Senaste nytt

SSU har inga problem med att göda höginkomsttagande män med skattepengar

Upphovsrätt Cloud9
Som vi rapporterade igår så har regeringen lagt fram sin höstbudget. Den har fått kritik ifrån alla läger som kan tänkas ha synpunkter. Fackföreningar, Svenskt näringsliv, Experter och Finanspolitiska rådet som är regeringens egna oberoende myndighet.

De som gillar den är självklart som vanligt ”de misstänkta” i de egna leden, SSU, LO och sidoorganisationer som Tro och Solidaritet.
Den sista hade i alla fall smaken att påpeka det osmakliga i att höja kungahusets apanage med ett flertal miljoner. Apanaget låg innan höjningen på ca 127 miljoner och kommer nu att ligga på ca 134 miljoner årligen tills nästa höjning. Senaste höjningen var 2014 då med ca 3 miljoner.

Att en regering ger bort skattebetalarnas pengar i skyhöga löneförhöjningar titt som tätt utan att redogöra resultat som föranleder till en löneförhöjning är inget nytt. Men något som skulle vara omöjligt i alla andra sammanhang. Det som får än, i alla fall mig, att fundera är hur SSU ordförande, Philip Botström, lägger ihop logiken i sitt hyllande av budgeten och vad han anser den leda till:

Å ena sidan hyllar Botström en budget som enligt hans egen utsago är en budget som nu gör upp med en tidsepok där höginkomsttagande män är de ständiga vinnarna. Detta samtidigt som regeringen kastar flera miljoner på en institution och en höginkomsttagande man som aldrig behöver redovisa varför just han förtjänar en löneförhöjning eller varför just han är bäst lämpad för uppgiften som han vill ha betalat för.

Telason Getachew

Steg för steg liberal med intresse för internationella frågor.

%d bloggare gillar detta: