Senaste nytt

Varför jag tänder ljuset på Earth Hour.

Jag släcker inte ljuset på Earth hour, jag tänder det. El räddar liv och höjer livslängden och livskvaliten för alla som har tillgång till el. Det är miljöfarlig produktion av el vi ska vara rädda för och arbeta mot, inte elektricitet som sådant. INGEN, jag säger, INGEN som släcker ljuset på Earth Hour vill tillbaka till tiden innan el. Skansen-Sverige var ingen idyll, det var ett Sverige där medellivslängden var 40 år, var fjärde barnafödsel slutade med kvinnans död och spädbarnsödligheten var ENORM.

El är en välsignelse. Industrialism, datorer och modern teknik räddar liv.

Utan el och modern teknik hade jag, som bär starka glasögon och hör dåligt, varit dömd att leva ett liv i misär, betraktad som en idiot av alla. Nu har jag glasögon och hörapparat. Jag kan leva! Nästa gång du funderar på att släcka ljuset på Earth Hour,  tänk på mig, eller de miljoner personer med funktionsnedsättning som kör elrullstolar, tänk på alla liv modern hälsovård räddar. Tänk på kvinnor som föder barn på moderna sjukhus och de små nyfödda spädbarnen. Vill vi verkligen tillbaka till barbariet?

Här är två bilder att begrunda innan du släcker ljuset.

Först Nordkorea, som har Earth Hour året om…

EL

Sen kan man studera Afrika som också har Earth Hour året om. Lägg märke till hur mycket ljus det är i Somalia!

marble-africa-euro_2420136k

Det är miljöfarlig produktion av el som är problemet, inte el. Därför tänder jag mina lampor på Earth hour och skänker en tacksamhetens tanke till de forskare och ingenjörer som gett oss elen!

%d bloggare gillar detta: