Senaste nytt

Revolutionära Fronten lägger ner

Upphovsrätt Svt
Den SÄPO bevakade extremvänster organisationen Revolutionära Fronten (RF) har via deras Facebook sida meddelat att de lägger ner.

Gruppen har gjort sig känd för att använda våld mot dem de anser vara deras fiender.
Sedan organisationens grundande, 2002, har man misshandlat människor och förstört egendom som anser tillhöra och representera fel politik och ideologi. Bland annat har
Kristdemokraternas partilokal och personer aktiva i Sverigedemokraterna utsatts för vandalism och våld.

RF har rättfärdigat sina våldshandlingar med följande logik: Man skyddar arbetarklassen ifrån arbetarfientlig politik.

Ändamålet helgar medlen. Även när man misshandlat oskyldiga personer. RF tillförde inget nytt bland extremvänster organisationer som funnits innan de vad gäller mål och metod. Det som skiljde RF ifrån tidigare extremvänster organisationer som till exempel AFA var att man filmade sina brott och klippte sedan ihop korta klipp till allmänhetens beskådan.

Med suggestiv musik och snabba filmklipp som visade deras våldshandlingar, ofta så kallade hembesök, terroriserade man sina meningsmotståndare som enligt de själva var allt från liberaler till Nazister. Ett flertal tillhörande den senare grupperingen var lika goda kålsupare som RF vad gällde metod och medel mot sina motståndare. Skillnaden var att de våldsbejakande nazistgrupperingarna fördömdes unisont av samhället medan RF och dylika grupper hade apologeter i Ung Vänster men även också inom kultur och akademisfären.

Den fjortonde september 2013 i Stockholm i samma veva som Svenskarnas parti hade en demonstration misshandlades två gästarbetare ifrån Slovakien brutalt av RF. Orsaken var att RF ansåg att gästarbetarna tillhöra en högerextrem grupp. I Uppdrag gransknings program om det Goda våldet sade sig de misshandlade slovakerna inte alls var medlemmar eller anhängare av högerextrema grupperingar.

Telason Getachew
Steg för steg liberal med intresse för internationella frågor.

 • goranlundbom

  Man har ju fått som man vill, alltså behövs man inte längre.
  Vi har ju en extremt vänstervriden statstelevision, lögnaktiga media (AB, Expressen, DN, Metro, N24 m fl) som filtrerar sanningen genom ”vänsterfilter”, fackföreningar som utesluter medlemmar med ”fel” åsikter, stigmatisering av de som tycker olika, osv. Man har nått sitt mål, helt enkelt!

  • snobben

   Ja, ett stort vansinne ! Våld föder hat, en effektiv smitta. Ett smidigt sätt att få
   folk fixerade av biverkningar, inte problemet. Att vissa är adrenalinstinna av
   helt andra orsaker, vet dom. Dom har sökt slagpåsar i alla tider. Jag anser att media tappar fokus på sin uppgift att vara objektiva. Dom som inte ska ha, får stor bild och reklam i media, istället för att nonchaleras.

   • snobben

    En del av dom som slår, har inte fått gränser från börjar. En del räcker det med en blick i fostran, andra tuffa behöver tuff fostran.
    Bättre dom välter sina rum, än går ut och slår av sig på andra.
    Total nonchalans biter på dom flesta. Andra bär på skuld och sorg.
    Som vanligt brister stöd till sådana barn och vuxna.

%d bloggare gillar detta: