Senaste nytt

Sviker Löfven sina egna?

14263357409_7e9bbc0c08_k

Det går idag att läsa på SVT opinion där Kent Johanssons skriver ut sin stora kritik mot det svek som Stefan Löfven är ansvarig för efter förra helgens valresultat. Att för första gången ha en fackpamp som senare kom att gå över till partiordförande och nu vår nästa statsminister. Det är klart att fackvänstern har skyhöga förväntningar på vad som nu komma skall. Äntligen ska de bli av med borgerlighetens skadliga politik som vill ge människor rätt till pengarna de tjänar och låta dem ha mer frihet i sina liv.

I texten passar Kent på att nämna hur politik är för viktigt för att vara ett taskigt parlamentariskt spel men är inte det som socialdemokraterna med stöd av MP, V och SD försökte göra under förra mandatperioden när man slet isär budgeten trotts praxis som man var överens om senast det krisade i Sverige. Att förespråka strejk som en pragmatisk lösning står en hel del emot att två tydligt definierade sidor är oeniga. För det politiska spel som växt fram är till följd av att det inte alls är ett starkt stöd för vänsterpolitik. Absolut inte att driva den gamla sortens socialdemokratiska vänsterpolitik.

Folk i hela landet i alla läger är rädda och bekymrade över om deras röst kommer betyda något annat än det de själva föreställde sig. För andra sidan av Kents mynt är de borgerliga som röstat på alliansen. De som nu i sociala medier bombats av vänsterkantens krav på att Centerpartiet och Folkpartiet ska bli stödpartier till en ny regering. Centerpartiet och Folkpartiet bör självklart inte sänka regeringen i omröstningar när det är förslag som passar efter deras egna partiprogram. Men inte heller bör folk kräva att de ska ta det ansvar som Miljöpartiet och Socialdemokraterna inte tog som stoppade Alliansens politik med hjälp av Sverigedemokraterna.

Kanske är det så att vi inte alls får gnälla åt något håll. För idag sker den största delen av de här debatterna mellan lekmän på opinionssidor av alla dess sorter inkluderat mig. Det är klart att alla har en åsikt och den bör lyftas fram för annars har våra nya folkvalda inget att ta hänsyn till. Sanningen är dock att vi lever i ett system med ett representativt styre där vi bara kan välja representanterna. Ni gjorde Löfven störst och han kan bara förhålla sig till valresultatet. Frågan är hur mycket påverkar allt detta tjat en regeringsbildande? Kommer Löfven vända hela sin framtoning och en sen fredagskväll efter ett glas vin förmycket ringa Sjöstedt och säga att han ångrat sig; att hans vänner från facken fick honom att inse sina misstag? Knappast!

Kent jag förstår att du är besviken det är jag med! Ni tog den mest frihetliga regering vi hittills haft och du och dina kamrater vill vrida tillbaka allt fint arbete. Om både du och jag inser att det bara är våra åsikter och de inte kommer varken hjälpa eller stjälpa Löfven i dagsläget då han redan sitter i en besynnerlig sits. Med det sagt så bör vi fortsätta skriva och försöka påverka för civilsamhället har aldrig förr varit så mäktigt. Den tredjestatsmakten är mindre och mindre gammelmedia utan börjar bli de sociala medierna. Vill ni ha en mer vänsterpolitik måste den röra sig mer höger för det är så folk har röstat. Det är en värld där alla är förlorare. Minns att politik är de omöjligas konst.

 

http://www.svt.se/opinion/stefan-du-ar-en-svikare

Bild lånad av Socialdemokraterna under by-nc-nd 2.0 licens

%d bloggare gillar detta: