Senaste nytt

Regeringens ”första beslut” saknas på första sammanträdet

Stefan Löfven sammanbiten

90-dagarsgarantin för unga har utlovats som det första beslutet en S-ledd regering skulle fatta. Nu ser det ut som att Stefan Löfven sviker sitt första vallöfte redan på det första regeringssammanträdet.

Stefan Löfven sammanbiten

Inför valrörelsen identifierade Socialdemokraterna ungdomsarbetslösheten som ett av de viktigaste problemen att tackla. För nästan exakt ett år sedan lanserades därför 90-dagarsgarantin för unga, med löfte om att detta skulle bli det första beslut en socialdemokratiskt ledd regering skulle fatta. Samma löfte upprepades gång på gång av Stefan Löfven under valrörelsen.

Löfven och de rödgröna fick fler röster än Alliansen i valet och vi har nu en socialdemokratiskt ledd regering. Den som hoppades på snabba puckar för att komma till rätta med ungdomsarbetslösheten och nu tittar på ärendelistan till det första regeringssammanträdet den 9 oktober, blir dock besviken. Inget av ärendena som ska tas upp är ens i närheten av att beröra ungdomsarbetslösheten, än mindre en 90-dagarsgaranti.

En sak måste vi ge Stefan Löfven: det är en bedrift att redan på sitt första regeringssammanträde svika sitt första vallöfte.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: