Senaste nytt

Revolutionära Fronten lägger ner

Upphovsrätt Svt
Den SÄPO bevakade extremvänster organisationen Revolutionära Fronten (RF) har via deras Facebook sida meddelat att de lägger ner.

Gruppen har gjort sig känd för att använda våld mot dem de anser vara deras fiender.
Sedan organisationens grundande, 2002, har man misshandlat människor och förstört egendom som anser tillhöra och representera fel politik och ideologi. Bland annat har
Kristdemokraternas partilokal och personer aktiva i Sverigedemokraterna utsatts för vandalism och våld.

RF har rättfärdigat sina våldshandlingar med följande logik: Man skyddar arbetarklassen ifrån arbetarfientlig politik.

Ändamålet helgar medlen. Även när man misshandlat oskyldiga personer. RF tillförde inget nytt bland extremvänster organisationer som funnits innan de vad gäller mål och metod. Det som skiljde RF ifrån tidigare extremvänster organisationer som till exempel AFA var att man filmade sina brott och klippte sedan ihop korta klipp till allmänhetens beskådan.

Med suggestiv musik och snabba filmklipp som visade deras våldshandlingar, ofta så kallade hembesök, terroriserade man sina meningsmotståndare som enligt de själva var allt från liberaler till Nazister. Ett flertal tillhörande den senare grupperingen var lika goda kålsupare som RF vad gällde metod och medel mot sina motståndare. Skillnaden var att de våldsbejakande nazistgrupperingarna fördömdes unisont av samhället medan RF och dylika grupper hade apologeter i Ung Vänster men även också inom kultur och akademisfären.

Den fjortonde september 2013 i Stockholm i samma veva som Svenskarnas parti hade en demonstration misshandlades två gästarbetare ifrån Slovakien brutalt av RF. Orsaken var att RF ansåg att gästarbetarna tillhöra en högerextrem grupp. I Uppdrag gransknings program om det Goda våldet sade sig de misshandlade slovakerna inte alls var medlemmar eller anhängare av högerextrema grupperingar.

Telason Getachew

Steg för steg liberal med intresse för internationella frågor.

%d bloggare gillar detta: