Senaste nytt

Alice Bah Kuhnke: Jag vill ha mer kristen undervisning för barn

Granskningarna har gått i ett sedan Löfven i fredags presenterade sin regering och tillika ministrar. Till en av de största skrällarna hör den tidigare programledaren och kulturpersonligheten Alice Bah Kuhnke. Hon är nu kultur- och demokratiminister, med ansvar för samfundsfrågor. 

I en intervju med tidningen Dagen visar Bah Kuhnke att just det senare är frågor som hon brinner extra för. Bland annat föreslår hon följande:

1. Att vi ska tala mer om Jesus återkomst.

2. Att vi ska öka (?) tiondet till ett tjugonde.

3. Att söndagsskolan är en viktig verksamhet som ska utökas.

Här kan vi finna tre fel. Bah Kuhnke gör samma fel som sin företrädare Stefan Attefall (kd). Hon bekänner sig starkt till en religion, vilket skapar en mycket problematisk bild till de andra trosamfunden som hon nu ansvarar för. Det skapar helt enkelt orättvisa.

Hon vill öka tiondet till ett tjugonde. Vad felet är här kan man själv räkna ut med lite räknekunskaper.

Hon menar att religiös undervisning för barn är viktigt. Som demokratiminister har hon ansvar för att alla har rätt till religionsfrihet. Och religions-frihet. Genom att sätta barn i tidig lära hos en kyrka minimerar man möjligheten för dem att själva välja religion. Är detta vad Bah Kuhnke vill?

Vi ser fram emot att fortsätta granska vår kulturministers gärningar.

jessica [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: