Senaste nytt

”Båd’ stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner.” – reflektioner på 1:a maj!

Båd’ stat och lagar oss förtrycka, vi under skatter digna ner

Så lyder ett stycke i en av verserna av sången ”Internationalen”, som varje år på 1: maj spelas i hundratals länder, på hundratals språk, runt om i världen. Sången, som har blivit en ledstjärna för socialism, talar motsägelsefullt och skönt ironiskt om att staten, lagen och skatterna förtrycker arbetarna. Ändock är det en större stat, fler lagar och högre skatter man förespråkar och tågar för på 1:a maj. Nåväl, det är väl roligt att vänstern också kan förstå vad sarkasm är ibland, och att de har en känsla för humor. Även om jag tvivlar på att det skrevs med sådana intentioner eller med glimten i ögat.

Valborg spenderade jag i Lund. Ganska skakig, svettig och trött ragglade jag imorse ifrån stadens fester för att placera mig i solen på Mårtenstorget där vänstern snart skulle tåga in. I vanliga fall brukar jag uppleva(för det är verkligen en upplevelse i särklass) 1:a maj i Göteborg, men min buss skulle inte gå förrän 11:45.

Det är inte oväntat. Det är det aldrig. Men det är fortfarande avskyvärt, vidrigt och nästan lite fascinerande hur människor kan gå ut och demonstrera för en förtryckarideologi som kommunism. Det som är mest fascinerande är inte att Vänsterpartiet eller Kommunistiska Partiet gör det; vi vet redan att det finns en mängd folkmordsapologeter i dessa partier. Men 1:a maj är dagen då sossarna, Socialdemokraterna, allierar sig med förespråkarna av förtryck. De står ju också där, inklämda, i myllret av bilder på Lenin, Stalin, Ché och andra massmördare och diktatorer.

”Bura in borgarna med aporna på Skansen” och ”Kasta borgarna i papperskorgen” var slagord som kunde höras idag, det var slagord som tjöts av barnfamiljer. Vissa lärde även barnen att förakta borgarna.  Det är svårt att veta hur man ska reagera när en flicka på bara ett par år som knappt kan prata rent tvingas hålla i en Vänsterpartiet-flagga och repetera efter mamma i kör: ”Jag hatar kapitalism!”.

”Svensk lön i Sverige” var också ett budskap jag kunde skymta på ett flertal plakat. Med detta sagt så är det väl uppenbart att dessa vänsterextremister inte kan kalla sig annat än invandrarfientliga? Att tvinga invandrare att producera för en lön de inte är kapabla att producera för och att sedan, om de inte uppfyller kraven i fråga, inte tillåta dessa att jobba är ren ondska. Det är inte solidaritet för någon. Det gynnar varken företagen eller arbetarna. Arbetarrörelsen blir blott en bromskloss i utvecklingen för ”arbetarnas rättigheter”.

Trots allt var det en fin dag. Som alltid är 1:a maj varmt, soligt och somrigt. Jag njöt i alla fall. Fastän att jag inte sovit en blund inatt. Det är värt att lägga på minnet att 1:a maj inte bara är socialismens intåg utan också vårens.

Jag och Felix Martinsson på 1:a maj, 2012.

Jag och Felix Martinsson på 1:a maj, 2012.

 

 

andreas [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: