Senaste nytt

Det stämmer, LO och Sjöstedt har inga ”smygmöten” med SD men..

I natt publicerade Dagens Industri sin granskning om Sverigedemokraternas band till näringslivet. Delar av vänstern kunde inte tolerera att näringslivet informerar och försöker påverka Sverigedemokraterna i en riktning de anser gynna svenskt företagande.

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt var besviken och förbannad. Han vill enligt TT att..

SD nu lägger papperen på bordet och berättar om hur täta kontakter de haft med riskkapitalbolagen om vinster i välfärden.

Det är diskutabelt huruvida näringslivet bör behandla SD med sin nazistiska och rasistiska historia som vilket riksdagsparti som helst. Medlemmar i partiet samt partiorganisationen själv har vid flera tillfällen och vid flera forum visat sitt vurm för Putinism. Detta är problematiskt men här finns också talande nog en gemensam linje med Vänsterpartiet som finansierat pro-rysska rebellgruppen Borotba i Ukraina med över 200 000 kr. Enligt Aftonbladet har gruppen kopplingar till självaste Putin.

LO där 29,9 % av medlemmarna kan tänka sig rösta på Sverigedemokraterna ville inte vara sämre än Sjöstedt. På LO:s Facebook sida klargör LO sin solidaritet genom att påpeka att…

LO har minsann inga smygmöten med SD!

Nej LO har inga smygmöten med SD. Det stämmer. Och inte heller har näringslivet det heller. Bara för att man inte köper en helsidesannons på SVD för att kungöra varje gång man träffar en riksdagsledamot så betyder det inte att man har hemliga möten. Men visst det stämmer LO har inga smygmöten med SD. Däremot är LO den organisation där stödet för SD är en av de största!

Telason Getachew

Steg för steg liberal med intresse för internationella frågor.

%d bloggare gillar detta: