Senaste nytt

Åsa Romson & Auschwitz är ingen bra kombo

Almedalen 2015

Hon har gjort det igen. Sagt märkliga och skrattretande dåliga saker om Auschwitz. Om hon inte redan avskydde stället för de hemskheter som en gång skedde där och allt det är förknippat med, lär Åsa Romson drömma mardrömmar om allt det orsakar henne i politiken. Eller för att vara helt ärlig: som hon orsakar sig själv.

Under partiledardebatten för drygt två månader sedan jämförde Romson osmakligt flyktingarna i Medelhavet med vad nazister gjorde mot oönskade grupper i Auschwitz. Torbjörn Jerlerup, en tidigare krönikör här på frihetssmedjan, skrev tänkvärt om saken och Romson stack nog huvudet i sanden ett par dagar medan stormen gick över.

Men förintelselägret innehållande mänsklighetens kanske värsta sidor slutar inte att förfölja henne. I dagens Tankesmedjan svarade hon på en fråga om var Auschwitz ligger:

”Någonstans därnere i södra Tyskland”

Enligt Romsons pressekreterare var det självklart en ren felsägning, och Expressen menar att hon egentligen vet var det ligger. Återigen liksom

Vad blir det nästa gång?

 • goranlundbom

  Hon lär ju också ha svarat ja på frågan om hon tror på detta med elöverkänslighet.
  Skulle också vara intressant att ställa frågan om hon tror på chemtrails också. Då kan det bli riktigt roligt!
  Nej, den damen borde snarast förpassas ur regeringen.

  • snobben

   Ja, heltokig. Men vissa har den rollen som allmänt nöje ! Har dom fallenhet för att göra bort sig, hakar media på. Maktlöshet visar sig i ofattbara exempel.
   Det finns dom som tjänar pengar på Spöken och historier.

   • goranlundbom

    Jo, alla som sysslar med någon form av religion tjänar ju pengar på spöken, andar och fantasier.

    • snobben

     Frihet är att KUNNA välja bort det onödiga, och KUNNA spara det nödvändiga. Dagens bibelord, befriar även från religion.

%d bloggare gillar detta: