Senaste nytt

Sverigedemokraterna bryter med sitt ungdomsförbund, SDU.

Sverigedemokraternas ungdomsförbund har idag haft sin kongress. Man valde mot moderpartiets vilja Jessica Ohlson till ordförande med siffrorna 44-38. Ohlson var en protegé till den avgående ordföranden Gustav Kasselstrand som av moderpartiet tillsammans med ett flertal andra tvingats bort ifrån moderpartiet under dramatiska omständigheter.

Valet av Ohlson har gått emot de direktiv och signaler som moderpartiet har skickat till kongressdelegaterna. Blir Ohlson vald klipps banden för gott med partiet löd moderpartiets kommunikation till ungdomsförbundet.
Jessica Ohlson blev nu vald för ca tre timmar sen och moderpartiet har svarat ungdomsförbundet med följande:
Skärmavbild 2015-09-12 kl. 15.13.48
Moderpartiet har stängt av ungdomsförbundets hemsida. Vid försök att nå hemsidan blir man hänvisad till vad som liknar ett pressmeddelande. Pressmeddelandet konstaterar att moderpartiet helt bryter med ungdomsförbundet och att partiets verkställande utskott ska grunda ett nytt ungdomsförbund med namnet SDU. Man tar alltså besittning över namnet på nuvarande ungdomsförbund.

Den tidigare ordföranden för ungdomsförbundet Kasselstrand kommenterar det hela på sin twitter på följande sätt:

Senast när ett ungdomsförbund för ett riksdagsparti skildes mot sin vilja ifrån moderpartiet var 1934 då Sveriges Nationella Ungdomsförbund, föregångaren till det som idag är Moderata Ungdomsförbund,  avlägsnades av dåvarande Moderaterna.

Vad brytningen mellan SD och SDU betyder för framtiden är oklart. Det finns risk att partiet eller rättare sagt ”rörelsen” kan ta stor skada av detta men det finns också vinster beroende på hur moderpartiet hanterar frågan.

Telason Getachew
Steg för steg liberal med intresse för internationella frågor.

 • snobben

  Så länge dom framhåller ordet svenskhet som något udda, får dom inte dagens sympatier. Vi vet alla att raser , befolkningsnamn inte säger något alls om individen.
  Vi blir som vi är efter uppväxt, samhället ,kultur och värderingar fostrade från början för att passa in på ett för just då rådande förhållande. Alla älskar vi långsamma för oss bättre förhållanden, som den svenska sommaren som ger ljus och färg åt alla oavsett vilket land vi företräder. Bättre att alla kallas medborgare av klotet.

 • snobben

  Den individ som själv kan krypa in som foster i någons mage, och dirigera den modern till bestämd födelseplats får nobelpris. SD verkar tro att dom själva har valt sina föräldrar.

 • snobben

  Det är gamla eliter som trodde sig vara genier som delade in människor i raser och länder. Många namn har språk gemensamt, eftersom vi härmar dom närmaste, Slaviska språk, germanska språk osv. Det säger inget om själva individer heller. Antar att personlighet och karaktär är av betydelse. Men SD lever efter en flaggsymbol som bara är ett tyg.

 • Pingback: SD bryter med ungdomsförbundet SDU | Motargument()

 • Pingback: Höstbudgeten: En lunta som gör upp med de höginkomsttagande män? | Frihetssmedjan()

%d bloggare gillar detta: