Senaste nytt

Först kom uppstickaren. Nu kommer kopian.

I början av mars presenterade centerpartisten Sofia Arkestål en crowdfundingkampanj med syfte att komma in i riksdagen. Kampanjen presenterades som ett innovativt sätt genom att skapa ett förtroende längre än partilinjen och kampanjen uppmärksammades långt utanför bloggosfären. Flera liberala profiler hyllande kampanjen. Den verkar även ha lett till inspiration.

Spfoia-header-1_image_full_width

Idag har Fredrick Federley rakt av kopierat idén och sätter igång med sin egen crowdfundingkampanj. Bra idéer ska spridas!

Crowdfunding är fortfarande ett nytt element i svensk politik, men ett utmärkt sätt att låta väljarna i ett tidigt stadium bedöma vilka personer de vill ska få en bra chans att kryssa in sig i riksdagen eller i Europaparlamentet. Crowdfunding skapar oberoende från eventuella partilinjer och kan, som Arkestål säger, bidra till att kandidater får möjlighet att vara mer som en ”frifräsare”. Och jag hoppas att detta är en chans för Federley att ”frifräsa” lite mer än förra gången.

Det är precis detta vi behöver i politiken.

Jag ser med glädje fram emot nya kampanjmetoder och hoppas att det sprider sig till resten av partierna.

jessica [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: