Senaste nytt

Lucka 7: förlåtelse och förståelse

Julkalender-2013-vinjett

Även idag är det dags för Frihetssmedjans julkalender. Varje dag i december hyllar vi en bra motion och en mindre bra. Alltid skrivna av våra skattemedelbetalade riksdagsledamöter. 

Idag (till skillnad från igår) är det dags att hylla Moderaterna! Ulrika Karlsson (som står bakom många liberala motioner), Christian Holm och Johan Hultberg har skrivit en motion där de förespråkar fri tentamensrätt. De beskriver en högskola som inte är betydligt mer konservativ än gymnasieskolan. På högskolan kan du inte tentera av en kurs i förväg om du anser dig ha kunskaperna och finner det onödigt att gå kursen. Istället straffas du för din kunskap. Det tycker både vi och dessa moderater är fel. Detta gör att studenter blir klara snabbare och frilägger platser till andra.

Jättebra.

Lika bra lyckas inte Markus Wiechel från Sverigedemokraterna. Han har skrivit en motion som förespråkar att en person som döms för brott inte ska ha rätt till finansierad tolk. Det ska tydligen bara vara möjligt att få om personen i fråga har ett funktionshinder. Oavsett om Wiechel vill det eller ej finns det personer i Sverige som inte har svenska som modersmål. Även de har rätt till en rättsprocess som de förstår fullt ut. Allt annat är inte demokratiskt.

Det borde även Sverigedemokraterna förstå.

 

jessica [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: