Senaste nytt

Framtidsministern saknar framtidsmöten

Under gårdagens SVT Debatt var vi många som påminde oss om att vi faktiskt har en framtidsminister i Sverige. Kristina Persson. Framtidsminister.

Kristina Persson, medium och jämtlänning, blev oväntat utsett till regeringens mest flummiga minister efter valet 2014. Många var då nyfikna på vad hennes roll egentligen skulle innebära. Frihetssmedjan har tagit en titt på hennes kalender över året som har gått.

365 dagar. Detta har Kristina Persson hunnit göra.

1b21c4475bc149c9379055a48b3e8844

Källa: Regeringens kalendarium

Eftersom det är en påtaglig brist på framtidsmöten är det upp till var och en och spekulera om hur Kristina Persson spår om framtiden.

jessica [at] frihetssmedjan.se

 • snobben

  Jag antar att hon inte får direktiv uppifrån. Sverige ligger troligtvis inte nu som utvecklingsfokus. Det finns viktigare saker att lägga gemensam energi på som det mest basala antagligen. Budgetfördelning, omstrukturering i samhällsmaskineriet.
  För så här blir det kostsamt, en tänkbar åtstramning i äldres fria val. Att väga resultat mot kostnad, lika i skola, vård. En mer gynnsam fördelning innan pengar och mål finns utöver. Jag hoppas på den orsaken. För ett sovande fungerar inte i längd.

 • snobben

  Telefonförsäljning, marknadsundersökningar, steka hamburgare, städning, mm, är alla tillfälliga jobb i sekunder och minuter. Inget man blir mätt och kreativ av. Det behövs inget större tänkande och lön för att hon ska utveckla det. Därför kanske dementa expanderar. Vad äter du för fisk ? Vilket abonnemang har du ? Som om det angår dom !

 • marlies

  Framtidsministern går väl för fort och inte håller takten, som en främling i trakten.
  Glömt sin roll i flykten bland andra hemmatama. Men jag född att minnas som en främling på orten. Ett spektrum av många fönster att lagra. På torget går bleka mödrar, med ungar och kassar, förtrolig med gamla ryggar och ungdom på språng
  En del går på räls fram och tillbaka. Ett självmord för mej att inget bevaka.. Jag föddes i puls, där jag blev präglad. De tror sig veta allt, med ryggar raka. De går bara fram och tillbaka. Utan äventyr utanför porten, platt och tråkigt utan brokigt och bråkigt.
  Att blunda för allt som syns, jag förstår varför allt uteblir.i väskor med fack för allt.

 • marlies

  Nu har det gått ca två år, har Kristina vaknat ur idet ?
  Normala kan inte vara intresserade av en sådan post att göra och tänka ingenting. Perfekt för EU, inte oss.
  Ett medium politiskt säger allt. De är i kosmos hela gänget.
  Man ska nog ha fötterna på jorden den tiden vi lever. Som kolatom kom vi hit och ska tillbaka. Vi andra är stjärnbarn som glimmar.

 • marlies

  I framtiden lever jag helt utan regler och normer. En glad pensionär.
  Jag ska bära mej åt och säga rakt ut vad jag tycker. Jag har inget jobb att förlora. Fräck som attan ska jag va och reta små barn för som vuxna ska de tåla ALLT samt kunna försvara sig. Jag kan spela högt och gapa på alla, för då är jag glömsk och bo måste man, samt få service hur otrevlig man än är. Jag ska roa mej rejält, gå på uteställen och rocka loss. Jag ska vara helt naturell med egen stil. En husvagn bakom bil duger lång väg till att göra vad som faller in. En bra vän åker med och folk får snacka och glo hur de vill. Annorlunda blir jag aldrig för jag inte vill. Alla har ansvar för sig själva, att ta sin roll.
  En medelålders prinsessa i området bor, med krona på sitt huvud,
  Klädd högst orginellt, en psykiskt sjuk dam jag ofta sett, att prata och handla för sig själv. Att kunna bete sig sjuk men stå upp för sig själv som helt normal förvånar mej. Vi är så vana att se henne vandra kring. En ikon i långt tyg, glitter och band och blondin. Den som inte är GALEN är inte NORMAL:.

 • marlies

  Dialog mellan Iran och Tyskland. Båda anpassade till Sverige.
  – Hej ska vi bestämma möte ? – Var någonstans.- På planeten.
  – vilken tid ? Kl. 19. hoppa på tåget, väntar man för länge, brukar tåget redan ha gått. – Du menar mellan 7 och 16. – Ja, då måste lok och vagnar servas, putsas och tvättas innan avgång. – Ok, varför inte innan. –
  Då är stationen låst, man får inte tuta och väsnas under uppehåll.
  – Ok. Gör det, bra innan lokförare kommer. – Du fick tågen av oss, de går på räls och får inte kugga, säkerhet på banan. – Ha, ha precis,
  Jag har SAAB , en hangar med blodhundar, har ni skyddsrum på tågen ? – Jag lovar , vi vinner kriget i kväll.
  Kul att driva lite med det globala.

 • marlies

  Den första kvinnliga friarannonsen kom i Manchester Weekly 1727.
  Helen Morrisson önskade manlig bekantskap. Ett alvarligt övertramp. Hon togs av polis och häktades. I Sverige i Karlskronas veckoblad 1771. Lite av innehåll. Tysk baron med 150 000 söker en dam mellan 20 och 40 år religiös, väluppfostrad, proportionellt byggd, ful gör inget.
  2. fattig fan söker rik ängel. tysk tidning. 3. Jag fyllig blond kvinna söker giftaslysten rik miljonär med dåligt hjärta.4.Ensamstående lantbrukare söker dam med traktor, foto önskas på traktorn. genomgående står ekonomi 11 gånger oftare i kvinnoannoser än herrar. Irländare med skämt Ex. finnes ensam grav med plats för två, först ligger underst.
  Vitlöksätare göra sig ej besvär, 23 kvinnor hörde av sig.
  I japan, stora företag har hade egna äktenskapsförmedlingar.
  Hitachi hade 300 000 anställda, ett kontor med namn `knyta hymens band´ Även anställdas barn fick hjälp med detta. Idag vet jag inte.

%d bloggare gillar detta: