Senaste nytt

En till miljonärssosse

Socialdemokraten Luciano Astudillo är den senaste s-veteranen att hamna i blåsväder. Astudillo som var motkandidaten, tillhörande vänsterfalangen, till den nuvarande näringsministern Mikael Damberg till SSU-ordförandeposten när det begav sig har blivit miljonär genom sitt innehav i det börsnoterade bostadsbolaget Victoria Park.

Förutom att äga aktier i bostadsbolaget är Astudillo styrelseledamot i samma bolag som enligt expressens rapportering är en slumvärd som låter sina hyresgäster frysa i sina hem. Bolaget använder sig också av de så kallade instegsjobben som vänstern ondgör sig på.

Luciano Astudillo är inte ensam. Flera tidigare toppnamn inom socialdemokraterna har tjänat stora pengar genom metoder som de när de var politiskt aktiva var väldigt kritiska till. Jan Emanuel, Per ”sköttberget” Nüder, Björn Rosengren, Göran Persson, har alla predikat att de varit plebejer och ondgjort sig på de andra som patricier. Så här uttalade Göran Persson sig i valduellen 2002 om Bo Lundgren och hans förmåga att förstå hur vanligt folk har det

Hur kan du – som köpt en villa för sex miljoner – veta hur vanligt folk har det

Några år efter det köpte Persson en herrgård för över 12 miljoner kronor. En annan berömd Persson uppläxning i samma tema var den av Carl Bildt i valduellen 1998.
Vad är då det nya med Luciano Astudillos miljonaffär, hur skiljer den sig ifrån tidigare socialdemokraters agerande? De andra partikollegorna har ansetts vara ”högersossar” och därmed har gräsrotsrörelsen ryckt på axlarna när media rapporterat om deras miljoner. Astudillo är tillhörande vänsterfalangen inom partiet och är enligt Christer Isaksson, författare till boken ”Den nya vänstern”, en ”mittensosse”.

Besvikna socialdemokrater och övriga kan ta och lyssna på låten Push it to the limit! vars text är talande för Luciano Astudillos och andra sossars agerande efter ha lämnat rikspolitiken:

Open up the limit
past the point of no return
You’ve reached the top but still you gotta learn
how to keep it

Hit the wheel and double the stakes
throttle wide open like a bat out of hell
and you crash the gates
(crash the gates)

Going for the back of beyond
Nothing gonna stop you
there’s nothing that strong
So close now you’re nearly at the brink
so, push it

Det är inte fel att tjäna pengar. Inte är det heller fel att äga 12 miljoners landegendomar, eller köpa en villa för 31 miljoner även om man är en sosse, det tillför till välståndet som vi alla tjänar på. Däremot rimmar det illa om man under hela sitt politiskt aktiva liv misstänkliggjort eller avfärdat människor som tjänar pengar för inte vara kapabla nog att förstå hur vanligt folk har det. Eller är det så att Göran Persson inte längre förstår hur vanligt folk har det, nu när han är multimiljonär. Är det så att Luciano Astudillos nu när han tjänat flera miljoner på människor som fryser i sina hem inte längre känner med de fattiga?

Svaren på dessa frågor varierar beroende på vem man frågar, men hade man frågat Göran Persson i den där valduellstudion 1998 eller 2002 så vet vi vad svaret skulle varit.

Telason Getachew
Steg för steg liberal med intresse för internationella frågor.

 • marlies

  Ja, en klassresa är ju alltid lockande och ses som en extra begåvning.. Mer än miljonvinster i utförsäljning av Sverige. Det går åt stora ytor att gömma sig under.
  De rullar in och ut dit. Göran trygg och lugn sågs som en landsfader, och nu har han landat på plan yta som han stred för. Kanske en bra plats för mottagande av de sämst lottade i medmänsklighetens Sverige, mångkulturellt ? Den andra nissen borde vara ett ännu bättre föredöme, men se i realitet vart det bådar. Ett eget Litet Rike.
  Hur det går med Systembolaget nu då, kan jag undra. Egen odling ? Naiva småbarn !

 • marlies

  Det var just i början av 2000 då allt var ett stort Casino med begåvad finansminister ung och galen, men ansågs begåvad, men av fel rang enligt mej. Våra världsberömda företag såldes till utlandet. Sedan kom miljöutbildningar som de snabbt gjorde om till affärside´. Sedan Bostadskraschen, börskraschen. Helvillda gubbar utan moral för Sverige som föregångsland. USA IDOL. Som tonåringar. En med bäbisansikte.
  Rätta mej den som kan.

 • marlies

  Efter deras frammarsch står BNP fortfarande på 2007. De skulle buras in enligt mej. Inget ansvar alls för vår egen befolkning. Sedan utländska företag som kammat in vinster till sig själva med vår personal som sliter ihjäl sig på industrischeman i vård.
  En skamfläck. Innan hade vi studiebesök från andra länder. Vård i världsklass-

 • marlies

  Inte klokt ! Miljöseminarier för näringslivet, skapade av Stiftelsen Naturliga Steget som Kungen var beskyddare av sopades med marken.

 • Pingback: Granskning: Luciano Astudillo – En miljönärssosses kompass | Frihetssmedjan()

 • marlies

  Idioter har alltid straffat ut sig själva. De som inte har ett egenvärde brukar bygga slott åt sig själva som sitt eget status när samma saknas på insidan. En del släpar runt sin partner som en ny modern soffa, klädd som julgran . En statuspryl utan värde.
  Det finns olika värden för alla. Lite tragiskt, men en tröst för oss normala, att vissa inte har fullt förstånd men duger åt någon, eller något att sköta.
  Desto mer prylar, desto mer att bevaka, med mindre frihet och risk att förlora mycket av det synliga. Alltid har sådant berikat andra, när tid för det normala minimeras.
  Som att helt lämna landet emellanåt. Komiskt tragiskt.

 • marlies

  Nedanstående ingick förr med många älskarinnor och herresäten. Gifta ur rätt klass och släkt helt utan känsla Senast uppmärksammad Prinsessan Diana, men förr historiskt Drottning Elisabeth som tog för sej. Uppseendeväckande med arbetar klass politiker att vilja hävda sig enormt i modern tid De ska också dö, utan att bli mumin i pyramider hoppas jag med senaste bilen intill. Mångkulturellt..

 • marlies

  Att vara rik och vacker har straffat sig i alla tider. Idag måste modeller skriva under kontrakt att lova hålla alla bestämda mått. Oftast är det just dom som är i mest riskzon kvinnor som män, att inte kunna köpa sig sitt värde. Att bli omtyckt ligger i helt andra perspektiv. Så Göran klarar sig i omfång. utan att bli personlig.

 • marlies

  Roligt för andra att läsa att det går framåt för andra, särskilt miljonärer. Vanligt folk krävs på dubbla hyror, om ett arbete kräver direktflytt. Vi måste ha mammor och pappor som talar om för oss om vi duger att avgöra nya hyresgäster, samt i kontroll av bostadens väggar inventarier och golv., Eget engagemang och målmedvetenhet straffas för oss nappbarn.

%d bloggare gillar detta: