Senaste nytt

Lucka 12 – Migration och landsbygd

Julkalender-2013-vinjettIdag är det den 12:e december och dags för Frihetssmedjans julkalender! Varje dag presenterar vi en bra riksdagsmotion och jämför den med… en mindre bra!

Dagens hyllning går något oväntat till Vänsterpartiet där Jonas Sjöstedt tillsammans med flera har skrivit visionärt om migrationspolitik. Motionen är lång och innehåller en mängd förslag, men alla delar samma tro på människan och alla människors lika värde, oavsett vilket land man kommer ifrån. Bra, V.

Mindre bra är Lars Beckman (m). Han motionerar om att huvudkontor för statligt ägda företag ska etableras utanför storstäderna. Som exempel tar han Vattenfall.

Visionen är fin, men Beckman måste inse att företag har större möjligheter i större städer. Allt annat leder bara till krångel och dyra flygresor. Hur vore det om företagens ledningar fick avgöra vad som är bäst för företaget? Makten ska ligga nära de som dagligen arbetar med företaget och kan se vilka behov som finns. Det är trovärdigt.

Men att Lars Beckman dikterar var företag ska etableras är inte trovärdigt.

 

jessica [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: