Senaste nytt

13 december – kommunism och kristdemokrati

Julkalender-2013-vinjett
Även på luciadagen är det dags att lysa upp tillvaron med Frihetssmedjans julkalender! Varje dag i december presenterar vi en liberal riksdagsmotion och en mindre liberal motion, för att du ska kunna se om du tycker att du får valuta för dina skattepengar som finansierar detta.

Dagens motion värd att hylla är Gustav Nilssons (M) motion om kommunismens brott. Han belyser Forum för levande historias arbeta för att upplysa om nazismens brott mot mänskligheten. 2006 fick de även i uppdrag att belysa kommunismens brott – något som är lika viktigt! Nilsson föreslår att projektet fortsätter och att Forum för levande historia fortsätter med att upplysa om brott mot mänskligheten, även kommunismens.

Heja, säger vi. Go on, Nilsson!

Dagens ”men-vad-i-helvete” går passande nog till Kristdemokraterna. Genom Magnus Sjödahls motion håller de sig borta från religion, men det blir ändå inte rätt. Sjödahl föreslår att kraven på lärarutbildningen ska höjas. Det motiverar han med siffror som bevisar skolans katastrofläge, vilket är bra. Dock väljer han att agera från fel håll. Idag vill i princip ingen gå lärarprogrammet. Om man höjer kraven kommer ingen vilja gå. Och då kommer det bli lärarbrist.

Istället är det bättre att höja kvaliteten. Sedan kan man höja kraven. Viktigast av allt är dock att agera – och göra rätt. Det är vi verkligen skyldiga skolan.

Så bra tänkt, Sjödahl, men tänk en gång till.

jessica [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: