Senaste nytt

Gästinlägg, André Frisk: Gör Migrationsverket ansvariga för hela ledet, från mottagande till bostad.

Det här kommer inte vara ett långt försvar för öppenhet där jag kallar denna Socialdemokratiska KSO för något. Snarare så är det här problemet med att ha en invandringspositiv retorik, men att inte följa upp med reformer.

För det kommer inte vara riksdagsgrupper eller ministrar som minskar invandringen. Det kommer inte heller vara SD. Det kommer vara någon av dom många kommunalråden inom våra stora partier som ligger bakom om det händer.

När jag under en kortare tid var kommunalpolitiker så kunde jag höra hur allt från vänsterpartister till kristdemokrater muttrade när man fick besked att kommunen inom kort skulle ta en grupp flyktingar. Inte för att man inte vill ta emot, utan för att man på kort tid var tvungen att skaka fram bostäder.

Det är alltså inga rasister. Inte ens ”inte rasist,men”-personer. Det är personerna som måste få integrationsprocessen att fungera i praktiken och även om det inte märks speciellt mycket så är det hos dom det pyr.

Om man på riktigt bryr sig om att kunna hjälpa människor på flykt och mottagandet ska fungera så måste reformförslagen komma, och det ganska fort.

Ett förslag som någon gärna får plocka upp: gör Migrationsverket ansvariga för hela ledet, från mottagande till bostad.

Genom att både föra en värderingsdebatt och en policydebatt försvara vi bäst människors rätt och möjlighet att fly undan det förtryck som finns runt om i världen.

André Frisk, viceordförande Fria moderata studentförbundet samt tidigare FS-ledamot för LUF. 

 • snobben

  En fin tanke, men för ett större förtroende måste involverande staters representanter vara representerade för bästa samförstånd, när situationer blir aktuella. Ett ensamt land ska inte ha så stor makt i utförande. Dessutom bör anledningen till situationen belysas. pekpinnar är nödvändiga i konflikter för ansvarsfördelning.
  Vi har haft en riskfaktor redan med Göring som släpptes här från psyket och blev bästa kompis med Adolf Hitler. Två frisläppta galna sinnen. Det finns inga försäkringar som skyddar mot olycksbarn. Idag är förtroendet i botten redan för många i Sprakfålarna i språktester. Skilja stora familjer i totalt olika länder.

 • snobben

  Viktigt är att alla får söka asyl i alla länder, och inte jagas runt. Borta bra men hemma bäst. Därför ingen rusning till permanenta uppehållstillstånd Åker vi på semester, längtar vi också hem efter tid. En viktig del i mänskliga rättigheter.

 • Mathias Darmell

  Instämmer! I våras la Socialliberalerna detta förslag som en del i ett större integrationsförslag. Mathias Darmell talesperson i EU- och migrationsfrågor Socialliberalerna.

  • snobben

   Jag tycker att arbetslinjen måste anpassas lite framåt. Att bygga upp värsta ABF i en tid när gamla näringslivet inte kommer tillbaka, samt betala ut löner för hur många handledare och coacher som helst är inte realistiskt.
   Idag kommer robotar och högteknologi ta över gamla, nu nyutvecklade uppgifter. Alla dessa gamla utbetalade, som nu delvis sparas, och mer och mer framåt, borde det då finnas utrymme för lika löner. Inte som nu i en sysselsättning som sysselsättning. Man kan anta att det därför även kommer
   att läggas mer pengar på kultur i alla former, socialt som nu är eftersatt, samt i en bättre mer utvecklad effektiv vård. Denna bild är syftet med en BRA immigration, som även betyder ett bättre samhällsklimat för alla åldrar.
   Vi kan inte fortsätta med en människoverkstad.

  • snobben

   Konstiga individer växer upp som maskrosor , gula i solen. Här har vi Jehovas Vittnen som är överlyckliga för var je lyx som glänser. Enbart DOM tror sig
   ärva allas gemensamma ägodelar.

  • snobben

   Det borde sitta en varningstriangel under denna artikel. Är det därför all urbanisering skett till städer. En sysselsättning som ett skämt, samt dra hit
   Så många som bara är möjligt. En stor makt med få personer som styr och så nu denne ? Har aldrig varit med om något liknande motsägelsefullt.
   Frisk ? Att allt blev tokigt på migrationen år 2015, med all modern teknik som finns, Genomgångar utan en människa på andra sidan, med röster som avgörande i en teknik, som vem som helst kan laborera med. Att dess språkvetare gömde sig vid konfrontation. Att en högutbildad direkt kunde avgöra allt mygel. Kan inte vara så svårt att hitta representanter från gällande aktuellt land, om det finns folk att avlöna i hela Europa med samma idiotsystem på ABF. Självklart finns det dårar bakom !
   Har man inte lärt sig DEN läxan, ska man nog ha reala verktyg.

 • snobben

  Jag undrar vilka det är som vill ha hur många lik som helst till efterrätt, trots att en del redan väger 300 kg ? Varför finns annars så stort behov av mottagande ?

 • snobben

  Utanför våra gränser har folk ordnat GRISFESTER i hur många år som helst, deras sätt att överleva på grisrosabrända europe´r. Men dom flesta är så BLÅSTA, tycker
  det är kul ! Dom har roligast åt våra alkoholångor, alla nakna bröst och skinkor !
  Dom flesta som tycker att KROPPAR i sig är det viktigaste på jorden är EUROPEER.
  AMERIKANARE. Samtidigt som andras grävs ner.

 • snobben

  En sak som hör ihop är desto rikare få i en befolkning, desto fler tröstätande befolkning. Det utbudet bjuds det på i ofantliga mängder, till hör och häpna överkomligt pris för precis alla, i gelatin, smakämnen, konsistensmedel, och otroligt lång hållbarhet, kryddat med gift salt , surt, socker. Som all annan skit kommer det från militären från början. En chokladbit, kex som gick att äta hur många år som helst,
  som tröst i att behöva befinna sig i mördandet. En snabb energikick för nya tag.
  idag droger. som nu finns i det civila, vapen, lekdrönare, krigsspel. högst upp i politik, har helt andra mål, än andra längre ner.

 • snobben

  Sedan kan man ju undra vad registrering av helt vanligt folk har för betydelse, när dårar har fritt spelrum. Vad bank ID har med ABF att göra, en tillkommen tvångsåtgärd i samma nätverk ? Bäst att tömma konton ille knorrt ! Som tur är så är listen kvinnor. När män har dragit har dom i alla tider klarat samhällen på egen hand. Idag kan vi befrukta oss utan män, för säkrad framtid. Spara några för nöjes skull, som kvinnor alltid haft dom till. Ursprunget att män ska jaga, försvara och strida utomhus, och bygga upp efter. Kvinnor inomhus, sälja, laga, odla, vårda och något mer av varje.

%d bloggare gillar detta: