Senaste nytt

Torbjörn Jerlerup: Sverige hade kunnat förhindra Isis rekrytering med dagens lagstiftning

Frågan hur man ska stoppa den radikala islamistiska terrorismen är en het fråga. Speciellt ”terrorresorna” debatteras. Ska man kunna döma svenskar som reser ner och ger IS, Islamska Staten, eller Al Nusra sitt stöd?

Jag har under de senaste åren noga följt anhängare till den radikala islamismen, i Sverige och internationellt.  Och jag är ärligt talat förvånad att man inte redan idag använder den existerande terrorlagstiftningen mot de som t.ex. öppet stöttar IS.

Att stötta terrorgrupper, i synnerhet de som öppet säger att de är i krig mot Sverige, är nämligen ett brott i sig. Det kan man dömas för, enligt lagen.

Det som sker då svenskar reser ner för att kriga för IS, eller stötta dem på annat sätt är att de öppet stöder en organisation som säger sig vara i krig med oss.

IS har öppet upprepade gånger sagt att man befinner sig i krig med hela Europa. Med det de kallar ”korsfararnationerna”, ”kuffarna”, ”de icke trogna”, ”satans folk”, ”väst,  ”de kristna och judarna” och ibland bara kort och gott Rom!

Om man tittar på IS olika videos med halshuggningar ser man ofta ett mönster. Först texten att vi skickar ett budskap i blod till korsets länder. Sen halshugger de offren medan de pratar om kriget mot bland annat Europa. Sen avslutas videon med att den blodiga kniven riktas mot kameran och med blodet droppande från spetsen säger de 

”nästa gång är det er tur”.

Eller som i videon då IS i Libyen halshögg kristna. Då pekade de kniven mot Europa och sa

”vi ska erövra er”.

Läser man IS engelskspråkiga tidning Dabiq ser man samma mönster. Det genomgående temat är: ”vi är i krig”.

Dabiq nr. 4 (2014) har en bild på Rom på framsidan, prytt av en IS flagga. Budskapet i en huvudartikeln där kan inte missförstås.”Vi bygger vårt land med våra martyrers skallar och cementerar det med deras blod… Vi ska erövra Rom, bryta korsen och förslava era söner och kvinnor… Vi ska slå till mot er i era sovrum… Döda varje icke troende [icke muslim]…”

Med Rom menas inte bara ”Rom” utan de kristna länderna i Europa.

”A short time before the formal expansion of the American crusade into Shām, the official spokesman of the Islamic State – Shaykh Abū Muhammad al-‘Adnānī ash-Shāmī (hafidhahullāh) – gave a momentous speech inspiring the Muslims, terrifying the crusaders, and reminding all with Allah’s promise.

We will conquer your Rome, break your crosses, and enslave your women, by the permission of Allah, the Exalted. This is His promise to us; He is glorified and He does not fail in His promise. If we do not reach that time, then our children and grandchildren will reach it, and they will sell your sons as slaves at the slave market.

So mobilize your forces, O crusaders. Mobilize your forces, roar with thunder, threaten whom you want, plot, arm your troops, prepare yourselves, strike, kill, and destroy us. This will not avail you. You will be defeated…  We fight you with it. So die in your rage… And those who have disbelieved – unto Hell they will be gathered} [Al-Anfāl: 36]…

Kill the disbeliever whether he is civilian or military, for they have the same ruling.

So O muwahhid… will you leave the American, the Frenchman, or any of their allies to walk safely upon the earth while the armies of the crusaders strike the lands of the Muslims not differentiating between a civilian and fighter? They have killed nine Muslim women three days ago by striking a bus transporting them from Shām to Iraq. Will you leave the disbeliever to sleep safely at home while the Muslim women and children shiver with fear of the roars of the crusader airplanes above their heads day and night? (…)

So O muwahhid wherever you may be, hinder those who want to harm your brothers and state as much as you can. The best thing you can do is to strive to your best and kill any disbeliever, whether he be French, American, or from any of their allies.”

IS har redan tagit på sig, och stött, flera terrordåd mot oss i Europa. De har också dödat flera europeer och spritt videona på halshuggningarna över hela internet. De stödde terordådet i Köpenhamn tidigare i år som utfördes av en dansk som stöttade IS.

Så Danmark är en del av detta ”Rom” man krigar mot. Men Sverige då? Menar man med ”Rom” då Sverige?

IS har haft Sverige som fiender sen de fortfarande var en del av Al Quaida. Lyssnar man på vad de sa då de uttalade mordhotet mot Lars Vilks, och utlovade belöningen på 100.000 dollar till den som mördade honom, ser man att gruppen inte bara såg Vilks utan Europas regeringar som sina fiender.

Svenska IS anhängare pratat ofta om att låta Sverige bada i blod framöver. Så vad är det svåra med att arrestera de som öppet stöttar IS, genom att tex resa ner och kriga på deras sida. De fakto krigar de för en rörelse som vill se Sveriges gator bada i blod.

Torbjörn Jerlerup (krönikör på Frihetssmedjan ), Socialdemokratisk liberal. Medgrundare av den antirasistiska sajten Motargument

%d bloggare gillar detta: