Senaste nytt

Lucka 16 – rättigheter

Julkalender-2013-vinjettVarje dag (nåja) i december har Frihetsmedjan som ambition att bjuda på en julkalender där vi presenterar några av årets bästa och årets sämsta riksdagsmotioner. Följ oss och se vart dina skattepengar går!

Dagens skämt står Kristdemokraterna för. Mikael Oscarsson och Annelie Enochson vill tillsammans att riksdagen beslutar om att utreda stöd ”till ideella organisationer som arbetar förebyggande i fråga om oönskade graviditeter och abort.”. Det finns i princip en och det är Ja till Livet. En organisation som både Oscarsson och Enochson har varit aktiva i. Denna organisation har även ett ungdomsförbund som står mycket nära Kristdemokraterna och tenderar att göra det även med Sverigedemokraterna.

Dessa organisationer är alltså lobbyorganisationer som tjänar Kristdemokraternas agenda väl. Och nu vill Kristdemokraterna stödja dem med skattepengar.

En abort är en personlig sak som gäller kvinnan och det är även hennes beslut. Att bedriva lobbying emot abort där grunden är religiösa är trams. Och de ska definitivt inte ha skattepengar.

Ziita Eriksson från Moderaterna förtjänar dock att hyllas. Hon föreslår att alla barn som föds inom Sveriges gränser ska få svenskt medborgarskap och därmed även de rättigheter som Sveriges medborgare har rätt till. Kloka tankar. Ett barn har inte möjlighet att välja vilket land det föds i, och har rätt till samma trygghetssystem som andra barn. Allt annat är inte liberalt.

 

jessica [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: