Senaste nytt

En svältande befolknings primära behov: badorter och Eiffeltorn

Kim Jong-Un spanar mot väst för att hitta nya vansinnesprojekt att kopiera.
Kim Jong-Un spanar mot väst för att hitta nya vansinnesprojekt att kopiera.

Kim Jong-Un spanar mot väst för att hitta nya vansinnesprojekt att kopiera.

Nordkoreas befolkning svälter under kommunistdiktaturens ok. Svaret från ”den store efterträdaren” Kim Jong-Un? Bygg en badort! Den ska öka turismen är tanken, tillsammans med en skidort för vinterhalvåret och hela området ska delas in i fyra distrikt, för finansiell verksamhet, nöje, turism och sport.

Exakt vem som ska turista, eftersom det knappt går att få ett visum för att komma in i landet och kommunstdiktaturen dessutom kommer att beslagta alla eventuella semesterfoton innan du får lämna det, är högst oklart. Men Kim Jong-Un vill ju bygga ett Eiffeltorn också, så det kanske helt enkelt är för att den svältande befolkningen ska kunna se världen, fast tillrättalagd enligt regimens idéer. Eftersom Eiffeltornet, Big Ben och andra landmärken ska göras i miniatyr, är det kanske ett led i att visa att saker inte alls är så imponerande i världen utanför Nordkorea, vem vet?

Frihetssmedjan tycker dock att li’l Kim borde satsa mer på mat än på flashiga projekt som landets övriga befolkning inte har minsta nytta av.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: