Senaste nytt

Sölvesborg Jim?

Jimmie Åkesson
Sverigedemokraterna skickade under kvällen ut ett pressmeddelande med Jimmie Åkessons kommentarer på Fredrik Reinfeldts tal på Almedalsscenen.

– Ikväll fick vi klart besked från Fredrik Reinfeldt. Det kändes desperat. Alliansen väljer att ge upp alla sina övriga politiska ambitioner och skänka bort regeringsmakten framför att minska invandringen till våra grannländers nivå. Moderaterna har därmed blivit ett enfrågeparti för fortsatt massinvandring.

– Sverigedemokraterna är nu officiellt landets enda verkliga oppositionsparti. Vi är beredda att axla det ansvaret och lovar att ge den blårödgröna kartellen en hård match i nästa års valrörelse. En sådan konflikt, där det står mellan oss och en blårödgrön röra, tar jag gärna i valrörelsen.

Fredrik Reinfeldt talade ikväll om sänkt a-kasseavgift, pengar till praktikjobb, arbetslinjen kontra bidragslinjen, den rödgröna oppositionens oförberedda försök att ta över regeringsmakten och så hyllade han Mona Sahlins starka markeringar mot Sverigedemokraterna och de främlingsfientliga krafter som försöker splittra landet.

Det sistnämnda fick uppenbarligen Åkesson att se rött. Eller blårödgrönt. Och spårade ur. Genom att Reinfeldt pratade om åtta partier i riksdagen som tillsammans ska försöka bilda en regering, där ett av partierna – Sverigedemokraterna – inte ska ingå, tycker Åkesson nu att Moderaterna är ett enfrågeparti som står för fortsatt ”massinvandring”. A-kassan, praktikjobb och andra saker är icke-frågor. Sverigedemokraternas enda fråga är den enda som spelar roll, och har du inte samma åsikt som enfrågepartiet Jimmie Åkesson företräder så är du ett enfrågeparti med den motsatta åsikten.

Tidigare ikväll presenterade vi Kiruna Kate. Nu är det nog dags att även introducera Sölvesborg Jim, för det här har gått långt förbi löjligt.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: