Senaste nytt

The Shame Report: 25/04/13

The Shame Report

The Shame Report

Välkomna till min första Shame Report för i år.

Varje vecka (Nåja…) listar jag de fem mest skamliga händelserna i Svensk politik.

Konceptet är skamlöst stulet från Dave Damesheks The Shame Report på NFL.com. Fast hans handlar om Amerikansk fotboll.

Då detta är min första i år så har jag tagit mig friheten att inte begränsa mig till saker som har hänt under veckan. Deal with it.

Och precis som vanligt så får ni inte glömma

Bli inte arga på mig om ni är med på listan

I didn’t put you on the list, YOU put you on the list.

 

Plats 5.

Denna smått fantastiska artikel på Brännpunkt.

Svenskarna bör få rösta på nytt om EU.

Underskriven av en imponerande samling Vänstermuppar. Huvudsakligen vänsterpartister men även en och annan sosse. Med andra ord företrädare för partier som säger sig vara demokratiska och det har jag heller inte något skäl att betvivla.

Problemen uppstår istället när jag ser följande underskrifter…

JAN JÖNSSON

redaktör Riktpunkt (SKP)

JONAS THUNBERG

chefredaktör Flamman

LARS ROTHELIUS

chefredaktör Proletären

Alltså, inte för att vara den som är den… Men hur tänkte ni egentligen?! Varför får de vara med? Försöker ni sänka den EU-kritiska rörelsen genom att låta Vänstermuppar av denna kaliber skriva under er artikel?!

Missförstå mig inte, jag delar säkert en del åsikter med de tre ovan, gissningsvis tycker vi att öl är gott.

Men att låta personer som tycker att Nordkorea är ett bättre land än Sydkorea sätta sina namn under er artikel är möjligtvis en aning omdömeslöst. 

Jag klagar dock inte, jag försöker bara hjälpa er lite. Försök hitta människor som inte är fullständigt nuts nästa gång ni vill ha 75 underskrifter. Det kan förefalla svårt, men det går nog. Tills dess:

SHAME!

Plats 4.

Anders Borg och värnskatten

Värnskatten är alltså en skadlig skatt. Den orsakar kapitalflykt, drar in väldigt lite till statskassan och är förmodligen en nettoförlust för staten.

VARFÖR ÄR DEN KVAR?

Jag förstår att det är jobbigt att ta bort den. Det är mycket riktigt att det är utan tvekan att sänka skatten för de som har mest… Men om det innebär en nettoförlust att ha den kvar så gör du ingenting rätt. Jag ser tre möjliga anledningar till detta.

Ett) Du är en sosse som tycker att det finns ett egenvärde att beskatta höginkomsttagare hårdare även om det innebär en nettoförlust för staten.

Två) Du tar ansvar för den svenska ekonomin genom att ha kvar en skatt som är direkt skadlig.

Tre) En kombination av Ett och Två.

Allvarligt talat Anders. Det är coolt att vara en ansvarsfull förvaltare, jag förstår. Men att ha kvar värnskatten är varken ansvarsfullt eller coolt. Det finns för i helvete sossar som vill ta bort värnskatten. Ditt starkaste kort är att du är så sanslöst ansvarsfull.

Det här är inte ansvarsfullt.

SHAAAME!

Plats 3.

Sveriges försvar.

Ryssland övar alltså attacker mot Sverige och vi kan inte ens bemöda oss att skicka upp våra fina JAS-plan?

Jag som ond nyliberal tycker att en av statens legitima uppgifter är att skydda medborgarna från yttre och inre hot. Den svenska staten gör på tok för mycket idag, men på ett av de få områden där jag är positiv till statens inblandning… Ja där går det fan inte.

Det är helt sjukt. Det Svenska försvaret har EN UPPGIFT. (Och innan ni rättar mig nu och listar alla uppgifter som försvaret har…) Och det är att FÖRSVARA SVERIGE. The clue is in the name. Ni har EN SAK att göra. EN! Och det fixar ni inte. Nej nej, istället så skickar NATO upp flygplan som skuggar ryssarna när de övar. Kan vi gå med i NATO nu?

Det är nämligen så att jag gillar verkligen inte när ett annat land övar på att bomba mig. Det är faktiskt ganska jobbigt. Helvete.

och NEJ! Vi går inte på ”Vår beredskap är god” den här gången. DEN ÄR INTE GOD! Fixa det.

SHAAAAME!

Plats 2.

DN-debatt.

Stefan Hanna skickade en debattartikel till er.

Ni… publicerade den.

SHAAAAAAME!

 

Plats 1.

Omar Mustafa och hela S-cirkusen.

Vad håller ni på med egentligen? Jag tänker inte spekulera i hur vida Omar Mustafa är radikal dödsislamist eller om allt bara är ett missförstånd. Det som skrämmer mig är hur S har hanterat det här?

Varför valdes han in i partistyrelsen från början? Det är ganska lätt att kolla upp att han inte är en helt okontroversiell figur. Det går liksom att googla hans namn. Men det gjorde tydligen ingen och vips satt han i partistyrelsen. I knappt en vecka. Han nominerades av S i Stockholm som ganska snabbt ändrade sig.

VERONICA PALM, NI NOMINERADE HONOM. TA LITE ANSVAR HÄR. Ni kan inte bara ändra er sådär. Det här är ert fel. Ni orsakade det här. Löfvens trovärdighet har fått sig en rejäl törn. Hela partiet har drabbats negativt av det här. Hur är det ens möjligt att lyckas med något i den här stilen? Vad har valberedningen rökt egentligen?

För mig som gärna vill prata politik, diskutera hur Sverige blir ett bättre land… så är det ganska frustrerande när ni gör såhär. Då måste jag nämligen läsa om det här, som är en fullständig icke-fråga för Sveriges framtid.

Det är dock lite skrämmande att Sveriges största parti inte har koll på vilka de väljer in i partistyrelsen. Vi har pratat om hur ansvarslösa S är sedan Mona Sahlin blev partiledare. JAG VILL PRATA OM NÅGOT ANNAT ÄN ANSVARSLÖSA SOSSAR NU. Är det för mycket begärt?

Herregud…

SHAME!

 

Det var denna veckas Shame Report. Ska försöka skriva en nästa vecka.

ville [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: