Senaste nytt

Moderat om Pride: ”Det är eländigt.”

Efter förra veckans Pridefiranden, inte bara i Stockholm, men även i Södertälje, är nu Rolf Bertilson, kommunfullmäktigeledamot för Moderaterna, ursinnig. Han menar att det var fel av Södertälje att hissa regnbågsflaggan på fredagen och rent av fruktansvärt att inte ta ned den förrän idag, måndag. Flaggan togs ner efter ett gemensamt beslut från kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) och tillförordnade stadsdirektören Gilda Johansson. För att flagga, det ska man endast göra när det gäller kommunens egna evenemang.

pride-2007-castro-rainbow-flag_14018670

Men Rolf Bertilson är ursinnig. Han tycker att det är förjävligt att man inte tog ned flaggan redan på fredagen och vill polisanmäla händelsen.

– Det är eländigt. Det är folk som spökar ut sig och klär sig snuskigt. Det finns andra sätt att visa att man stödjer hbt-rörelsen på, säger han idag i en intervju i LT.

Kent Persson, partisekreterare för Moderaterna uttrycker idag i en informell presskommentar till Frihetssmedjan att Moderaterna tar avstånd från Bertilssons åsikter.

– Givetvis står moderaterna inte bakom dessa åsikter, sade han när vi kontaktade honom.

Men polisanmälan har emellertid uteblivit och Bertilson har inte hörts av. Vi på Frihetssmedjan tycker självklart att det är tråkigt att en representant från ett annars borgerligt och modernt parti har så dålig förståelse för HBTQ-personers situation, i Sverige och i världen. Det är skamligt med mögliga gubbar.

andreas [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: