Senaste nytt

Sebbe Stakset dömd till fängelse

Artisten Sebbe Stakset har mts för fängelse för vapenbrott och narkotikabrott. Det gör att denna skribenten, och Frihetssmedjan, får tillfälle att utbrista i ett resignerat ”vad var det vi sa”?

Det var förra året som Sebbe twittrade att han ville tortera och ”döda bögen” Jimmie Åkesson. Han följde upp det med en T-shirt på Åkesson, Sverigedemokraternas ordförande, som får ett slag så blodet sprutar och bilder på Sverigedemokrater som misshandlas. Efter det skrev han en ”antirasistisk sång”, av många sedd som 2012 års bästa antirasistiska  ickevåldssång,  TYSTAS NER:, där han sjunger att han ville slå sönder sverigedemokrater.

Vi i Frihetssmedjan var först med nyheten om att Sebbe ville mörda Jimmie Åkesson.

Jag skrev då till Fryshuset:

Att fryshuset tar emot ungdomar som begått brott och tar avstånd från den kriminella miljön är bra. Sebbe är 26 och ingen ungdom, han är dessutom ledare och ses som förebild och har INTE tagit avstånd från den kriminella miljön. Han är en förebild för ungdomarna på Fryshuset. Då han vill döda sverigedemokrater rättfärdigas våldet mot rasister i deras ögon. Vad gör ni om någon av hans adepter slår ner Åkesson? Vad gör ni om Sebbe gör det, eller om han återfaller och blir brottslig igen. Risken för det är ju stor, han har inte tagit avstånd från den kriminella miljön, och då blir det så.

Tyvärr hade jag rätt.

Det är aldrig ett sundhetstecken när pesroner och grupper som säger sig vara mot våld börjar hålla fram personer som vill misshandla och mörda vissa meningsmotståndare som förebilder.

%d bloggare gillar detta: