Senaste nytt

Nova- J Nilsson: Nattlampa

Det är ett jävla tjatande, det är så himla drygt. Det ska hängas ut, det ska blockas och det ska bråkas. Tycker din arbetsgivare att det är OK, har du källa på det, vem är du att alls yttra dig?

Ni är, vi är, sannolikt i gravt behov av terapi. Detta är en relation som inte alls fungerar. Vi är så labila att vi alltid har både en knytnäves och en hjärt-emoji till hands.

Fan ta er allihopa. Ni är så jobbiga, ömtåade, så repetativa.

Vad har jag gjort för att förtjäna detta?

We don´t have to fall apart, we don’t have to fight.

We don´t have to go to hell and back every night

We could make a deal

Och ni är alldeles, alldeles underbara. Ni är, vi är, sannolikt i gravt behov av terapi. Jag är också i gravt behov av er.

När jag ser den glada örebroaren, hon med rött hår, den arga kurden, dom från Göteborg, Tesla-älskaren eller bonden vars bil brann så blir jag glad. Era profilbilder, som ni valt för att ni är fina på dom, era tankar, er vrede, er glädje susar förbi i ett ständigt flöde. Och det gör mig glad.

Och när jag ser ert behov av bekräftelse, jag är likadan så ni behöver inte göra sura miner nu, så blir jag glad.

När ni är måndagsbesvikna, mitt-i-veckan-fulla, fredagsglada och söndagsmysiga - så blir jag glad. När ni är, så är jag med. När någonting händer så är ni där. När allt fallerar är ni där. Och jag med.

När jag inte kan sova är ni, utan att veta det, där.

Bara en väldigt omedveten människa kan mena att sociala medier har skadat mellanmänskliga förhållanden. För tvärtom så har Twitter gett mig de viktigaste förhållanden jag har. Det viktigaste.

Men detta är ingen kärleksförklaring till Twitter, det är dock möjligtvis en kärleksförklaring till er.

Jag gillar att se bråk utveckla sig, jag tycker det är uppfriskande och lite spännande. Någonting att läsa när man borde läsa det man sedan länkar till. En DN-artikel vars rubrik låter bra. Jag gillar att ni alltid är vakna.

Jag gillar att se er småprata och flirta lite armbågigt.

Jag gillar att skriva puss och hjärtan.

Jag gillar att få puss och hjärtan.

Ni är en oregelbunden konstant. Lite sällskap. En nattlampa.

Nova-Jeanette Nilsson anser sig vara frihetlig på riktigt

 • snobben

  Många tycker Twitter är bra. Man får möjlighet att avreagera sina tankar och känslor, samt få andras erkännande i att vi har rätt till det oavsett innehåll. Samtidigt är personer på avstånd, en trygghet.. Allmänt undertrycker folk vad dom egentligen tycker i närmare relationer, för där är uppgifter i fokus som ska genomföras.
  Ibland är tyckandet, en gemensam sysselsättning även på arbetsplatser. Men få vågar vara direkta personligt. Drabbar sådant någon offentligt, vet dom sällan om detta.
  Ingen är tankeläsare.

 • snobben

  I vissa grupper ingår känsliga personer, som tar åt sig av allt, trots att det är andras åsikter. Så lite dubbelt ibland av hänsyn, ibland för att såra. Alla vet inte helt vem dom själva är. vad som är gemensamt i relationer är att dom taggar man själv visar ut, har stuckit en själv förut. Bra om man själv är medveten i hur och varför.

 • snobben

  Självklart blir alla ifrågasatta, eftersom vi har olika personlighet, erfarenheter, kunskaper. Ibland känner sig andra hotade av folk med bredare erfarenhet och kunskaper. Vi ska kunna både ta och ge kritik. Jag ser det som vägledning i vad som är bra och kan bli bättre. Även dom vi inte gillar har värden vi inte känner till,
  kanske därför vi inte gillar dom. Att vi inte förstår oss på allt, beror på att vi själva inte begriper allt. Därför blir en del udda, outsiders. Vill man lära känna sig själv ska man
  anta utmaningar, samt ställa frågor. Med start VARFÖR, i relationer.

 • snobben

  Ibland är humor avväpnande, även mellan kön. Som – jag vill du ska vara raffig under.
  – Ok. Ska jag komma och hämta dig på jobbet i det. Vad gör du ?Enda gången man får vara klädd, är när man sätter på kaffet.- Jag tycker inte att medelålders ska ha långt hår.- Gillar du rakat. ? Avundsjuka är inget att bry sig om, inte män med dålig stil heller.. Idag har många bacillskräck. Det finns engångshandskar.

 • snobben

  Ett annat intressant fenomen är att om det finns ett enda störande moment, då ska hela personalgruppen under behandlas. Dom kan ta in en psykolog, en samarbetsprofessor och lite av varje. Allt av största hänsyn till själva objektet, som föranleder själva problematiken..

 • snobben

  En vecka är för många en startsträcka till nästa helg. Måndag seg som attan,
  Tisdag vaknar man, Onsdag, Ja lill lördag, torsdag, bara en dag kvar, fredag, alla lattjar runt, helgen har börjat. Vi har 86 400 sekunder varje dygn att göra vad vi vill på.
  Om en otroligt givmild person gav oss det i pengar,som var tvunget att omsättas varje dygn. Inget fick sparas, inte övertrakasera kontot. Allt som var över skulle försvinna. Och nästa dygn får vi samma summa med samma regler. Antagligen skulle vi bli otroligt effektiva även på natten.

%d bloggare gillar detta: