Senaste nytt

Liberaler och deras relation till skattepengar

Frihetssmedjans Sara Graner Tyllman intervjuade i går Fria Moderata Studentförbundets ordförande Victoria Nilsson och vice ordförande Alexandra Ivanov under studentförbundets rapportsläpp och mingel. Ironiskt nog hade rapporten – som handlade om 5,3% skattetryck – och minglet finanserats med skattepengar. Sara skriver:

Summa summarun tycks FMSF vara väldiga motståndare till de pengar de själva brukar, utan att ha några tyngre argument som legitimerar själva brukandet. De ska dock ha en eloge för anordnandet av ett mycket trevligt rapportsläpp av en skattekritisk rapport som delvis finansierats av – just det – skattepengar.

Det intressanta här är att Sara är förbundsordförande för organisationen Ung Liberal som också står på Ungdomsstyrelsens bidragslista. Ung Liberal går nu runt i Almedalen med tygkassar och tischor med texten Båd stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ned. Det är tredje versen i Internationalen som aldrig hörs när vänstern sjunger. Givetvis är tryckprylarna finansierade med skattepengar. Det här med att sopa rent framför egen dörr verkar inte vara högt prioriterat.

PS. Detta skrivs med glimten i ögat – jag är själv insyltad i båda organisationerna även om jag gjort slut med Ung Liberal.

20130703-131231.jpg

sofia [at] frihetssmedjan.se

  • Sara Graner Tyllman

    Så sant som det är sagt! Det roliga sammanträffandet mellan en utpräglat skattekritisk rapport som, liksom hela förbundet, är delvis skattefinansierat är dock värt att påpekas, oavsett faktumet att många av oss är lika goda kålsupare. Sedan kan det även påpekas att, trots fina trycksaker med ett bra och vitsigt citat på, Ung Liberal inte har några åsikter som går i klinch med vårt brukande av skattemedel.

  • Niklas Starow

    badam tssch!

%d bloggare gillar detta: