Senaste nytt

Rikspolisstyrelsen fildelar

Rick Falkvinge uppmärksammade på lördagen att Rikspolisstyrelsens datorer används för att fildela upphovsrättsskyddat material. Genom Scaneye framgår det att det är minst 35 olika torrents som har delats genom RPS nätverk.

Rick Falkvinge uppmärksammade på lördagen att Rikspolisstyrelsens datorer används för att fildela upphovsrättsskyddat material. Genom Scaneye framgår det att det är minst 35 olika torrents som har delats genom RPS nätverk.

Det är ganska talande att inte ens polisen, vars uppgift det är att upprätthålla lagen, kan undgå att fildela upphovsrättsskyddat material. Inte ens på jobbet kan de anställda hålla sig från att dela med sig av material på ett sätt som är olagligt och som polisen ska utreda och beivra.

Om inte ens polisen tycker att nuvarande lagstiftning är rimlig nog att respekteras, vem kan förvänta sig att övriga medborgare ska göra det?

RPS-piraterna

35 av de torrents som delats via Rikspolisstyrelsens nätverk. Källa Scaneye via Rick Falkvinge.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: