Senaste nytt

Högern och vänstern i koalition inför EU-valet?

20130724-134047.jpg

EU-VALET. Henrik Alexandersson (HAX) som just nu jobbar för Piratpartiet i Bryssel föreslår i dag en gemensam vallista till EU-valet. Liberala Partiet, Liberaldemokraterna, Junilistan och den intellektuella vänstern – kanske från Occupy-rörelsen föreslår han, bör gå samman för att reformera EU i demokratins, transparensens och integritetens anda.

I EU-valet (maj 2014) är det en fördel för Piratpartiet att vara smala i politiska sakfrågor. Dels har vi piratfrågorna som internets frihet, fri information, medborgerliga fri- och rättigheter, transparens, en reformerad upphovsrätt och kampen mot övervakningsstaten. Dels har vi en rimlig EU-kritik, som syftar till ett öppnare och mer demokratiskt EU – med en folkomröstning i potten.

Att EU är i behov av reform för att ens kunna kallas en modern demokrati motsägs bara av maktälskande korporatister och några sorgliga folkpartister som inte kan släppa taget om en förlorad kamp.

Utan ett vettigt och frihetligt EU-kritiskt alternativ kommer Sverigedemokraterna garanterat komma in i EP. Vad de ska lyckas med och hur de ska kunna åstadkomma något med sin kompetensflora är det många eftertänksamma som undrar. Centerpartiet kommer garanterat att sluta upp bakom en mjuk EU-reformism efter stämman i Karlstad, men kommer det att räcka för väljarna? Förhoppningsvis har HAX nu öppnat för en mycket välbehövlig dialog.

sofia [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: