Senaste nytt

Sänkt krogmoms ger resultat

Många ryckte på axlarna när Alliansen offentliggjorde förslaget om att sänka krogmomsen. Sossarna såg det som ännu en anhalt i den onda skattesänkarpolitiken på väg mot total marknadsekonomi och somliga liberaler gnällde om längtan efter ett enhetligt skattesystem. Hur som helst är resultaten slående; lägre priser och fler jobb. I alla fall om man ska tro Konjunkturinstitutet.

hämta (2)

Roligt med ordvitsar!

4% lägre priser och 4000 nya jobb, rapporterar KI. Lönerna ska också ha stigit något, mer än vad de skulle gjort annars. Det är slående, och glädjande, i kampen för en mer liberal politik. Enligt KI är det många som arbetar i restaurangbranschen som har en svag förankring med arbetsmarknaden.  En högre efterfrågan på restaurangtjänster har enligt KI lett till en nettoökning i ekonomin i helhet av sysselsättningen i dessa grupper.

”Om branschen kan fungera som en väg in på arbetsmarknaden för nämnda grupper kan reformen ge en hävstångseffekt genom att personer efter att ha fått in en fot på arbetsmarknaden sedan går vidare och lämnar plats för nya personer som har en svag förankring på arbetsmarknaden”, säger KI till SVT idag.

 

andreas [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: