsamt men säkert i en högeffektivitet, under lång tid. Det ska fyllas på för hållbart i längd på arbetsplatser. Eller heter det arbete att fylla på egna psykdosetter i hemmen ? Samt att ha gratisresurser utan kompetens på arbetsplatser.
  Nu kavlar Sossarna upp ärmarna. En fajt för att återvinna mark. Lyckas de kan vi gå ur EU och engagera oss i eget land, för bättre omvårdnad om alla som flyr hit.
  Inte helt korrekt låta unga starka som tagit sig hit sitta och förfalla fysiskt och psykiskt.
  I HBT hem, helt fel för dessa nyanlända. Inte ska de fungera som bidragsförskott i redan belastade familjer heller. Ett fanatiskt tänkande.

 • marlies

  Politiker borde arbeta på golvet, fyra månader kvartalsvis, i äldrevård, restaurang, bemanningsföretag, skolan, samt med datateknologi. och rejält med dokumentation i varje utförd arbetsuppgift. Att städa biografer, sanering av lägenheter, och missbruksvård. Att kunna dra in luft och prata kan alla. Diciplin och uppförande ingår.
  Idag begriper de inget om vad de själva pratar om. Hälsa, motion gratis Vi kommer gärna och filmar, gör reklam för namnet.

 • marlies

  Lönenivåer talar klarspråk i hur LITE politiker gillar att arbeta. Samt i hur LITE de gillar att SAMARBETA. En person ska göra tre mans jobb. BOKSTÄVER SIFFROR ÄR DERAS ARBETE ! HUR KAN DET UTVECKLAS UTAN KREATIVA ??????????????????? ETT STORT ORALT SKÄMT !
  Barnbidraget var för fattiga familjer från start. Hur egotrippade kan de bli ??

 • marlies

  Alla har ju en spegel. I den kan finnas många, Alla har småsprickor, en del stora.
  En del har som hobby att gnälla av sig sitt privata liv över andra. Att där servera andras sprickor för allas beskådan. Sätt stopp för det. Bra om folk markerar vantrivsel i eget hem. Konstigt att de vägrar att bo själva och trivas. I politiken får hela Sverige ta del av allt. Men de har bra betalt för det. De diskuteras in i skelettet..

%d bloggare gillar detta: