Senaste nytt

Lucka 6: Lycka på landet?

Julkalender-2013-vinjett

Frihetssmedjans julkalender är tillbaka! Varje (nåja) dag hyllar vi en av årets riksdagsmotioner som är värd att hylla. Samtidigt passar vi på att uppmärksamma en mindre bra. Följ oss!

Efter ett uppehåll på grund av sjukdom (som förmodligen inte har något att göra med att vi uppmanade Annelie Enochsson att skaffa en sexleksak) är vi tillbaka!

Den motion som är värd att hylla idag är Miljöpartiets motion om politisk lycka. Första tanken var att detta var pseudovetenskapligt trams, och det må det vara.

Men de har i alla fall en ambition. Vad motionärerna konkret vill göra är oklart, och det är just det som är bra! Med denna motion kan vi ta i bejakan vad politik egentligen handlar om, nämligen lycka och människans välstånd. Mår vi bra, kommer världen bli lyckligare.

De avslutar motionen med ett citat av Joseph E Stiglitz. Det gör vi också.

”Vad du mäter påverkar vad du gör. Om du inte mäter de rätta sakerna, gör du heller inte de rätta sakerna.”

Eller hur!

Dagens inte-så-lika-bra-motion är moderaterna Ulf Berg och Lars Beckmans syn på gatubelysning. Han konstaterar att det är mörkt på landsbygden och arr det bör finnas mer belysning. Vi konstaterar att man inte bör befinna sig på landet om man inte gillar mörker. Sedan får Beckman gärna förklara vem som ska betala detta, då det finns enormt mycket döyta i Sverige.

På återseende!

jessica [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: