Senaste nytt

Välkommen till Frihetssmedjans julkalender!

Med 24 dagar kvar till Julafton bjuder Frihetssmedjan på det bästa vi vet, nämligen politik som är värd att hyllas i kombination med politik som man antingen kan skratta eller gråta åt. Under 24 dagar presenterar vi på Frihetssmedjan två motioner skrivna av de personer som har makt att bestämma över ditt liv. Våra riksdagsledamöter. 

Hur liberala är de egentligen? Får vi valuta för de skattepengar som bekostar deras lön? Vad är egentligen resultatet efter ett års arbete? Vad tycker våra riksdagsledamöter är årets viktigaste frågor?

Vi har gått igenom motionsflödet och tagit ut det bästa, och det värsta. Två motioner varje dag. Skratta och gråt med Frihetssmedjan.

Julkalender-2013-vinjett

Först ut värt att hylla lite extra är Andreas Carlsons (kd) motion om avskaffande av TV-licensen. Denna avgift tillkom under en tid då teknikutvecklingen (nästan) låg på stenåldersnivå och har sedan dess inte hängt med i utvecklingen. Idag kan du titta på statlig television i alla apparater med internetuppkoppling. Istället för att med nöje se hur utvecklingen går framåt menar Radiotjänst att alla med en mobiltelefon ska krävas på avgiften. Oavsett om du brukar statens TV-tjänster eller kollar på såpor på TV3. Den närmaste liknelsen som finns är när påven under Upplysningen menade att de vetenskapsmän som trodde att jorden var rund skulle dödas.

Bara för att Radiotjänst, eller katolska kyrkan, inte hänger med i utvecklingen ska inte oskyldiga straffas. Avskaffa TV-licensen och hitta bättre lösningar!

Dagens motionsgroda står en annan kristdemokrat för. Med hjälp av religiös mani förespråkar Mikael Oscarsson (kd) att foster med en utvecklingsskada inte ska utsorteras med hjälp av fosterdiagnostik. Vi har full förståelse för känsligheten i denna fråga, men det går inte att förbise att detta är ett beslut som de kommande föräldrarna ska fatta. Så kan även Oscarsson avgöra sina livsbeslut. Då blir världen lite bättre för alls.

Håll utkik, imorgon öppnas lucka 2!

jessica [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: