Senaste nytt

Sluta rekrytera barn till abortmotståndet!

I våras uppdagades att Ja till livets ungdomsorganisation Älska Livet rekryterade ungdomar genom att bjuda dem på juice. I det fall som uppmärksammats var barnet 13 år gammalt. Vad som hitintills har varit okänt är att organisationen kan rekryter barn så unga som sju år gamla. De tycker alltså att det är lämpligt att barn som inte ens börjat i ettan ska vara med i en organisation som hetsar mot kvinnans självklara rätt till abort.

Jag har granskat Älska Livet och den bild som framträder är inte vacker. Organisationen har kopplingar till Ja till livet, Livets Ord, kristen fundamentalism och Kristdemokraterna, dessutom hyllar företrädare Sverigedemokraternas medeltida politik. Sist men inte minst verkar förbundets startades av framträdande personer inom Kristdemokraterna.

Jag tycker det är viktigt med engagerade ungdomar och en rikt föreningsliv där olika röster får komma till tals, men varje förening ska följa de mänskliga rättigheterna. Speciellt om de ska ha statligt stöd. Att låta kvinnor och tjejer själva bestämma över sin kropp och sin tillvaro. Att högre makten ska bestämma över detta tycker jag är del och en gräns måste dras över vad som är okej och vad som inte är okej.

Att det finns starka kristdemokrater som har varit inblandade i grundandet av Älska Livet är anmärkningsvärt, eftersom det rimmar illa med den mer humana politik som kristdemokraterna med Göran Hägglund i spetsen försöker driva idag. Abortfrågan är en klassisk fråga som de har valt att tona ner och inte ta upp på agendan. Är då grundandet av denna lobbyorganisation för ungdomar nyckeln för att forma framtidens kristdemokrater?

Min granskning får mig att vilja ställa tre ställa tre raka och enkla frågor till Älska livet:

1. Varför rekryterar ni barn till er abortmotståndarorganisation och tänker ni sluta med det?
2. Varför hyllar Älska Livet Sverigedemokraternas medeltida abortpolitik?
3. Är det kristdemokrater som har bildat förbundet?

Dessa tre enkla frågor borde Älska Livet kunna svara på.

Jessica Schedvin

 

ÄL

jessica [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: