Senaste nytt

Debatt: Tor Nilsson – Tystnaden är också talande Åkesson

Privat

Tidigare har jag riktat kritik mot Sjöstedt för att han inte aktivt tar krafttag mot AFA och RF eller andra vänsterextremister som anser våld vara ett bra sätt att påverka politiskt. Jag riktade även kritik mot honom för att han inte heller tog tillräckligt med avstånd från socialistiska diktaturer. Han förtjänade även min kritik för att han inte på något vis stöttade de kvinnor i hans eget parti som påvisade radikaliserande processer i förorterna utan anklagade de för att sprida islamofobiska fördomar.

Jag gav också kritik för att han inte har gått ut i media och stöttat den man som blev nedslagen av AFA brutalt när han med ord försökte stoppa dem att nyttja deras fredliga demonstration mot högerextremism för sin våldsverksamhet. Han fick också kritik av mig för att han inte tar avstånd från kommunistiska och socialistiska diktaturer som slår ner fredliga demonstrationer för de mänskliga fri- och rättigheterna.

Tystnaden är också talande.

Nu tänker jag tala om det andra ytterlighetspartiet och deras tystnad för högerextremt våld.

Sverigedemokraterna säger sig vara demokrater och gjort upp med sin bakgrund. De har en nolltolerans mot rasism och vi vet att det inte stämmer. Nyligen stod Kent Ekeroth och höll ett tal som han riktade mot etablissemanget och där han även räknade in media. När han framförde sitt tal stod nynazister i uniform och banderoller applåderade hans tal. Ekeroth konstaterade att motståndsrörelsen mot etablissemanget var närvarande. Efteråt har nazisterna hyllat hans sätt att föra fram sina åsikter och som de också delar. Om Ekeroth verkligen inte vill sammankopplas med nazisterna borde han under talet tagit kraftigt avstånd från deras närvaro och budskap.

Ekeroth valde tystnaden och faktiskt kommentera deras närvaro utan att kritisera dem.

SD har framfört en mycket aggressiv ton mot de som flytt från Syrien. De kallar de för lycksökare och att de inte flytt från svåra förhållanden utan är ekonomiska flyktingar. De ska nu föra en kampanj där de talar illa om Sverige och skrämma flyktingarna för att söka sig hit. Under denna tid har det varit attentat mot flyktingförläggningar. På SD:s hemsida kan man i de lokala föreningarnas sidor se inlägg som hyllar attentaten.

Åkesson är tyst. Ingen från SD säger något.

Visst kan attentaten vara olyckshändelser eller att någon boende själv satt fyr på hemmet men att fyra sker samtidigt det är för mycket att vara en slump. Vi ser också hur de bränner kors utanför boendena samtidigt som några har givit sig på flyktingarna. De har kastat smällare och annat på dem.

Åkesson är tyst. Han är även tyst när människor som tigger angrips.

Se bara det som hände i Göteborg och en yxman som gav sig på ett läger.

Nu kan man inte avgöra om alla dåd är högerextremt våld men vi ska komma ihåg att SD var en av de första som påstod att terrordåden i Norge var utförda av muslimer via sin rättspolitisk talesperson. Vi ska också komma ihåg hur de reagerar när bilar eller handgranater brinner och smäller i våra förorter. Då är SD oerhört snabba med sina kommentarer men nu är de tysta och som jag sa tidigare

  Tystnaden är också talande

Tor Nilsson är utbildad socionom och arbetar inom socialtjänstens områden. Han är medlem i moderaterna samt aktiv i nätverket Alliansväljare mot SD-samarbete.

%d bloggare gillar detta: