Senaste nytt

Gästinlägg, André Frisk: Gör Migrationsverket ansvariga för hela ledet, från mottagande till bostad.

Det här kommer inte vara ett långt försvar för öppenhet där jag kallar denna Socialdemokratiska KSO för något. Snarare så är det här problemet med att ha en invandringspositiv retorik, men att inte följa upp med reformer.

För det kommer inte vara riksdagsgrupper eller ministrar som minskar invandringen. Det kommer inte heller vara SD. Det kommer vara någon av dom många kommunalråden inom våra stora partier som ligger bakom om det händer.

När jag under en kortare tid var kommunalpolitiker så kunde jag höra hur allt från vänsterpartister till kristdemokrater muttrade när man fick besked att kommunen inom kort skulle ta en grupp flyktingar. Inte för att man inte vill ta emot, utan för att man på kort tid var tvungen att skaka fram bostäder.

Det är alltså inga rasister. Inte ens ”inte rasist,men”-personer. Det är personerna som måste få integrationsprocessen att fungera i praktiken och även om det inte märks speciellt mycket så är det hos dom det pyr.

Om man på riktigt bryr sig om att kunna hjälpa människor på flykt och mottagandet ska fungera så måste reformförslagen komma, och det ganska fort.

Ett förslag som någon gärna får plocka upp: gör Migrationsverket ansvariga för hela ledet, från mottagande till bostad.

Genom att både föra en värderingsdebatt och en policydebatt försvara vi bäst människors rätt och möjlighet att fly undan det förtryck som finns runt om i världen.

André Frisk, viceordförande Fria moderata studentförbundet samt tidigare FS-ledamot för LUF. 

%d bloggare gillar detta: