Senaste nytt

Nova-Jeanette Nilsson: Stick ut

Att vara samtida är samtida. Ingen vill ligga efter. Vara mentalt stelopererad. Kort sagt – man vill vara en provokatör, någon som både är älskad av folket och djupt avskytt av densamme. Så hur går man till väga, hur ska DU gå till väga?

Lugn, jag har svaren, detta är tio punkter som gör just dig till en modern provokatör med framtiden i blick och skjuts i steget.

1. Rök. Inget är så skönt ångestdämpande och gör dig så lätt och ledig som rökning. Och vad skulle man annars göra när man går, sitter, står, ligger? Men det är ju farligt! ORKA! säger du och tänder din värmande mobila brasa och går vidare i livet. Extrapoäng är att sängröka, finns det måhända en astmatiker i rummet? Icke, en sann provokatör tror inte på astma.

2. Gör som föräldrarna. Vad jobbar dina föräldrar med? Skitsamma, det enda du behöver göra är att göra detsamma. Jobba som dom, inred ditt hem som dom gör, låna pengar av dom fram till att du eller dom dör. Och allra helst, deklarera öppet att du röstar som dom. Att omedvetet likna sina föräldrar är speciellt – att medvetet härma dom är galenskap. Och galenskap är modernt.

3. Tro på gud. Det räcker att du säger det för att det ska bli åk av.

4. Strunta helt i politik. I punkt 2 gav jag rådet att rösta som dina föräldrar, men bäst är att inte rösta alls. Politik är inte att vilja för den riktige provokatören, det är att inte vilja. Rösta alltså. Så unna dig en ledig söndag var fjärde år och tänk att du kunde slösat bort den på att med håret på ända stå och se ut som du menar allvar i en närbelägen skolmatsal.

5. Tyck inte att alla SD-väljare är rasister. Att inte anse att alla de som röstar på ett så pass stort parti är korkade rasister är ren provaktion.

6. Träna för att bli smal. Stark är det nya smala säger någon flåshurtig träningsinspiratör med spräckliga tights och som heter typ Åsa på TV4. Icke säger du, här ska brännas fett. Sammanbiten och med glasartad blick rusar du därför fram på löpbandet i tid och otid. Jobbigt? Ja. Ser du fantastisk ut? Också ja.

7. Var superberoende. Ingen gillar en klängig pojk/flickvän säger de omoderna. ’Alla gör det!’ säger du och vägrar gå någonstans utan din partner. Var också helt öppen med detta och ring din pojkvän under en löneförhandling för att få lite stöd. Gammeldags tycker de omoderna, sexigt säger du och testskriver ditt förnamn med hans efternamn i notes mest hela tiden.

8. Drick för att bli full. Här ska det inte provas vin, här ska drickas vin. Du bangar inte en rejäl fylla, fyllan värmer ju ändå bäst. Välj alltid krogen före skogen. Amarone who? En stor stark, ja det är inte en klassiker för ingenting.

9. Fika aldrig. Efter att slå sina barn är att inte fika det värsta man kan göra i detta märkliga lilla land. Tack och lov för provokatören som bara genom att säga nej, samtidigt säger ja till att vara en modern människa. Rök i stället.

10. Ge inte blod. Nänänä, detta stannar här ska jag säga, utbrister du och stryker fingrarna över underarmen. För dig är ”ge” och ”blod” två ord som inte passar i hop. De får väl skaffa sig sitt eget jäkla blod! Ropar du när någon välvillig människa försöker mana in dig i en blodbuss.

Nova-Jeanette Nilsson anser sig vara frihetlig på riktigt.

 • snobben

  En typisk artikel över hur trender och politik ändrar kurs. Ena perioden stenhård moral, sedan lössläppt säg och tyck vad du vill. Bo i ikeakatalog eller försvinn. Va en slav under modet, ät och klä dig rätt. Misstänk allt, akta dig för naturen, gift.
  Va absolut inte otrogen, stå ut. Eller lev helt sanslöst fritt, annars bli det ultimata perfekta paret med perfekta barn., med den perfekta mat och bak konsten.
  Engagera dig till hårrötterna, eller inse att makten inte är din. Ta allt du gillar, ogillar i lika delar. Så är det för alla. En provokatör är knivskarp på det yttersta och närmaste oftast.

 • snobben

  Dom som sticker ut gör det av ren självbevarelsedrift. Dom vägrar drunkna i andras tyckande. Dom är i grund naturliga, behöver inte bära mask för allmänt försvinnande.
  Ofta logiska, med intuition. Blir därför inte illamående heller.

 • snobben

  Har du en egoistisk familj som inte lägger fem minuter på dej, flytta utomlands. Det går flyg utifall dom kanske skulle vilja hälsa på. Det finns ingen anledning alls att vänta.
  Man måste inte bli som andra, Beklaga sig över ansträngning utan nytta.
  Folk är mer empatiska, roliga, sällskapliga i andra länder. Kunskaper duger överallt.
  Man måste inte ha mamma, papparoll i flera generationer. Vi lever bara en gång.
  Egentligen räcker inte det, eftersom det finns så mycket intressant att göra.
  Inte behöver man prylar mer än nödvändigt heller, och man vänjer sig fort.
  Så stick ut från massan.

%d bloggare gillar detta: