Senaste nytt

Alina Koltsova: Nej tack till allmän värnplikt

Vad har vi för rättigheter gentemot staten och vad är vi skyldiga den? Denna fråga kan vridas upp och ner, till höger och vänster, framåt och bakåt. Ett ämne som denna frågeställning markant förekommer i är den om försvaret. Värnpliktens vara eller icke-vara.

Den här veckan pågår konferensen Folk och Försvar i Sälen. Det är mycket på tapeten i den lilla skidorten i Dalarna. Det diskuteras om NATO. Det diskuteras ännu mer om värnplikten, som nu sedan ett par år tillbaka är avskaffad. Tack och lov, i min mening.

Värnplikten är en sådan fråga som inte skiljer mellan höger och vänster, utan snarare mellan det frihetliga och det auktoritära. De som är för ett återinförande av värnplikten menar ofta att vi alla har en skyldighet att försvara landet, att värnplikten är som en skatt fast utan pengar, och framförallt att försvaret behöver stärkas. Utrikesminister Margot Wallström gick nyligen ut med att vi behöver en moderniserad värnplikt som är jämställd.

Och visst kan försvaret behöva stärkas, så långt är jag med. Gärna ekonomiskt. Och visst vore det trevligt med jämställdhet inom försvaret. Men det går bortom mitt förstånd hur det går ihop att särskilt vissa som annars kallar sig liberala vurmar för värnplikten. Värnar man om individens friheter bör man vara fullt medveten om att alla inte är kapabla till att ta vapen i hand för fosterlandet.

Märkte ni att jag använde ordet fosterland? Det är det andra. Staten till varje pris. Nationalstaten till varje pris. Värnplikten är tyvärr som ett slags tvångsarbete åt staten. Något som man borde lämna bakom sig om man vill att staten ska ta några steg tillbaka. Medborgarna gör fortfarande sin plikt genom att betala skatt och/eller arbeta. Ett tvång skulle inte motivera dem till försvaret. Särskilt inte om det blir brottsligt att vägra värnplikten.

Det tredje är, om nu vi ska ha allmän värnplikt åt alla, kan stigmat för människor som lider av fysisk eller psykisk ohälsa att öka. Risken finns att ett utanförskap skapas, att människor som lider av ett antal saker kan komma att bli outsiders i samhället, just för att det då blir kontra-meriterande att inte göra värnplikt.

För mig handlar det om individens frihet före nationsgränsernas angelägenheter. Folk ska fortfarande få göra lumpen ifall de vill, men tar man hänsyn till varje människas unikum bör man begripa att alla bidrar på olika sätt. Alla är inte stöpta i samma form, därför säger jag nej tack till allmän värnplikt.

 • marlies

  En tudelad fråga. Jag kan tycka att det är nödvändigt att kunna försvara sig för allas överlevnad. Många måste välja mellan att leva och att dö. Samtidigt har vi idag mer elitutbildningar militärt, som är mer målinriktade. Självklart inte önskat med mer plågor,
  som på vissa håll. I första hand måste ett mera effektivt samarbete infinna sig, med bestämda resultat i anknytning. Det ska inte kunna gå att bestrida avtal. Krav måste bli direkta, inte malas i åratal i fortsatta brott utan kännbara åtgärder. Sedan är det officerare och generaler som ska straffas, och de som beordrar politiskt. Inte oskyldiga civila som råkar vara vanlig befolkning. Där ligger idiotstraffandet, att använda människors rena blod som maktvapen. Nödvärn och självförsvar ser jag som självklart, tills dess normalt samarbete fungerar. Ljugandet politiskt är största hindret.
  Idag har vi större krav på militär, så de som inte passar in kostar mer än ger,
  en helt annan uppbyggnad än tidigare då folk fixa läkarintyg, uteblev, tog hellre sina straff. Även utrustning är tuffare. Vanliga hemvärnsfolk måste ha specialutbildning. Det funkar inte med gammalt gevär och lottakår med ärtbössa.
  Sedan har vi övervakning av annat kaliber i vad folk gör som Solara 60.
  Självklart är det inte klokt att skjuta ner motsatta grabbar som även de är beordrade,
  som man normalt kunnat umgås med. Så länge makten lever i FORNTIDEN, är helvetet kvar på jordens yta.

 • marlies

  Jag kan inte se värnplikt som ett arbete åt staten. Ordet betyder en plikt att skydda sig själv. Ett egenvärde som ingen får ta ostraffat oavsett vilken stat. I ett övermäktigt hot, som man inte klarar ensam. Ett hatat läge för alla inblandade. Bara det att själva hotet är påhittat som en maktkamp i tillgångar. De har en obegränsad fantasi i vad och vilka som är farliga. Minst farliga är civil befolkning, deras bostäder, arbetsplatser och allt de lever av. Det mest farliga är att helt bli utan det i ännu mindre tillväxt. Det kanske dyker upp någon tvåkönad som kan fixa en mer effektiv befolkning, uthålligare som nöjer sig med inget så kan vi strunta helt i allas behov. Vi har väntat inte minst politiskt att just det ska hända. Viktigt så antal elbilar och övrigt miljötrevligt räcker till bara dom i nytta och fullgod hälsa och service och värsta nöjesparken.
  Jag undrar hur många lik det går åt historiskt, för att övergöda ett fåtal.
  Värnplikt är en fredlig manöver utförd med våldsvapen. NATO stora , fega i värsta artelleriet. Har vi tur störtar de av den egna tungvikten.

 • marlies

  I alla krig, Gud i ena handen och satan i andra handen. Det är våra tillgångar som är makt motiv enda in i individer på gott och ont för att kunna antas allmänt även i fredstid för fortsatt utveckling i en balans som kan accepteras av alla stater. Därav korrekta utförliga CV n som talar om vad just du kan bidra med. Vi behöver båda som försvar på sikt. Några experter på hot, andra för fred. Ibland i samma position.
  Att leva i en utopi gagnar ingen. Allt är inte trevligt, men nödvändigt för att vara en godtagbar tillvaro för alla. Cyklar man för fort, skrapar man armar och ben, så varningar finns därför. Dyker man i grunt vatten blir det jobbigt. Samma sak i staters styrning. Antar att SD har vuxit därför lite var stans, samt anledning till att NATO finns på plats. Därutöver en växande fanatism. Men också ett större socialt frivilligt engagemang.

 • marlies

  Jag anser att upptrappningen idag är högst ologisk. Desto större envishet att upprätta västs synsätt överallt, desto större motstånd. Utöver detta minskar alla tillgångar vi är beroende av med fler inblandade globalt, till kostnader vi inte ens har idag att täcka,
  i alla livsnödvändiga funktioner. Detta borde vara en gemensam insikt politiskt.
  Inte minst med senaste katastrofen i Syrien. De är suveräna på att låta civila oskyldiga betala, samt låta dessa nästan slita ihjäl sig för att upprätta det mänskliga värdet i allt vad lidande och nyproduktion heter. De diggar krigsmaskineriet, inte följderna. Då lyser de med sin frånvaro i ansvar. Ett värde är något man behåller, och kapital något man förvaltar. Inte utplånar till multikostnader. Hörde en extrem högerpolitiker i USA.
  Snacka om rasistiska kontroversiella åsikter ur forntiden. Långt ifrån valbar!
  Ingen blir hatad utan orsak. De borde lära sig läxan från 11 september.
  De har haft demokratiska presidenter tidigare. Nu en katastrof. Konservativa.

 • marlies

  Idag har vi grabbar i Sverige som diggar vapen och allahanda krigsspel, småkillar som tycker det är astufft med dessa utmaningar, att kunna välja och vraka mellan olika vapen, och roller. Importerat från gangsterstater. samt droger, psykpiller, riktiga vapen. Supernördar i dumheter. Rättegångar i kända cigarettmärken. Totalt omoraliska. De vill ha in fria droger, gör reklam med bruksanvisning. .Abortmotståndare, tycker vi ska införa surrogatmammor, ha filmstjärnor som ska operas för tänkt utseende. En del tappar helt logik i pengar. Allt har merkostnad.
  Jag är glad att vi tillåter ensamstående skaffa barn. En logik grundad ur humanitet.
  Önskade tillgångar av mervärden. Inte klokt att motsatser får stor respons.
  Vart alla dessa fult intjänade pengar tar vägen undrar alla.
  I fortsatt sabotage av mänskliga rättigheter att kunna leva i sitt ursprung med allt som finns där enbart för dem. Så jag är för värnplikt. En plikt för sitt skydd för egenvärde.
  Utan andras staters egotrippade inblandning.

 • marlies

  Något långt över vanligt folks intelligens är att hela krigsmaskineriet tas ur vårat naturkapital. Alla begriper det utan de som beordrar ständigt större tillverkning.
  Att det dessutom leder till fler att mätta skola och utbilda begriper vi övriga också.
  En större produktion ur mindre, av livsmedel, byggnation. Att pengar omöjligt kan utveckla sig själva och absolut inte med tomma händer. Undrar vilket århundrade politiker lär sig grund för överlevnad. Snart är vi uppe i 10 miljarder individer, en ökning trots och på grund av allt krigande och plundrande. En siffra som säger allt om egoism att vilja ha allt på andras bekostnad. Inget mer ljug om mänskliga rättigheter,
  som bara gäller väst. Inte vidare charmigt med mångkulturellt av tvångsförflyttningar.
  Guld och elefantbetar har blivit mänskliga flodhästar, insmorda i fossil olja.

 • marlies

  På 70 talet drömde alla om fred på jorden, att alla vapen skulle läggas ner. En Flower Power, Hippi period. En utopi med alla skilda individer, kulturer, religioner. Därutöver sekter om kosmos och utomjordiska drömmar i levnad med andliga jordiska ledare.
  Allt en verklighetsflykt i hur människor påverkar varandra i uppfattningar. Människan är girig som natur, avundsjuk, skadeglad, nyfiken samt egoistisk. En del lever som parasiter på andra. Så alla måste ha ett försvar, eftersom ett bra ledarskap inte är självklart i längd. De förändras med makt. På gott och ont. Man borde kunna avsätta sjuka ledare omedelbart. De civila har inget med maktmissbruk att göra, men det är de som straffas i krig, samt i fred.

 • marlies

  Kreativa som allmänhet har alltid straffats historiskt. De ses som ett hot av makten.
  Men de har haft och har stora viktiga uppgifter i att smycka i samhället. Förr inte minst i Kungahus. Politiskt är de uppfinningarnas mästare även militärt i planering, taktik samt i produktion, forskning och vetenskap. De älskar pröva nytt och utveckla. En del ensamvargar agenter, spioner, andra i trupp specialstyrkor. De dras till utmaningar och spänning i vad de klarar av. Som individ i samhället är det näst intill hopplöst svårt att få ett jobb att kunna försörja sig på kreativt. Ett fåtal får ett erkännande och då först efter sin död. De hålls nere i rykte som sämre bemedlade med alkoholproblem, dålig moral att det inte är ett riktigt arbete. Sanningen är att de alltid levt fattiga och haft extraarbeten för försörjning. Det behövs strateger militärt mer än vapen, att organisera, vara förutseende i vad som kan tänkas längre fram och bakåt. Att kunna ändra kurs snabbt, vilseleda. Att kunna hålla andra ifrån sig mer än skjuta ner folk.
  Jag har ingen vidare gammal släkthistoria men de var rövarband, vaktsoldater till stridsherrar och kungar i blandade trupper i olika länder. Låg utanför och spana och hindrade intrång. Självklart inte alla, för det är stort släktträd. Antagligen lade de grunden för franska främlingslegionen, men vet gör andra. Mycket folk till militär har plockats ur folkvandringar vid behov i alla länder, även Sverige förr. En förutsättning är lagliga avtal och förhandlingar för fred och inte rävspel med alla får i mitten. För DÅ kan vi lägga ner resten av folks inkomster för ingen nytta.
  Krigandet i sig kostar mer än ger i produktion, utbildningar byggnation av allt därtill,
  plus civilt lidande i generationer, sabotage och återuppbyggnad. Därutöver soldaters rehabilitering efter. Psykologisk krigsföring ingår i triggande och skrämsel.
  SÅ VAD ÄR DET SOM LOCKAR ? har jag alltid undrat, blodhundar till att njuta av stridandet ?????? Samt att ständigt beordra nya krig ???

 • marlies

  Jag kom på att jag är en del i sockerkakan med alla ingredienser ärvda, eftersom jag skriver och tänker likadant. Troligtvis dyker de bara upp vid behov, när världsläget är dramatiskt, samt till förhandlingar tidigare att ingen ska spela ut sin rätt, även socialt att ingen får ta makt över någon annan, eftersom några hamnat bakom lås och bom.
  Så jag är gräns emellan parter omedvetet automatiskt. Jag hatar bråk och långsinthet, planerare och ser allt konstigt som avviker. Som om sådant ramlar ner framför mina fötter. Jag är medveten om det och idag håller jag mej därför undan för energinivån inte är max. Ett kreativt tänkande, hur jag får fatt i rätt historia vet jag inte.
  Sådant upptäcker jag efteråt. Antar att osmakliga ledare fortlever på grund av det.
  Idag växer de upp som ogräs överallt, så stenhård fostran behöver dom
  Något som min släkt fått, stenhård diciplin och mycket ansvar.
  Men inte av den kalibern som presenteras för skolan, där ska ungar ta för sig av allt.
  Däremot hemma och på fritid. De behövs för samhällsutveckling, och för att hålla ordning militärt och sócialt, politiskt. Samtidigt behöver de folk som bromsar.
  Kriminalare hade varit intressant och polis, men allt kan man inte bli.
  Som värnpliktig ska man skydda sig själv i första hand, precis som i det privata.
  Aldrig ta risk. Man ska veta vilka folk känner och aldrig påtala andras begränsningar som dåligt utan vägleda. Att nämna namn är att utsätta andra.
  Inte minst som soldat. Man skaffar då hot både till sig själv och andra.
  Logiktest på sanning är att nämna något annat. Normalt tycker folk det är smidigast att hålla med, följdfrågor roliga. Att se folk peta sig i håret och börja fantisera.
  Man ska vara helt fokuserad och spela med. Oftast glömmer nervösa vad de sagt från början. Jag gillar problemlösning. Något som används i yrken för information.
  Annars befatta jag mej inte med sådant i normala omständigheter. Eftersom vi alla kan missta oss och röra ihop.

 • marlies

  En sak är säker. Man ska skita totalt i folk som skiter i andra. Mycket bra metod i uppfostran, senare värnplikt. Även när folk envisas med hot. Även små barn tar makt när myndiga är upptagna. Man ska se till att folk är sysselsatta när viktigt avgörs.
  Annars sliter de med att lägga sig i och avbryta. Biologiskt ligger det i vår natur att ta över myndiga.

 • marlies

  Jag kan hänvisa till att bord betyder förhandling. Där avgörs och beslutas allt hela uppväxten. De värsta diskussionerna hålls där med full uppmärksamhet att få sin vilja.
  Sämsta stället för läxor. Som barn förstår man inte att det finns en begränsad meny att välja rätter på. De får problem utanför hemmet om grunden inte finns från början.
  Därför har vi stor vikt på just samarbete och samförstånd vid viktiga avgöranden.

 • marlies

  Jag kan hänvisa till att bord betyder förhandling. Under hela vår uppväxt avgörs och beslutas allt där. De värsta diskussionerna sker där. Sämsta platsen för läxor.
  Barn förstår inte att det finns en begränsad meny. De får problem utanför hemmet, om grunden inte finns. Vi lägger stor vikt just på samarbete och samförstånd vid viktiga avgöranden. Hoppas inte text slukas bort i framförandet.

 • marlies

  En spion befinner sig på sidan

 • marlies

  Kvinnor är suveräna i armén. De är listiga och smidiga motoriskt. Även som spioner och agenter. Är de fostrade som barn att vara service till bröder, och män i allmänhet är de även manshatare. Sexappeal är ett vapen hos både män och kvinnor, där kvinnor har störst makt i bestämning av befolkning, men används motsats av män för splittring.

 • marlies

  Det är nyttigt för Sverige att uppdatera sina krigs och försvarsinsatser, som varit näst intill obefintliga. Anfall och medling har Sverige pysslat med utomlands, i försäljning av krigsmaterial till bestämda mål. Men vi kallar oss neutrala så fort de kommer nära och innanför gränser. Ett litet land ur det perspektivet ska inte leka storebror åt Stater i betydligt större omfång . Vi har grannar som fått klara sig själva ett flertal gånger historiskt.

 • marlies

  De allra flesta hatar krig med allt vad det innebär, men aldrig att jag låter någon ta makt över mej. Blir jag hotad till livet samt alla mina närmaste och de jag känner, ger jag mej aldrig. Det är så man måste tänka. För vår gemensamma överlevnad.
  Vi har hittills bara haft tur att bli förbigångna. Militärer har marscherat rakt genom vårt land.

 • marlies

  Jag brukar testa folk i omgivning och privat, vad de klarar av, om de är pålitliga. Jag skjuter skarpt om det felar allvarligt.. Man lever ju faktiskt bara en gång, och har rätt att trivas med folk.

 • marlies

  I värnplikt ska man hitta luckor, något jag stör mej på privat att folk inte har tid bara ser hinder. Jag ser bara möjligheter. Spelar ingen roll att jag delvis är sjukskriven. Jag planerar ändå. Det finns luckor för alla att fylla. Man måste hitta utvägar i mitt huvud att gå framåt i något meningsfullt. I värnplikt stegvis som övrigt. Att sikta mot planerade mål. Att göra värnplikt behöver inte leda till krig, men är bra träning. Många minns sin lumpartid, kamratskap långt framåt och träffas efteråt. Jag har sovit i militärtält på ett läger, inget vidare. Med huvudet inåt och eldvakt var tredje timma.
  Men ett roligt minne efteråt. En iglo har jag också bott i, det var mysigt alltid 0 grader,
  byggt bivack i fjällen, en fjälledarkurs. En hemsk upplevelse, med rep upp och nedtill över forsar och gräva ner sig under snön, leka lavinräddning med hundar. Storm på nolltid. Fem fjäll hann vi avverka med buljongtermosar och mackor. Allt hemskt har man nytta av senare och är roligt efteråt. Skidor mellan rygg och ryggsäck, stenigt och isigt på toppar. Inte vågade jag se bakåt. Brant utför hur långt som helst med renar i flock. Aldrig mer. Så jag tycker att allt man erbjuds ska man prova. Man klarar mycket mer än man tror. Utsikten är värd mycket in till Norge.

 • marlies

  Allt får man inte som ungdom. Inte fjälledarkurs. Jag fick inte för mina föräldrar, men blev erbjuden av lärare i annan kurs, så de samlade pengar åt mej i vanlig inackorderingsskola. Det var ingen som märkte. En tid man bara är tvungen att komma hemifrån, läsa upp betyg. Ofarligt ska man inte förrakta..Det är bara att ge sig på efter intiution hur man stavar dit.

 • marlies

  Om man tänker att alla har 86 400 sekunder varje dygn till förfogande och gör om dem till pengar. Man får inte övertrakassera kontot och inte spara överblivet. Varje dygn får man samma nya summa. Antagligen skulle vi bli mer aktiva, och ha tid att lära nytt.
  Långpass från 13.00 i morgon kul.

 • marlies

  Skulle jag vara ungdom skulle jag tycka det var mer obehagligt utan vapen om vi skulle bli anfallna. Jag skulle direkt skydda mej inom ett militärförband med kamrater som försvar. en historia en farbror berättade på sin dödsbädd, Inte ska jag till sankte per, inget roligt där. en kamrat sa till honom till tröst, att en tok skulle hänga sig i en garderob, men repet var för kort. Jo, jo sa han. Vi såg spåren i mjöldammet hur han sprang runt. Sicken dåre ! han hade ett helt vapenskåp med gevär. Sedan öppna han dennes skåp, sa Jag tar kostymen, för den behöver du inte, inte stövlarna heller. Två hårda grabbar som var vana vid livets umbäranden. Sedan somnade han in lugnt med jordgloben i sin hand.

  • marlies

   Rättelse, repet för långt.

 • marlies

  När jag var ung försvarade jag alla som vapenvägrade, efter minnen av min far och hemskheter han fick uppleva och hur sjuk han blev efter. Idag får jag mer ångest av att inte kunna försvara mej och andra. Att välja mellan tortyr, våldtäkt dödar jag hellre på direkten, än att se mina barn plågas. Jag hälsade på i fängelser där de som vapenvägrade satt en och två gånger. Tyckte det var jättebra. Idag otänkbart. Därför bra att hemvärnet trimmas. Man ska tänka att de strider och tränar för att försvara oss alla. Vi är inga som anfaller omotiverat. Gerillatränade elitsoldater gillar jag inte. De tränar bort alla mänskliga känslor. Inte min far, han hade kontakt med oss trots förbud.
  Kontakt hela livet. Andra blir kallblodiga. En dag kanske vapen blir överflödiga beroende på vilka ledare vi väljer i länder och stater. En tröst att vi civila äger makten att bestämma.

 • marlies

  En tröst är att det är vi som har makten att bestämma i vilka ledare vi väljer.

 • marlies

  Spion igen alla vet att vi väljer ledare

 • marlies

  En tröst är att civila ombeds att rösta i vilka ledare vi vill ha i olika stater och länder.

 • marlies

  Ett skämt. Vi kan sluta rösta och slippa alla former av ledare

 • marlies

  Helt otroligt ! Ska vi lägga ner valurnor ?Störst makt inte fega

 • marlies

  Jag lovar att vara snäll Yttrandefrihet hallå

 • marlies

  Är sanningen svårsmält ?

 • marlies

  Hur många har inte gett sina liv historiskt för tanken om fred?

 • marlies

  Nu har jag skrattat i 20 minuter åt denna sida. Otroligt att vara rädd för tant i sina bästa år. Hoppas på det bästa gör vi alla gemensamt. Sidan är till för att vända upp och ner för begreppen för allmän diskussion. Min åsikt är som alltid privat. Historier ur blandat material.

 • marlies

  Att inte döda din nästa, inte ha begärelser till din nästas hus och vända andra kinden till måste betyda att man ska tvingas att medla mellan länder. Att både anfall och försvar i grunden är förbjudet. Ur den synvinkeln är vapenproduktion också förbjudet.
  I många länder kysser man varandra på kind som en hälsning. Väst säger sig vara kristet, då ska man leva efter det, och inget annat. Vi får inte misshandla man mot mot man civilt, inget våld överhuvudtaget. Även våldtäkt och barnaga förbjudet. Konstigt att inte politiker och presidenter lever som de lär, inte andra ledare heller. Civilt blir vi bestraffade..

 • marlies

  Jag har förklarat vad det betyder att vända andra kinden till, då kan alla räkna ut vad tand för tand och tunga för tunga betyder. Att det går åt helvete av misskötsel och att man brinner i helvetet när man dras in i krig. Att livet upplevs som evigt och att paradiset infinner sig när man lever i harmoni med sig själv och omgivning. Att tänka kosmos är en sak, att redan leva där en annan. Att vi måste vara förankrade, tro och hoppas samt vara kärleksfulla. Ett kors betyder tro på efterkommande.

 • marlies

  När jag läser nej tack till värnplikt tänker jag på alla rester som lämnas i skogar och överallt av tomma hylsor och annat skrot. Vi hittade vapen gömda för åratal sedan
  En annan sak som följer är kriminalitet, stölder både innan under tid och efter värnplikt och krig. Tror folk använt militära vapen vid bankrån som exempel. En farfar hade kriminellt boende för ungdomar efter första världskriget, hade åtta söner och en dotter.
  Stenhård diciplin och adlad en period för bra resultat. Det är sådant man ser även vid stora demonstrationer, krossar skyltfönster och tar allt de kommer åt. Något som borde förbjudas i nutid i det offentliga när vi har ett modernt samhälle att yttra oss i..
  Varje gång riskeras civila samt en enorm skadegörelse. Poliser som blir faststationerade på plats och då inte räcker till för eventuella andra insatser..
  Efter detta kostsamma förhör och nya straffsatser. En dyrbar eftervård i fängelser med återanpassning. En totalt onödig satsning och kostnad.

 • marlies

  Man ska inte förvänta sig att all ungdom förstår vuxenansvar uppretade, och triggade av andra. De får utlopp för all tänkbar frustation och tar tillfället i akt, därför är det ett samhällsansvar i grund att se till att det inte finns anledning till sådant. Att efteråt straffa oförstånd och omognad som inte har med ålder att göra är inte heller rätt.
  Jag antar att det finns politiska motiv till att det finns kvar, för att kunna kontrollera kända grupper. Tyvärr får det motsatt effekt då de får stor uppmärksamhet. Samma söker militärt till illegala militära grupper.

 • marlies

  Antar att det är bäst att vänta ut andra militärt, som i familj alla vuxna jobb , lägenheter så folk går självmant till mål. Skonsammast för alla. Har de då laddat fullt, packat, är drivna så kan man själv ge sig iväg. Oskyldig. Jag fungerar så privat, fackligt, otrevliga vänner, förhållanden, ber om hjälp själva terapi och annat. Varför vet jag inte. Sist var en MC inblandad. Idag barnbarn på bättre plats, paket mer uppskattat vanlig vardag.
  Något medfött fel som lönat sig. Man ska känna sin motpart väl.

 • marlies

  Jag hoppas generationer slipper se allt sjukt i media och lyssna på allt idioti vi matas med. En misslyckad politik som de själva visar upp. Med krig, katastrofer, fuskbyggen,
  felplaneringar i samhället, ohållbar infrastruktur som Vallarondellen som nu ska rivas upp för bostäder, droghandel, slavarbete FAS 3 till nytta i botten, en vapenproduktion i ofattbara summor som bara bränns av till ökade problem och kostnader, samt en inte önskvärd flyktingpolitik. Alla måste vara förankrade i familj och hemort för hållbart på sikt. Ett människoliv minst värde, men inkomst för andra i vård och hjälpbehov.
  En jag känner jobbar enbart på intensiven, individer unga som gamla med enbart slutet att invänta. En resa till Thailand idag där en katastrof inträffade inte länge sedan, som paus i lidandet. Vi lever alla bara en gång och har rätt att ta för oss av allt,
  som gagnar oss själva i samklang med eländet.

 • marlies

  Jag tycker det skiljer grovt mellan höger och vänster även politiskt i värnplikt.
  Vänster älskar kollektiv, alla bor ihop under samma förutsättningar bestämda av staten. De har ofattbara uppvisningar i Marsch, och går som stela tennsoldater i grupp. De framhäver kvinnor som jämlika i samhället, utan tanke på att män står som försvar om dem och barn, samt utför de tunga fysiska jobben i uppbyggnad av samhället. Den lika värdegrunden ligger i det mänskliga i lika rättigheter. Män har högre risker i sina arbeten, däri ligger löneskillnad. Fördelning lika, kan vuxna sköta själva hemma. Vi fixar inte lyfta betong, och inte heller vill de att vi transporterar farligt gods. Vi jobbar mest i skydd inomhus, som kvinnor. Samma färdigheter däremot lika även militärt. Vänster har överdriven maktposition , när de får chansen.

%d bloggare gillar detta: