Senaste nytt

Centerpartiet i Östergötland med Staffan Danielsson i spetsen, är det senaste parti att fråga chans på SD:s väljare

Staffan Danielsson (C)
I bakgrunden till DÖ-debatten (Decemberöverenskommelsen) och kravet ifrån borgerliga debattörer om att begrava DÖ har delar av Allianspartierna både på riks och regionalnivå kommit med politiska utspel kring migrationsfrågor som visar på att partierna känner av pressen ifrån Sverigedemokraterna och dess högljudda svans.

Först ut var Kristdemokraterna som ville ta bort PUT (permanent uppehållstillstånd) och istället ha TUT (temporärt uppehållstillstånd) sedan var det delar av Folkpartiet där vissa gick i samma fotspår som KD och andra ännu längre.

Nu har turen kommit till Centerpartiet där Centerpartiet i Östergötland i sin distriktsstämma tog orda i migrationsdebatten med Staffan Danielsson som fanbärare.

Staffan Danielsson säger att vi måste invänta
att andra europeiska länder går i bräschen innan Sverige tar initiativ att i stor skala bevilja asyl på ambassader, samtidigt som han implicit betonar att övriga europeiska länder lågprioriterar migrationsfrågor. Frågan jag ställer mig undrande till är varför Sverige ska invänta på andra europeiska länder, vad för indikation har Staffan Danielsson på att de europeiska länderna kommer inom sinom tid börja bevilja asyl på deras ambassader, då han håller vid att Sverige gör mer än övriga europeiska länder.

Både Staffan Danielsson och Karin Jonsson (distriktsordförande i Norrköping) betonade att Sverige inte kan gå i bräschen utan att förklara varför Sverige inte kan göra det. Detta är besynnerligt då det öppnar för tankar om att Centerpartiet i Östergötland inte tar frågan på allvar.
Bara igår dog uppåt mot 400 människor när de försökte ta sig över Medelhavet till Europa. Politiska förslag likt Staffan Danielssons och hans kollegor i Centerpartiet i Östergötland möjliggör fortsatta tragedier som den ovan beskrivna.

Visst finns det stora utmaningar med migration men lösningen är inte att ytterligare befästa fort Europa ännu mer med politiska förslag a la Staffan Danielssons. Det behövs större visioner och långsiktigt tänkande än att likgiltigt se på när människor i hopp om ett bättre liv drunknar halvvägs på sin resa.

Telason Getachew

Steg för steg liberal med intresse för internationella frågor.

 • Pingback: All politik är egentligen lokal politik: Debatten om mänsklig rörlighet över gränser | Frihetssmedjan()

 • marlies beushausen

  Vi har väntat på tok för länge i hur många år som helst i att ta ett globalt ansvar. Ingen människa finns till enbart för sin egen skull, utan för att alla folkslag har samma rätt att överleva. Detta kan varken EU eller enskilda personer motarbeta. Sådant sköter evolutionen själv, med ständigt ökad befolkning i förhållande till svält, sjukdom, krig och katastrofer.

 • marlies beushausen

  Kan någon annars förklara varför vi blir fler trots alla katastrofer, krig, svält igenom århundranden.
  Under lugna perioder när folk känt sig trygga har befolkningen varit mer balanserad.

 • marlies beushausen

  Centerpartiet höll landsbygden under sina armar förr. Helt obegripligt hur tyst det varit under hela tiden den har nästan helt lagts i träda. 70% av skogen är borta, och vi importerar varor som vi skulle varit självförsörjande på. I Frankrike körde bönderna in till Paris på sin traktorer och protestera. Vi har hur mycket mark som helst för folk att livnära sig på. Så jag tycker artikeln är en helt otrolig inställning efter vad ni själva orsakat inom Sveriges gränser.

 • marlies beushausen

  Staffan har nog inte varit i närheten av jord, lera och dynga iförd i höga gummistövlar på 50 år.
  Tur min bondefar har gått i graven.

 • marlies beushausen

  Hoppas ni förstår hur mycket kunskap, erfarenhet i allt som gäller på landet har försvunnit.
  Det behövdes inga utbildningar. Alla kunde meka, laga, snickra, slöjda, väva, sy, matlagning, bak,
  odla, djurskötsel, namn på alla fåglar, blommor, fiskar, samt köra traktor, motorcykel, använda motorsåg, rida .Idag måste man ha PASS för att ha en gammal häst i hagen, körkort på traktor, motorsåg. Motorcykel körde man som 12åring i skogen utan körkort. Idag går folk ett helt liv i skolan. Men ingen klarar sig själv längre.

 • marlies beushausen

  Som i alla tider måste människor få kontakt med landet och naturen, och ges möjligheter till det.
  Vi behöver alla Micro bakterier för att överleva till vårat immunsystem. En hel generation saknar det i kroppen, får astma, allergier och nedbrytningsproblem i tarmen. En politiker har ansvar att värna om människor. Ännu värre är det för invandrarbarn som inte alls har våran grund i kroppen.

 • marlies beushausen

  det verkar som om svenska jordgubbar inte heller har plats på landet längre.

 • snobben

  Herrn i fråga ser inte skogen längre för alla träd runt staden. Undrar hur många orkaner som är att vänta när inget tar emot. En orkan innefattar här även en allt mer hotad global befolkning.

 • snobben

  Östergötland, Sveriges bördigaste, lämpligaste mark för lantbruk fick inte ens dispens.
  Idag har ni satt bönderna i miljonskulder. Kvalitet i Världsklass. Begrav erat parti.

%d bloggare gillar detta: