Senaste nytt

Rättelsen som inte blev av

Igår publicerade vår skribent Telason Getachew en debattartikel med rubriken ”Självgoda Centerpartister?” där han, liksom många andra, ifrågasätter Centerpartiets agerande gällande gårdagens omröstning om danstillstånd. Centerpartiet valde liksom Moderaterna och Kristdemokraterna att rösta nej till motionen med motiveringen att de inte skulle fått majoritet.

Alliansen ska enligt information ifrån bland annat riksdagsledamot Johan Hedin (C) haft en bredare överenskommelse där bland annat danstillståndet ingick. Denna överenskommelse skulle läggas fram som motion för riksdagen under hösten.

Diskussionerna efter debattartikeln var stundtals heta och flera krävde att vi skulle rätta artikeln. Det gör vi inte. Istället bjuder vi på en lektion i Alliansmatte.

Vänsterpartiet + Folkpartiet + Sverigedemokraterna = Inte i majoritet.

Därför bifölls inte motionen.

Vänsterpartiet + Folkpartiet + Sverigedemokraterna + Centerpartiet + Moderaterna + Kristdemokraterna = Majoritet.

Hade detta skett hade motionen gått igenom.

Vi välkomnar nu ett #mattelyft

%d bloggare gillar detta: