Senaste nytt

Lucka 14 – RUT-avdrag och Fas 3

Julkalender-2013-vinjettVälkommen till dag 14 i Frihetssmedjans succéjulkalender. Varje dag i december granskar vi hur våra riksdagsledamöter motionerar – genom själva tycka till om motionerna!

Dagens hyllning går till moderaten Michael Svensson som vill utvidga RUT-avdraget, så att det även gäller tjänster för äldre. Motiveringen är enkel. Andelen äldre blir bara högre och högre och de har fler behov. Behov som måste tillgodoses. Därför är det ett riktigt bra förslag att utvidga RUT-avdraget så det även gäller tjänster för äldre. Svensson ser ett behov, och kommer med ett enkelt men effektivt förslag. Kudos!

Inte lika bra är den obligatoriska s-motionen som föreslår att Fas 3 ska tas bort. Detta år är den skriven av Hillevi Larsson som argumenterar för att människor ska arbeta på riktigt och ha en meningsfull sysselsättning.

Frågan går att se på ett annat sätt. Alla människor har olika behov och möjligheter. Inga jobb är ”fula”. Jobb är jobb och det är bra att människor jobbar. Socialdemokraterna borde släppa bidragslinjen och inse att det är bättre med… jobb.

 

jessica [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: