Senaste nytt

Centerpartiet: nej till höjd alkoholskatt

Centerpartiet säger nej till höjda alkoholskatter. Det säger de tidigare idag i ett pressmeddelande. Det gläder mig inte bara som liberal men också som aktiv centerpartist. Efter att regeringen tidigare tänkt att höja alkoholskatten avböjde man, mest med tanke på forskning som har kommit ifrån källor som Polisen, Tullverket och Skatteverket. Framför allt för att undvika smuggling av alkohol, som redan är hög.

Det är bekymmersamt när Maria Larsson som ansvarig minister gång på gång vägrar att ta till sig myndigheternas bedömning av den akuta situation vi befinner oss i. Personal inom olika myndigheter som dagligen arbetar med frågan om alkoholsmuggling vittnar unisont om det stora samhällsproblemet som alkoholsmuggling till våra ungdomar innebär, men folkhälsominister Maria Larsson väljer gång på gång att blunda för detta med egna propagandaargument från 80-talet, säger Per Åsling, riksdagsledamot och Centerpartiets ekonomiska talesperson i pressmeddelandet.

Foto: Anna Hult

Foto: Anna Hult

Detta bevisar inte bara centerpartiets mer moderna och liberal hållning i sakfrågor men också deras mod att säga ifrån andra allianspartier. Vi på Frihetssmedjan hoppas på en fortsatt liberal trend hos Centerpartiet, något som kan leda till ett friare Sverige.

andreas [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: