Senaste nytt

Åsa Romson & Auschwitz är ingen bra kombo

Almedalen 2015

Hon har gjort det igen. Sagt märkliga och skrattretande dåliga saker om Auschwitz. Om hon inte redan avskydde stället för de hemskheter som en gång skedde där och allt det är förknippat med, lär Åsa Romson drömma mardrömmar om allt det orsakar henne i politiken. Eller för att vara helt ärlig: som hon orsakar sig själv.

Under partiledardebatten för drygt två månader sedan jämförde Romson osmakligt flyktingarna i Medelhavet med vad nazister gjorde mot oönskade grupper i Auschwitz. Torbjörn Jerlerup, en tidigare krönikör här på frihetssmedjan, skrev tänkvärt om saken och Romson stack nog huvudet i sanden ett par dagar medan stormen gick över.

Men förintelselägret innehållande mänsklighetens kanske värsta sidor slutar inte att förfölja henne. I dagens Tankesmedjan svarade hon på en fråga om var Auschwitz ligger:

”Någonstans därnere i södra Tyskland”

Enligt Romsons pressekreterare var det självklart en ren felsägning, och Expressen menar att hon egentligen vet var det ligger. Återigen liksom

Vad blir det nästa gång?

%d bloggare gillar detta: