Senaste nytt

Radiotjänsts Kiruna Kate

Radiotjänst i Kiruna AB

Radiotjänst i Kiruna ABFör ett tag sedan kom det ett antal domar i förvaltningsrätten som går ut på att alla som har en mobiltelefon, dator eller annat utrustning som potentiellt, eventuellt, kan ta emot tv-sändningar, ska betala tv-avgift till Radiotjänst i Kiruna AB.

Samma dag hade Sveriges Radio en chatt med Radiotjänsts jurist Josefin Ydhag. Chatten blev en studie i hur du upprepar ett budskap i ett tappert försök att banka in det i dina åhörare. Allting gick ut på att all utrustning som potentiellt sett kan ta emot sändningar också är avgiftspliktig. Det spelar ingen roll om du på din dator har ett operativsystem som inte stöds av SVT Play, du ska ändå betala. Om din telefon är 10 år gammal och alltså inte kan ta emot strömmande sändningar via SVT Play, ska du ändå betala. Och om någon ifrågasätter varför är det bara att hänvisa till riksdagen.

Riktigt absurt blev det när Josefin skulle svara på frågan om vad det var för mening med en chatt, när hon bara upprepade samma budskap oavsett vad frågan var.

Hasse: Varför ha en sådan här chat om allt du gör är att upprepa "alla med dator eller tv måste betala" och "Det är inte vi som stiftar lagar vi bara administrerar avgiften"? Josefin Ydhag: Dåliga mottagningsförhållanden medför inte avgiftsfrihet.

Frihetssmedjan dubbar härmed Josefin Ydrehag till ”Kiruna Kate”, i samma anda som Bagdad Bob.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

  • fransolsson98

    Rödgardisterna tar till alla knep och resurser för att hålla liv i deras elände, men dom är på fallrepet var så säkra!

  • Daniel Martinsson

    Josefin Yxskaft

  • Sönke

    Trots saknande teknik (gammal mobil, jättelångsam nätuppkopplingen och ingen digitalbox) blev vi dömt endå att betala varje år motsvarande belopp för bilens skatt och försäkring. Jag gjorde en dekal för min bil; är någon interesserad att få en likadant?

%d bloggare gillar detta: