Senaste nytt

Facket, föreningsfriheten och sossarna

Kommunal tycker tydligen inte att man kan vara något annat än sosse om man ska representera organisationen.

Det kan jag tycka är lite lätt skevt sådär, för att om man ska vara ärlig så ska arbetsplatsombuden, som är valda av sina arbetskamrater, värna de arbetandes intressen på arbetsplatsen.

Vad håller ni på med egentligen, kommunal? Att man tydligen ska bedriva opinionsbildning för socialdemokraterna om man är arbetsplatsombud är helt enkelt inte rimligt!

Varför då, undrar ni säkert? Borgare är onda och bryr sig inte om arbetande människor, tycker ni förmodligen.

Facket ska inte vara en politisk organisation, det är sådant vi har politiska partier till. Vill man bedriva socialdemokratisk opinionsbildning så får man göra det som representant för det partiet. Med tanke på att en stor del av LOs medlemmar inte ens röstar på (S) längre så blir det inte bättre.

Ni ska representera era medlemmar, inte det socialdemokratiska partiet. Det är inte svårare än så.

Kvinnan i artikeln har aldrig varit politiskt aktiv. Hon delar bara inte socialdemokratiska åsikter, precis som ungefär 70% av befolkningen.

Facket ska inte vara en del av socialdemokratin. Det är uppenbart att medlemmarna inte är enbart sossar, det kan t.o.m. vara så att det är färre än hälften. Idag styrs facket av socialdemokrater och driver inte den politik som deras medlemmar står för. 

Facket är otroligt viktigt, föreningsfriheten är ett fundament som är sanslöst viktigt. Att få gå med i föreningar är en rättighet som alla ska ha, och poängen med en förening är att den representerar sina medlemmar. När kommunals medlemmar väljer en person med borgerliga värderingar till arbetsplatsombud så gör de så för att de litar på personen i fråga. Då har facket ingen rätt att kasta ut personen, då går ni socialdemokraternas ärenden, INTE era medlemmars.

Och det är inte er uppgift. Börja representera era medlemmar, för er egen skull.

 

ville [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: