Senaste nytt

Stoppstyret i Stockholm sviker ännu ett vallöfte

Karin-Wanngard-NOSocialdemokraterna lovade före valet att Bromma flygplats inte skulle stängas.

Socialdemokraterna lovade före valet att Förbifart Stockholm skulle byggas.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet meddelade före valet att de inte tänkte stoppa Slussen, bara banta bort lite byggnader i förslaget.

Efter valet meddelar den nu rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stadshus att Bromma flygplats ska stängas 2022, att finansieringen för Förbifart Stockholm ska gå till kollektivtrafik istället och att ombyggnaden av Slussen nu tvärstoppas för att utredas för femtielfte gången.

Detta betyder att de knappt hunnit tillträda innan de sviker tre av de vallöften som antagligen stått högt på listan när stockholmarna gått till valurnorna. Och att alla stopp för olika saker gör att det nya styret sannolikt kommer gå till historien som Stoppstyret.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

  • snobben

    Slussen är en katastrof, all tänkbar yta är upptagen för trafik, bebyggelse. Att bygga väg runt om kostar både pengar och tid. Bromma hade bullerhinder, men är kanske strategiskt militärt tänkbart. Tanken är nog modernare infrastruktur längre fram, därav prestationsångest. Jag tycker alla beter sig som yra höns vad gäller trafik. Det smidigaste är tunnel under, med fjärrstyrd trafik. Observationstorn i Bromma, alltid stor säkerhetsrisk mitt bland befolkning. Vi har också flygplats och militära mål inne i staden.

%d bloggare gillar detta: