Senaste nytt

Sluta rekrytera barn till abortmotståndet!

I våras uppdagades att Ja till livets ungdomsorganisation Älska Livet rekryterade ungdomar genom att bjuda dem på juice. I det fall som uppmärksammats var barnet 13 år gammalt. Vad som hitintills har varit okänt är att organisationen kan rekryter barn så unga som sju år gamla. De tycker alltså att det är lämpligt att barn som inte ens börjat i ettan ska vara med i en organisation som hetsar mot kvinnans självklara rätt till abort.

Jag har granskat Älska Livet och den bild som framträder är inte vacker. Organisationen har kopplingar till Ja till livet, Livets Ord, kristen fundamentalism och Kristdemokraterna, dessutom hyllar företrädare Sverigedemokraternas medeltida politik. Sist men inte minst verkar förbundets startades av framträdande personer inom Kristdemokraterna.

Jag tycker det är viktigt med engagerade ungdomar och en rikt föreningsliv där olika röster får komma till tals, men varje förening ska följa de mänskliga rättigheterna. Speciellt om de ska ha statligt stöd. Att låta kvinnor och tjejer själva bestämma över sin kropp och sin tillvaro. Att högre makten ska bestämma över detta tycker jag är del och en gräns måste dras över vad som är okej och vad som inte är okej.

Att det finns starka kristdemokrater som har varit inblandade i grundandet av Älska Livet är anmärkningsvärt, eftersom det rimmar illa med den mer humana politik som kristdemokraterna med Göran Hägglund i spetsen försöker driva idag. Abortfrågan är en klassisk fråga som de har valt att tona ner och inte ta upp på agendan. Är då grundandet av denna lobbyorganisation för ungdomar nyckeln för att forma framtidens kristdemokrater?

Min granskning får mig att vilja ställa tre ställa tre raka och enkla frågor till Älska livet:

1. Varför rekryterar ni barn till er abortmotståndarorganisation och tänker ni sluta med det?
2. Varför hyllar Älska Livet Sverigedemokraternas medeltida abortpolitik?
3. Är det kristdemokrater som har bildat förbundet?

Dessa tre enkla frågor borde Älska Livet kunna svara på.

Jessica Schedvin

 

ÄL

jessica [at] frihetssmedjan.se

 • BoTobbe

  Kvinnor ska bestämma över sina kroppar skriver du. Javisst men nu gäller ju abortfrågan en annan (visserligen liten men ändå) människas liv. Det bryr du dig tydligen inte om.

  • Sill

   Snälla BoTobbe, ett foster är inte en människa, det är en BLIVANDE människa. Om fostret nu på ett sätt eller annat befinners sig i kvinnans kropp så är de hennes sak att avgöra om denna (biologiskt sett) parasit är godartad och välkommen eller malign.

  • Jag tror inte att någon argumenterar för att abort ska vara tillåtet efter att fostret är livsdugligt utanför kvinnans kropp. Fram till den punkten är dock åtminstone jag beredd att säga att det inte är ett självständigt liv. Endast intelligent, självmedvetet liv är det som skyddas och har mänskliga rättigheter. Ett foster är inte där.

 • Paul

  Jag som trodde att det som blev till inne i en kvinna var ett barn? När blir fostret ett barn? Vad är det som gör att fostret blir barn? Är det när det kommer ut från kvinnan som det magiskt förvandlas till ett barn? Är det om kvinnan vill ha barn som gör att det är ett barn från början? Är inte omskrivning till foster ett sätt att dölja att vi dödar barn? Är det fostret har börjat bli barnlikt som det förvandlas till barn? Ja, så kan jag ju hålla på och fråga, men jag inser att vi har så olika syn, så det är inte värt att fråga vidare. Men jag kan inte förstå varför du blir så upprörd över att ”Älska livet” vill hjälpa barn att förstå att det som blir till inne i en kvinna är ett barn.

 • Pingback: Jessica Schedvin – Ett reportage | Frihetssmedjan()

 • marlies

  De tycker efter sitt förstånd, Antar de flesta skrattar åt dem Barn tror på flygande tefat också., samt tigrar under sängen. De har ingen myndighetsmandat i att sakligt kunna bedöma verklighet.. Lagar r väl underbyggda ur långt historiskt perspektiv. I Bibeln fanns många historiska idioter som nu. Ingenstans står att andra får ta över andras samveten Jesus känd för stort hjärta. Förlät alla Tog med sig allas otillräcklighet på korset in i döden. Inte klokt att de tar på sig en Guds bestämmanderätt. Även djur vägrar barn när möjligheter inte finns. I Sverige straffas ingen, utan det heter nya möjligheter även i fängelse.

 • marlies

  De verkar inte begripa sig på sexualliv, som är en tillåten drift för allas rätt, samt att ingen kan bestämma om man blir gravid eller inte.
  Historiskt har vi haft omvårdnad för att upptäcka avvikelser och sår, sjukdom. Samt kan ingen överleva som individ i längd utan avkomma., inte utan närhet heller. Att kalla en Guds gåva som synd är obegripligt.. En tillgång för att hålla ihop, samt en flykt från vardagen. Att tillfälligt kunna glömma allt utom partnern.

 • marlies

  På förra generationens tid inbillade sådana att ungdom kunde bli blinda, och tappa talförmågan. Händerna på täcket ! De är livsfientliga.. Gubbar och kärringar äger inte barns kroppar, inte vuxnas heller.

 • marlies

  I uppväxt fanns det en helgalen pastor, en före detta vilde och berättade ur sitt liv, i eviga skrämsel helvetes historier. Tvinga folk på knä för et liv både givet och förlåtet i nutid. Man häpnar.

 • marlies

  Religiösa de sista som är domare.

%d bloggare gillar detta: