Senaste nytt

Linus Bylund (SD) gör bort sig…..

Under de förgångna 2-4 åren fick ett flertal aktiva Sverigedemokrater avgå ifrån sina tjänster och uppdrag för partiet. Deras brott var att de hade uttryckt sina känslor och åsikter. I många fall ej inför partiledningen och inte i det offentliga. Flertalet av de hade uttryckt sig rasistiskt och rättshaveristiskt. Dessa var personer som bland annat satt som nämndemän i rättegångar, avgjorde om människor fick asyl.

På partihögkvarteret hade man ju infört nollvision mot rasism, men detta gick inte hem hos fotfolket och sympatisörerna. Så man uteslöt i masstal. Men fortfarande finns sympatisörerna, partiets svans som gjort de sociala medierna och journalisters mejlkonton till sina slagfält och mål.

Med twitter- och facebookkonton som deras vapen sprider de sin galla med hot.

Journalisten och politiska kommentatorn K-G Bergström skrev för att par timmar sen några tänkvärda inlägg på sitt twitterkonto:

Linus Bylund riksdagsledamot för Sverigedemokraterna gick genast på bett mot K-G genom att hävda att det inte var några SD:are som skrev de galna mejl som K-G får:

K-G påtalar då för Bylund de massuteslutningar som SD fått göra under de senaste åren efter att partiaktiva ertappats med sin rasistiska retorik.

I vissa fall var det till och med uppmaning och hot om våld mot invandrare och politiska motståndare som dessa partiaktiva, i vissa fall med makt att döma människor till fängelse och i andra fall att avgöra om människor skulle få asyl,  sverigedemokrater hade ägnat sig åt. 

Bylund kontrade K-G:s påminnelse om massuteslutningarna som SD fått göra genom att ta till sig ett logiskt felslut som är känd som No true Scotsman fallacy:

Det logiska felslutet i detta fall skulle kunna beskrivas på följande sätt:

”Ingen sverigedemokratisk sympatisör skriver galna mejl.”
”Men jag fick ett mejl ifrån en som sympatiserar med Sverigedemokraterna.”
”Ah, jovisst, men ingen riktig sympatisör till Sverigedemokraterna skulle få för sig att skriva galna mejl.”

Bylund vet lika väl som K-G att partiet har problem med sina gräsrötter och deras upptåg mot de som de anser har fel åsikter. Många journalister och politiker är det som fått och fortfarande får hot ifrån sympatisörer till Sverigedemokraterna. Media har avslöjat en hel drös med aktiva och mäktiga sverigedemokrater. Tjänstemän som folkvalda, som anonymt och även i offentliga sammanhang under sitt riktiga namn uttryckt sig rasistiskt och hotfullt mot invandrare och åsiktsmotståndare.

Telason Getachew

Steg för steg liberal med intresse för internationella frågor.

%d bloggare gillar detta: