Senaste nytt

Lucka 2: Systembolagtrams och myggregleringar

Julkalender-2013-vinjett

Idag är det dags för lucka två i Frihetssmedjans julkalender. Under 24 dagar granskar vi årets riksdagsmotioner och väljer ut en som är värd att hylla och en som… inte är lika bra.

Vid 18 års ålder får du gifta dig. Du får ta körkort och du har möjlighet att hantera vapen. Du har också, enligt lagstiftning, uppnått den åldern då du kan kandidera till riksdagen och därmed vara med och stifta lagar som bestämmer över andra människor. Även om det kan gå lite galet ibland finns möjligheten.

Inte minst har du möjlighet att köpa cigaretter och snus. Du får även köpa alkohol på krogen och restauranger. Men bära hem det? Nej.

Moderaten Edward Riedl uppmärksammar detta fail i en mycket bra motion som vi hoppas han får gehör för. Ska vi nu över huvud taget ha ett systembolag ska de vara konsekventa och ha samma regler som resten i samhället.

Per “Jag ska aldrig säga aldrig” Bill och Lars Beckman har lagt ner tid på att skriva en motion om varför mygg ska bekämpas. Det är hedervärt, men i tider av finanskriser och skolhaveri är frågan om detta är prioriterat? Med en genomsnittlig riksdagslön på 58 300 kronor i månaden borde man kunna prestera mer än en motion som är svår att utläsa om det är satir eller inte. Är det satir är vi dock beredda att ändra uppfattning.

Frihetssmedjan vill slå ett slag för myggens rättigheter! Lucka tre kommer imorgon!

 

jessica [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: