Senaste nytt

Lucka 3: Myndighetsreduktion och kristdemokrattrams

Julkalender-2013-vinjett1d105099d9e2cf7b2ce86826e0d3d00a

Idag är det den 3:e december och dags för vår julkalenders tredje lucka. Idag innehåller den både moderata klokheter och kristdemokratisk humor. 

De (uppenbarligen) mycket liberala moderata riksdagsledamöterna Jenny Petersson och Michael Svensson har skrivit en pedagogisk motion som det inte går att inte gilla! Den går ut på att minska antalet myndigheter i Sverige. Från 2008 har antalet myndigheter minskat, men ännu finns det mycket kvar att göra. Motionärerna vill slå samman myndigheter och lägga ner ”överflödiga myndigheter”.

Detta är fantastiskt!

Onödiga myndigheter kostar bara skattepengar och tid. Tid som skulle kunna läggas på annat. Frihetssmedjan ser med glädje fram emot eventuella resultat. Vill de ha ett tips kan de börja med att lägga ner Nämnden för hemslöjdsfrågor. Och Folkhälsoinstitutet.

Lite tråkigare är det när kristdemokrater anser sig tycka och veta bäst om hur andra människor ska leva. Under den mycket talande rubriken ” Våra barns bästa ” har Annelie Enochson (kd och kristen fundamentalist) skrivit en motion om vad hon anser om sexualundervisningen i skolan. Trots att kristdemokrater ligger mest är detta en känslig fråga.

Vad Enochson vill är tydligt. RFSU och RFSL ska inte fritt propagera ut ”sitt sexualbudskap” i svensk skola, utan de bör istället visa respekt för elevernas föräldrars (?) uppfattning. Då Enochsons motion på många sätt är fantastisk citerar vi henne:

I höst har RFSU tydligt komma att driva linjen att sexundervisning bör ingå som del i alla skolämnen. Med RFSU:s ambitioner ska barn i svenska skolor nu på bildlektionerna få lära sig om sagofigurers utseenden ur ett hbtq-perspektiv eller om konsumtion av pornografi i lusthöjande syfte. På engelskan ska barnen få lära sig hur man tar upp frågan om att använda en kondom. Fysiken ska handla om hur hållbar en kondom är och under kemilektionerna ska barnen pilla med glidmedel och lära sig hur ämnena i glidmedel påverkar kondomens hållbarhet. Tekniklektionerna ska handla om sexleksaker.

Så här tycker inte Enochson att vi kan ha det. Hon ”tror på en skola där känsliga ämnen som sex och samlevnad skall undervisas med respekt för föräldrarnas synsätt.”. Vi kan bara konstatera att man slås av insikten att hon Enochson fick bestämma den svenska befolkningen dö ut om några år. Det är dags att Enochson börjar slappna av, kanske köpa en sexleksak och slutar moralisera över andra.

jessica [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: